Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Motorolan tulevasta iPhone-haastajasta paljon lisää tietoa ja kuvia

9
Markus Lehtiniitty

Motorolan tulevasta iPhone-haastajasta paljon lisää tietoa ja kuvia
Motorolan toisesta Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetusta puhelimesta, Droidista, odotetaan varsin kovaa tekijää markkinoille varsinkin Yhdysvalloissa, jossa se on tulossa markkinoille maan suurimman mobiilioperaattorin Verizon Wirelessin kautta lähiaikoina.

Motorola ei ole toistaiseksi julkistanut uutuutaan, mutta puhelimesta aletaan jo pikku hiljaa tietämään kaikki tietämisen arvoinen. Aiemmin Droid on tunnettu myös Shules-, Sholes- ja Tao-nimillä ja Droid tulee olemaan tulevan mallin nimi ilmeisestikin vain Yhdysvalloissa - muun muassa Euroopan markkinoilla uutuus tulee siis saamaan eri nimen, josta ei vielä toistaiseksi ole varmuutta.
Nyt Motorola Droidista on saatu esiin paljon lisätietoa ja kuvia - asialla on vähemmän yllättäen The Boy Genius Report -sivusto, jonka merkinnästä löytyy muutamia mielenkiintoisia Droid-faktoja ja galleriasta puolestaan lukuisia kuvia uutuudesta.

Yhdysvalloissa Motorolan Droidista odotetaan muodostuvan toistaiseksi ehkäpä yksi vahvimmista haastajista Applen iPhonelle, jota Amerikassa kauppaa Verizonin pahin kilpakumppani AT&T. Kerroimme aiemmin viikonloppuna Verizonin tuoreesta Droid-mainoskampanjasta, joka parjaa iPhonen heikkouksia.

Droid on toistaiseksi ehkäpä vakuuttavin Android-puhelin ja BGR:n mukaan se on myös vaikuttavin puhelin, jota he ovat käyttäneet sitten iPhonen esittelyn. Merkittävää on, että uutuudesta löytyy kenties ensimmäisenä laitteena Android 2.0 -käyttöjärjestelmäversiona ja lisäksi alusta-arkkitehtuuriltaan Droid poikkeaa monista aiemmista Android-puhelimista, mikä tekee siitä aiempaan verrattuna erittäin nopean ja sulavasti toimivan. Droidissa käytetään Texas Instrumentsin OMAP3430-alustaa, eli samaa pohjaa kuin esimerkiksi Nokian paljon hehkutetussa N900:ssa.

BGR:n mukaan Droid tulee olemaan ohut, vain hieman iPhone 3GS:ää paksumpi ja ohuin esiin liukuvalla täysnäppäimistöllä varustettu puhelin, johon he ovat törmänneet. Lisäksi BRG kehuu myös erityisesti Droidin kapasitiivista kosketusnäyttöä ja sen kokoa, joka onkin melko suuri 3,7 tuumaa. Mielenkiintoista on lisäksi, että Droidin mukana toimitetaan pöytäteline, johon asennettuna Droid muuttuu "multimediasemaksi", joka näyttää muun muassa ajan sekä paikallisen sään.

BGR kertoo lisäksi, että Googlella on ollut erittäin merkittävä roolinsa Droidin suunnittelussa - jopa niin, että Google on ollut mukana lähes kaikissa suunnitteluun liittyvissä päätöksissä. Droidista ei löydy Motorolan ensimmäisessä Android-puhelimessa, CLIQ/DEXT:issä, lanseerattua Motorolan omaa MOTOBLUR-kustomointia.

Kokonaisuutena vaikuttaa siltä, että Droid on erittäin vahva esitys Motorolalta. Motorola on laittanut tulevaisuutensa Androidin varaan ja jos toteutus on tätä luokkaa, niin yhtiöllä ei pitäisi olla ongelmia selviytymisensä suhteen.

Kommentit (9)

mikkis1
mikkis1

2

Miksi jokaisen vehkeen pitää olla mukamas iphone-haastaja. Eikö laitteet ansaitse oikeuta olemassa oloon ilman iphoneen viittaamista artikkeleissa.

Vastaa
kikuu
kikuu

4

@1 jos siihen ihan QWERTY tulisi, niin saisi mallikin vaihtua, vaikka iMobile tjsp :) iPhonen muotoilu on kuitenkin tärkeä osa iPhonea, ainakin omasta mielestäni.

@3 samaa mieltä, on "järkyttävän ääliömäistä" tehdä tuollainen turha lisä jo valmiiksi suureen puhelimeen. Eikä pelkästään koon takia, vaan onhan tuo myös käsittämättömän ruma ?

Vastaa
Puppek
Puppek

5

@4 Totta, iPhone on paljon tyylikkäämpi kuin tuo.

Ja miksi ristiohjain on oikealla? Kuvitelkaa padi (vaikka dualshock), jossa ristiohjain on oikealla. Kyllä siihen tottuisi, mutta häiritsevä se silti olisi.

Vastaa
jonathan (vahvistamaton)

6

@2 Yleisesti ottaen olen samaa mieltä, iPhonen tappaja/haastaja rummutus on aika väljähtynyttä. Mutta tässä tapauksessa sen voi ymmärtää, sillä puhelinta on voimakkaasti markkinoitu viitaten iPhonen puutteisiin.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

7

Toivon että iphoneen ei koskaan tule qwertyä ja tuskin tuleekaan koska se ei sitä tarvitse

Vastaa
epii
epii

8

Ei ole kyllä puhelinta ulkonäöllä koristeltu. Melkoisen ruma.

Ja tuskin iPhoneen näppistä tulee, koska sen yksinkertaisuuteen tulisi monimutkaisuutta ja juurikin tämä yksinkertaisuus on Applen koko konsernin idea.

Vastaa
juupa juu... (vahvistamaton)

9

Päätänpä olla erinlainen, kun sanon että tuo on jopa tyylikäskin.
Ja itseänikin ihmetyttää miksi kaikki uudet kosketusnäytölliset puhelimet ovat aina iPhonen haastajia.

Jos iPhoneen QWERTY-tulisi, se ei enään iPhone olisi. Samalla tietysti siihen paljon keksustelua herättävään Omppuluuriin voisi tulla widgetit kotinäytölle.

Mutta juu. Eteenpäin mennään ja omassa seuraavassa puhelimessani kyllä tulee olemaan Linux-pohjainen OS.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja