Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Opera Minin huikea suosio: 500 miljoonaa sivunlatausta päivässä

7
Markus Lehtiniitty

Opera Minin huikea suosio: 500 miljoonaa sivunlatausta päivässä
Opera on aiemmin kehunut Opera Mini -selaintaan maailmaan suosituimmaksi mobiiliselaimeksi - väite on kiistelty, mutta saattaa hyvin myös pitää paikkaansa. Joka tapauksessa Opera on nyt raottanut hieman lisää verhoa Opera Minin ympäriltä ja kertonut selaimensa menestyksestä uusien vahvojen lukujen muodossa.

Operan mukaan Opera Minin kautta ladataan nykyisin päivittäin yli 500 miljoonaa verkkosivua. Kasvu on ollut merkittävää, sillä vuosi sitten syyskuussa 2008 sivuja ladattiin päivittäin 150 miljoonaa. Myös Opera Minin käyttäjämäärä on vuodessa lähes tuplaantunut 19 miljoonasta 32 miljoonaan. Merkittävää on, että käyttäjien määrän kasvassa 68 prosenttia on ladattujen sivujen määrä samaan aikaan kasvanut 233 prosenttia. Yksittäisen käyttäjän keskimäärin päivässä lataamien sivujen määrä on siis pompannut alle kahdeksasta lähes 16 sivuun.
Opera Mini on lähinnä peruspuhelimiin tarkoitettu kevyt selainsovellus, joka on toteutte Javalla. Tämän ansiosta Opera Minin tukemien puhelinten lista on erittäin laaja. Perinteisemmistä mobiiliselaimista Opera Mini eroaa myös pakkaustekniikallaan: käyttäjän pyytämät sivut kiertävät Operan palvelinten kautta, joilla ne pakataan pienemmiksi ja vasta sitten lähetetään laitteeseen, mikä nopeuttaa sivujen lataamista.

Operan mukaan se pystyy pakkaamaan sivuja jopa 90 prosenttia alkuperäiseen verrattuna, mikä johtaa selaimen käyttäjien keskimääräisen tiedonsiirron olemiseen vain kuusi megatavua kuukaudessa. Pakkauksen ansiosta myös jotkin, tiedonsiirrostaan siirtomäärän mukaan maksavat asikkaat, säästävät selvää rahaa.

Opera julkisti hiljattain suositun selaimensa tulevasta Opera Mini 5 -versiosta ensimmäisen beetatestiversion. Uuden version tärkeimpiin ominaisuuksiin lukeutuvat hiottu käyttöliittymä, välilehtien kautta toimiva useiden sivujen samanaikainen aukipito, pikavalinnat suosikkisivustoihin sekä salasanojen hallinta.

Opera Mini -selain on ilmainen ja sen voi ladata Operan omilta sivuilta. Selain löytyy myös esiasennettuna useista, muun muassa Nokian, puhelimista.

Kommentit (7)

cyka
cyka

2

Sama täällä. Erittäin hyvä ohjelma. Väittäisin, että käytän nettiä kännyllä paljon kiitos Operan. Viitosen Betaa parempaa en ole vielä nähnyt. Multitabs, avausnäkymä, offline tila (eli sivut saa tallennettua jolloin niitä voi lukea vaikka lentokoneessa tai ulkomailla Wlanittomassa tilassa)...

Yllätyksekseni myös touch screen näppis on todella mukava käyttää. Pointsit Norjaan o/

Vastaa
Akasori
Akasori

3

Selaimen viides versio on todella helppokäyttöinen ja nopea, itse en kuitenkaan pidä sen omasta näppäimistöstä kosketuspuhelimissa. Lisäksi Flashin puute pistää kovankin miehen itkemään ja YouTubessa joutuukin käymään puhelimen vakioselaimella.

Vastaa
cyka
cyka

4

@3 You tuben tuen puute kyllä harmittaa, totta. Tosin veikkaisin, että kokonaisella versiolla se olisi mahdollista.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

5

Eipä se Youtuben toimimattomuus niin kauhee oo kun ite käytän yleensä erillistä softaa YouTubeen vaikka kuvanlaatu onkin aika surkee.. se sentään toimii tosi nopeesti ja hyvin.

Vastaa
keijjoo
keijjoo

6

taitaa olla ainoa selain mitä itse ajan.youtuubin sittaas pääsen näkemään esim coreplayer:illä paljon kätevämmin kuin suoraan selaimesta.

Vastaa
Juzman
Juzman

7

Onkos joku keksinyt, miten E71 käyttäessä OperaMini 5.0 saa laitettua alaviivan(_) tai muun erikoismerkin... Mulla ei ainakaan toi ctrl-nappula toimi esim sähköpostiosoitetta syöttäessä yms yms

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja