Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

N900 meetup: uusi arvio Nokia N900:n saatavuudesta - "marraskuun aikana"

5
Markus Lehtiniitty

N900 meetup: uusi arvio Nokia N900:n saatavuudesta - marraskuun aikana
Monien hartaasti odottaman, ensimmäisen myös puhelinominaisuuksilla varustetun Maemo-laitteen, Nokia N900:n toimitus- ja myyntiintuloaikataulusta saatiin eilen uutta tietoa Helsingin Nokia Aleksanterinkatu -lippulaivamyymälässä järjestetyssä N900 meetup -tapahtumassa.

Kun aiemmin N900:n toimitusten on odotettu alkavan viikolla 44 tai 45 (26.10.-8.11.), uusi arvio on nyt "marraskuun aikana". Lisäksi tarkempien tietojen mukaan ensimmäiset toimitukset ajoittuisivat jonnekin marraskuun puolen välin paikkeille. N900 siis myöhästyy alkuperäisestä aikataulustaan, joksi Nokia kertoi julkistuksen yhteydessä lokakuun valittujen markkinoiden osalta.
Jussi Mäkinen (Marketing Manager, Maemo Devices) kertoi Puhelinvertailu.comille viivästyksen yhtenä syynä olevan taannoiseen Maemo Summitiin osallistuneilta saatu kehittävä palaute, jonka perusteella laitteeseen ja ohjelmistoon halutaan vielä tehdä joitain muutoksia ennen markkinoilletuontia. Maemo Summitin osallistujillehan jaettiin 300 N900-laitetta käyttöön puolen vuoden ajaksi.

Toimitusten viivästymistä lukuun ottamatta eilisessä N900 meetupissa ei kuultu mitään suurempaa, täysin uutta N900:aan liittyen. Nokian myymälässä järjestettyyn tapahtumaan oli ennakkoon rekisteröitynyt täydet 80 ihmistä, ja lähes kaikki luultavasti olivat myös paikalla.

Tapahtuma oli hyvin vapaamuotoinen. Ovet aukesivat kello 19:30, jonka jälkeen paikalle kerääntyneet pääsivät heti nauttimaan kevyestä ruoasta. Tapahtuman virallinen osuus alkoi noin kahdeksan aikoihin ja sisälsi kolme erillistä lyhyehköä esitystä. Adam Greenfield puhui teknologian yhä laajemmasta sulautumisesta kaikkeen kautta maailman, Jussi Mäkinen piti lyhyen esittelyn N900:n perustoiminnallisuudesta ja Urho Konttori puolestaan demosi N900:ssa muun muassa Super Mario World -SNES-peliä Wiimote-ohjaimen kera sekä Canola-sovellusta.

Edellä mainitun lisäksi tapahtuman pääanti oli N900-laitteiden omatoiminen kokeilu sekä keskustelu Nokian Maemo-vastaavien kanssa. Aiemmin tässä jutussa mainittujen henkilöiden ohella mukana olivat muun muassa Maemo-markkinointia johtava Peter Schneider sekä Quim Gil.

N900 meetupin osallistujien kesken arvoittiin myös pari Bluetooth-kuulokesettiä sekä yksi N900-laite, mutta arpaonni ei valitettavasti tällä kertaa suosinut Puhelinvertailu.comin toimitusta. Kaikille osallistujille tarjolla oli kuitenkin Maemo-kassi, josta löytyivät Maemo-t-paita, kolme Maemo-tarraa sekä neljän gigatavun Nokia-muistitikku.

Myöhemmin tänään on luvassa vielä myös Puhelinvertailu.comin N900-ensikokemuksista kertova artikkeli.

Kommentit (5)

OJ_Ghost
OJ_Ghost

1

Ai paha, ensi viikkoa jo oon odotellu kovasti.. :)
Toisaalta parannukset laitteeseen ei ole pahasta. Olisikohan listalla myös muita pystyynkäännettyjä softia kuin selain?

Vastaa
LaruX (vahvistamaton)

3

HEI! Nuo päivityksethän voisi toimittaa jälkikäteen! Linux pohjaista järjestelmää ei tarvitse edes bootata pikku päivitysten jälkeen. Tekevätkös he muka joitain rautatason muutoksia palautteen pohjalta? En usko.

N900 heti kauppoihin! Puhelimeni hajoaa! Tarvitsen uuden!

Vastaa
akse
akse

5

Lainaus:


N900 heti kauppoihin! Puhelimeni hajoaa! Tarvitsen uuden


Mulla oli sama tekosyy laittaa toi N900 tilauksee :)

Vanha puhelin välillä sammuu itestää (kerran viikos tjsp.. sony ericsson)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja