Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen Androidin uusien versioiden rajoitettu saatavuus kummastuttaa

5
Markus Lehtiniitty

Googlen Androidin uusien versioiden rajoitettu saatavuus kummastuttaa
Googlen aiemmin hyvin avoin Android-käyttöjärjestelmän kehitys on tuoreimpien versioiden yhteydessä mennyt sulkeutunempaan päin. Samalla myös käyttöjärjestelmän uusien versioiden sekava saatavilletulo eri valmistajien laitteisiin on aiheuttanut kummastusta.

Google ei ole aiemmasta poiketen toistaiseksi kertonut avoimesti tulevan, myös Eclair-nimellä tunnetun, Android 2.0:n tuomista uudistuksista kehittäjille. Googlen tuoreimmatkin liikkeet tällä saralla ovat mielenkiintoisia: se on kutsunut valittuja kehittäjiä tapahtumiin, ja kehittäjien tulee kirjoittaa salassapitosopimukset tapahtumaan rekisteröitymisen yhteydessä.
Aiemmin Google on jakanut tietoa Androidista hyvin avoimesti julkaisemalla paljon avointa koodia, vastaamalla kysymyksiin avoimesti sekä tuomalla esiin tulevat kehityssuunnitelmat selkeästi. Android 2.0:n myötä tämä on kuitenkin muuttunut ja Google on kehityksen suhteen nyt hyvin sulkeutunut. Esimerkiksi Android 2.0:n sovelluskehitysympäristöpakettia ei Google vielä ole julkaissut, vaikka ensimmäisen sitä käyttävän puhelimen markkinoilletulo on jo hyvin lähellä.

Myös uusien versioiden valuminen valmistajien laitteisiin asti on muuttunut huomattavan rajoitetuksi viime aikoina. Mielenkiintoista on, että Android 1.6 -päivitystä ei ole vielä muun muassa Euroopassa tuotu HTC:n Android-puhelimille. Myöskään esimerkiksi Samsung ei ole hiiskahtanut Android 1.6:sta tai liioin 2.0:sta toistaiseksi yhtään mitään. Ensimmäinen Android 2.0:lla varustettu puhelin, Motorolan Droid Verizonille, kuitenkin julkistetaan jo huomenna ja on tulossa markkinoille jo ilmeisesti 6. marraskuuta.

Aiemmin on arvioitu, että Verizon ja Motorola olisivat mahdollisesti saaneet jonkinlaisen määrämittaisen yksinoikeuden uuteen käyttöjärjestelmäversioon, mikä voi hyvinkin olla mahdollista. HTC on myös kuitenkin vahvistanut kehittävänsä Android 2.0:lla varustettuja puhelimia, mutta on erittäin mielenkiintoista, että aiemmin Androidin suhteen etulinjassa kulkenut taiwanilaisvalmistaja on nyt jäämässä Motorolan varjoon uuden version suhteen.

Myös uusia Android-puhelimia, kuten Yhdysvalloissa Samsungin Moment Sprintille, on tuotu yllättävästi markkinoille vielä Android 1.5 -versiolla, kun Android 1.6 on jo saatavilla ja lisäksi Android 2.0 on jo aivan kulman takana.

Jotenkin viimeisimmät Androidiin liittyvät käänteet vaikuttavat hyvin oudoilta - toivottavasti tämä ei ole uusi pysyvä suunta, sillä muuten Androidiin liittyvä innostus saattaa yleisestikin myös kääntyä alaspäin.

Kommentit (5)

safy
safy

1

Motorola on lätkinyt niitä velkarahojansa Googlelle pöytään, niin rupeaa saamaan jotain etujakin. Eikös Google ollut tiiviistii kehittämässä Motorolan kanssa tulevia puhelimia?
Kyllä Android tulee kaatumaan jos menee todellakin tälle linjalle.

Vastaa
kerbo
kerbo

2

Jeps, saisi kyllä 1.6 androidi tulla jo htc herolle. 2.0 ei olisi sitten myöhemmin pahitteeksi ;)

Itse kyselin htc:n asiakaspalvelusta milloin 1.6 olisi saatavilla, eipä heilläkään ollut tietoa, mutta käskivät viikon ajan seurailla ahkerasti htc:n sivuja... o_0

Näin vastasivat:

"New Response From [ Gary (Europe Support (Tech)) ]
Hello
At this time we have not been given information regarding the 1.6 update for the HTC Magic or the HTC Hero. I would expect an announcement very soon on our website regarding if and how it will be installed on the

phone. So please keep an eye on the HTC site over the next 7 days.
Hope this information helps.
Gary"

Vastaa
BlasterX
BlasterX

3

"Jotenkin viimeisimmät Androidiin liittyvät käänteet vaikuttavat hyvin oudoilta - toivottavasti tämä ei ole uusi pysyvä suunta, sillä muuten Androidiin liittyvä innostus saattaa yleisestikin myös kääntyä alaspäin."

Olen hyvin samaa mieltä, ja minua huolestuttaa sama asia. Aikaisia sopeutujia ei saisi missään nimessä suututtaa, koska tieto kaikista onglemista leviää heidän käsistään hyvin, hyvin nopeasti. Yleensä aikaiset sopeutujat ovat kuitenkin selkeästi aktiivisempia netissä ja rummuttavat kyllä rankasti jos tuotteissa on vikaa.

Vastaa
kerbo
kerbo

4

HTC Magic:lle (jossa myös android) oli tänään tai siis eilen ilmestynyt uusi päivitys. Varmaankin päivitys 1.6 Androidiin.

http://www.htc.com/europe/SupportViewNew...726&news_id=308

Luultavasti lähipäivinä tulossa herolle.

EDIT:

Lainaus:

ROM version is 2.20.401.2

I have just installed it.......I am so sad sad sad....android 1.5 (not 1.6), no sanse UI....the only think I can see that has change is the language (you now have DK, S and N)

Ei taida ollakaan päivitys 1.6:een... :(

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

5

Päivitysten hidasteluun jutussa maiituilla puhelimilla on varsin hyvä syy: HTC ja Samsung ovat halunneet ottaa ko. puhelinmallien päivitysjakelun itselleen. Ko. puhelinten päivitykset eivät tule normaalia Androidin reittiä eli FOTAna, vaan valmistajat haluavat toimittaa päivitykset omilla ohjelmillaan. HTC:n kohdalla ihan ymmärrettävää, mutta Samsungin kohdalla ei, koska Samsungilla ei ole Adroidin päällä mitään lisäkikkareita.

Ja Android 2.0 sdk on jo julkaistu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja