Yhdysvallat tärkein markkina iPhonelle - iPhone tärkeä Yhdysvaltain markkinoilla

4
Markus Lehtiniitty

Yhdysvallat tärkein markkina iPhonelle - iPhone tärkeä Yhdysvaltain markkinoilla
Yhdysvallat on edelleen Applen iPhone-puhelimen ehdottomasti tärkein markkina-alue. Samaan aikaan iPhone pysyy myös yhä merkittävänä kilpailuvalttina Yhdysvaltain markkinoiden toiseksi suurimmalle AT&T-operaattorille.

AT&T aktivoi Yhdysvalloissa kolmannen vuosineljänneksen (heinä-syyskuu) aikana 3,2 miljoonaa iPhonea. Apple puolestaan kertoi toimittaneensa vastaavalla ajanjaksolla yhteensä 7,4 miljoonaa iPhonea. Vaikka luvut eivät täysin samaa asiaa mittaakaan, niin voi näidenkin lukujen perusteella arvioida Yhdysvaltain markkinoiden muodostavan noin 35-45 prosenttia koko iPhone-myynnistä.

Yhdysvaltain markkinoiden osuus koko iPhone-myynnistä on siis yhä erittäin korkea. Yhteensä iPhone on saatavilla jo 80 maassa.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana Yhdysvaltain markkinoilla Apple on jo Nokiaa suurempi tekijä: Nokia kertoi toimittaneensa vuoden 2009 kolmannella neljänneksellä Yhdysvaltain markkinoille yhteensä 3,1 miljoonaa puhelinta, kun Applen iPhoneja siis aktivoitiin 3,2 miljoonaa. Tämä vertailu kertoo omaa karua kieltäään Nokian tilanteesta Yhdysvaltain markkinoilla.



iPhone pysyy Yhdysvalloissa myös yhä erittäin merkittävänä kilpailuvalttina AT&T:lle. Kolmannella neljänneksellä raportoiduista 3,2 miljoonasta aktivoidusta iPhonesta 40 prosenttia tulivat uudelle AT&T:n asiakkaalle. 1,28 miljoonaa uutta asiakasta siis valitsivat iPhonen - AT&T:n mukaan tämä edusti yhden kolmanneksen osuutta uusista asiakkaista. Kokonaisuudessaan AT&T:n asiakasmäärä kasvoi menneen neljänneksen aikana kahdella miljoonalla 81,6 miljoonaan.

Applen iPhone on toistaiseksi saatavilla Yhdysvalloista yksinoikeudella vain AT&T:n kautta, mutta kaikki merkit viittaavat yksinoikeuden päättymiseen joskus tulevaisuudessa. Viime aikoina iPhone on saapunut markkinoille useampien operaattoreiden kautta merkittävillä markkinoilla jo Isossa-Britanniassa sekä Kanadassa. Myöskään Kiinan iPhone-sopimus China Unicomin kanssa ei sisällä yksinoikeutta. Kiinassa ja Yhdysvalloissa yksinoikeuden murtumista hidastavat kuitenkin tekniset seikat.

Suomessa iPhonea myy toistaiseksi vain Sonera - vaikka hiljattain se myönsi, ettei sillä edes ole ollut iPhoneen koskaan yksinoikeutta. Mitään vahvempia viitteitä iPhonen rantautumisesta saataville myös Elisan tai DNA:n kautta ei toistaiseksi ole saatu.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A77 5G – hinta laskenut -34%

Oppo A77 5G
99 € DNA
149 € Telia
199 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -11%

Realme 11 (5G)
280 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 314 €

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
mikko (vahvistamaton)

2

itse asiassa jenkkien merkitys applelle on vielä suurempi, viimeisen osavuosikatsauksen kommentoinneissa apple kertoi että 7,4m iphonesta noin 2m on kanavassa. kuluttajille myytyjen iphonejen määräksi jäi siis noin 5,4m (mikä muuten sattumalta täsmää jobsin syyskuun alussa ilmoittaman 30m myydyn iphonen perusteella laskettuun heinä-syyskuun myynnin kanssa). osa noista meni vanhoille käyttäjille (varmaankin kaikki noin miljoona ensimmäisen generaation iphonen ensimmäisten joukossa ostaneet vaihtoivat luurinsa uuteen versioon), joten voisi arvioida että 4,4m iphonea meni uusille käyttäjille. näistä siis att aktivoi 3,2m uutta iphone liittymää, ja 1,2m iphonea myytiin yhdysvaltojen ulkopuolelle. yhdysvaltojen osuus (3,2+1)/5,4 = hulppeat 77%, muu maailma 23%.

eipä tämänkään julkaisun juttuvalikoimasta uskoisi. taitaa olla lähinnä jenkeille suunnattu?

Vastaa
Hage452
Hage452

3

Mikko: Vaikka virhemarginaali olisikin laskuissasi suuri, antavat ne kyllä hyvän osviitan todellisesta tilanteesta :)

Ihan vain sivukommenttina, että jenkkilässä iluurin käyttökustannukset ovat melkoiset näin suomalaisesta vinkkelistä, sillä keskimäärin käyttäjä maksaa at&t:lle 94.74$/kk* (+sopimukset ovat 2 vuotisia)

Vaikka itse en olekkaan iluurista kiinnostunut on pakko ihailla Applen saavuttamaa mind sharea. Keskimääräisen uutisoinnin perusteella voisi melkein kuvitella, että maailmassa ei mitään muita puhelimia olekkaan (en viittaa puhelinvertailu.com:n :).


*http://gigaom.com/2009/04/22/why-att-is-desperately-addicted-to-the-iphone/

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.