Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia 5800 XpressMusicille päivitys - ei merkittäviä uudistuksia

15
Markus Lehtiniitty

Nokia 5800 XpressMusicille päivitys - ei merkittäviä uudistuksia
Nokia on julkaissut myös ensimmäiselle Symbian S60 -alustan kosketuspuhelimelleen ohjelmistopäivityksen jo eilen uutisoidun N97:n merkittävän 2.0-päivityksen jatkoksi. 5800 XpressMusicille nyt saataville tullut päivitys ei kuitenkaan tuo mukanaan suuria uudistuksia.

Uuden päivityksen myötä versionumero nousee aiemmasta 31.0.008:sta uuden version 31.0.101:een. Päivityksen sisällöstä ei ole tarkkoja tietoja, mutta uusia ominaisuuksia tai kovin näkyviä muutoksia ei mukana ole. Lähinnä kyse on ilmeisesti joitakin bugeja korjaavasta sekä yleistä vakautta lisäävästä pikkupäivityksestä.
5800 XpressMusicin tuore päivitys ei toistaiseksi vielä ole saatavilla verkon yli FOTA-päivityksenä, vaan päivittäminen onnistuu vain kytkemällä puhelimen tietokoneeseen ja käyttämällä päivityksessä Nokia Software Updater -ohjelmaa. Tätä kautta ladattaessa päivityksellä on kokoa noin 133 megatavua.

Käyttäjän tiedot päivityksen yhteydessä suojaava UDP-ominaisuus löytyy 5800 XpressMusicistakin, mutta tästä huolimatta varmuuskopion ottaminen puhelimen muistin sisällöstä ennen päivittämistä on toki varmuuden vuoksi suositeltavaa.

5800 XpressMusicille on jo pitkään odoteltu suurempaa päivitystä, joka toisi mukanaan muun muassa kineettisen selauksen sekä uudistuksia kotinäyttönäkymään, mutta tällaista päivitystä ei ole vain kuulunut eikä Nokia ole myöskään tarjonnut minkäänlaista tuoreempaa varmistusta päivityksen tulosta.

Kommentit (15)

msly
msly

4

@3.

Juu verkon yli ladattaessa on aina vain korkeintaan muutama megatavua olleet nuo. Tietokoneen kautta asennettaessa sitten about 150 megaa aina.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

5

Eikös se ole niin, että kun tietokoneen kautta päivitetään se on niin iso sen takia, että käytännössä koko käyttis asennetaan uusiks eikä vaan lisätä sitä päivittystä niinkun FOTAssa. Tämän uskon johtuvan niinkin yksinkertaisesta syystä, että jos softa on täysin seonnut tietokoneen avulla voit flashata koko firmiksen uusiks ja taas pelittää joten se lataa suoraan koko firmwaren, mutta jos taas puhelimella sen lataat se kertoo, että puhelin ei ole sekaisin eli ei ole tarvetta koko firmwarelle ja tietenkin siinähän menisi kännykällä ikä ja terveys jos 150megaa latailis.

Vastaa
lalala (vahvistamaton)

6

@2
*facepalm*

nää bugikorjaukset on just tärkeimpiä. Ei mitään "näkyviä" lisäyksiä tarvi tullakaan

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

7

Vakaus varsinkin on semmoinen juttu joka ei näy mutta tuntuu :) Ja mitä menettää jos puhelimensa päivittää. Bugit korjaantuu ja turhia tiedostoja poistuu samalla.

Vastaa
Savu
Savu

8

Jostain syystä Softwareupdate ei anna päivittää puhelinta, vaan sanoo, että on uusin versio jo asennettu. (v21.0.025). Kokeilin vaihtaa myös puhelimen kielen Englanniksi, mut ei.

Vastaa
Dreamlore
Dreamlore

9

@5

Noinhan se menee. En siltikään näe mitään ideaa ettei NSU:ssa saa valita kumman lataa.

@7

Niin, toistaiseksi eivät kyllä päivitykset ainakaan ole korjanneet enempää kuin ovat rikkoneet...

Vastaa
kikuu
kikuu

11

Jaa no onkos tämä sitten jo kuudes ( tjsp) Bugikorjauspäivitys nokialta? Jos ei jouluun mennessä ole tullut sitä suurta päivitystä, laitan oikeasti youtubeen videon jossa kusen tämän puhelimen päälle Nokian pääkonttorin oven edessä.

Vastaa
tyty (vahvistamaton)

12

mitä helvetin suurta päivitystä? Mitä kaikki jauhaa tollasesta?

ei siinä nyt niin paljoo oo bugeja et jotain oikein suurta päivitystä pitäs odottaa.........

Vastaa
kikuu
kikuu

13

@12 Ei bugeja, mutta käytettävyyttä voisi parantaa niin helposti yhdellä päivityksellä.

Ja sen he ovat kai luvanneet?

Vastaa
LoaD4
LoaD4

14

Latasin päivityksen FOTA-päivityksenä ja kaikki yhteystiedot hävis puhelimen muistista UDP:sta huolimatta. Osaisko joku kertoa miten Ovi Suitesta saa yhteystiedot takas puhelimeen? Usko tähän puhelimeen alkaa jo pikku hiljaa olla lopussa, tulis jo se N900.

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

15

@11 Tuo kommentin lopetuksesi on kyllä tosi osuvasti sanottu. On kyllä hyvä että bugeja ja yleistä vakautta korjaillaan päivityksillä. Mutta tuo kuulosti jotenkin niin humoristiselta, mitäköhän tykkäin kallasvuo jos hurauttais taxilla siihen samaan aikaan...?

PS. Sait nauramaan ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja