Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin Blue Earth -aurinkokennopuhelin kauppoihin Suomessa

1
Markus Lehtiniitty

Samsungin Blue Earth -aurinkokennopuhelin kauppoihin Suomessa
Samsung on tiedottanut sen aurinkokennolla varustetun Blue Earth -puhelimen olevan saapumaisillaan markkinoille Suomessa. Samsungin mukaan puhelin saapuu Pohjoismaissa markkinoille lokakuun lopulla ja muualla maailmassa ensi vuoden alusta lähtien. Puhelimen Suomen hinnaksi Samsung ilmoittaa 469 euroa.

Blue Earthin yhteydessä ympäristö on otettu muutenkin kuin vain aurinkopaneelitakakuoren osalta huomioon. Sen kuoret on valmistettu kierrätetyistä muovipulloista eikä se sisällä haitallisia aineita kuten berylliumia, PVC:tä tai ftalaatteja. Samsung kertoo, että puhelimen aurinkokenno alkaa ladata automaattisesti akkua sen ollessa alttiina tavalliselle päivänvalolle ja jopa pilvisen sään pitäisi riittää.
Aurinkopaneelin tehokkuudesta Samsung kertoo, että tunnin päivänvalolatauksen pitäisi tuoda puheaikaa noin 16 minuuttia GSM-verkossa tai 10 minuuttia 3G-verkossa ja kahdeksassa tunnissa akku täyttyy 30-prosenttisesti. Myös Blue Earthin mukana tulevaa perinteistä laturia Samsung kehuu energiatehokkaaksi, ja kertoo sen säästävän jopa 75 prosenttia energiaa "tavallisiin" latureihin verrattuna ja kuluttavan valmiustilassa vain 0,03 wattia. Lisäksi Blue Earthistä löytyy erillinen Eko-tila, jossa näytön valovoima laskee ja taustakuva tummuu, jolloin energiaa säästyy.

Puhelin ja sen mukana seuraavat varusteet on myös pakattu teeman mukaisesti kierrätetystä kartongista valmistettuun, pelkistetyn näköiseen pakkaukseen. Pakkaus on myös monitoiminen: sen kannessa kerrotaan, kuinka siitä voi muokata valokuvakehyksen tai kynätelineen!

Samsung kertoo tiedotteessaan, että Blue Earthin näytölle ilmestyy myös silloin tällöin pieniä ympäristönsuojeluun liittyviä vinkkejä ja että puhelimen kalenteriin on myös valmiiksi merkitetty tärkeät ympäristöpäivät. Lisäksi ominaisuuksiin kuuluu myös askelmittari, jonka saa askelten laskennan ohella myös näyttämään, kuinka paljon hiilidioksipäästöjä käyttäjä on vähentänyt valitsemalla autolla liikkumisen sijasta kävelyn.

Monista muista viherpuhelimista poiketen Blue Earth on varustettu myös varsin hyvin yleisin ominaisuuksin. Näistä tärkeimpiin lukeutuvat kolmen tuuman kosketusnäyttö, 3,2 megapikselin kamera ja videokuvaus, GPS-paikannus ja Google Maps -sovellus, widget-pienoissovellukset Facebook mukaan luettuna, mediasoitin musiikin tunnistuksella, FM-radio, sekä 3G-, HSDPA- WLAN- ja Bluetooth-yhteydet. Sisäistä muistia Blue Earthistä löytyy 130 megatavua, jota säestää microSD-muistikorttipaikka.

Erikoismaininta on vielä kaikkien edellä mainittujen ominaisuuksien annettava uutuudesta löytyvälle valepuhelu-toiminnolle - painamalla painikkeesta puhelin alkaa soida, mikä saattaa mahdollistaa kiusallisesta tilanteesta poislivahtamisen.Kommentit (1)

kikuu
kikuu

1

Puhelin on hiukan ruma, mutta täytyy todellakin nostaa hattua Samsungille! Vaikka he yrittäisivätkin kusettaa olevansa "vihreitä" puhelinvalmistajia, niin silti tuon puhelimen kehittämiseen ja suunnittelemiseen on käytetty aikaa ja rahaa.

Luulisi, että lähes kaikkien puhelinten pakkaukset ja kuoret alettaisiin tehdä pikkuhiljaa kierrätettävistä materiaaleista. Aurinkokenno saattaa olla aika turha ja lisäksi sen valmistaminen rasittaa luontoa paljon enemmän kuin koko muun puhelimen.. Mutta jos sen saisi ujutettua jotenkin huomamattomasti kuoreen, olisi sekin ihan mukava lisä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja