Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin edullisempi Android-puhelin Galaxy Spica Suomeen

7
Markus Lehtiniitty

Samsungin edullisempi Android-puhelin Galaxy Spica Suomeen
Samsung on kertonut uuden, edullisemman Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimensa saapumisesta myös Suomen markkinoille. Galaxy Spica -niminen puhelin saapuu täällä kauppoihin marraskuun puolen välin paikkeilla - suositushinnaksi Samsung kertoo 469 euroa. Galaxy Spica saapuu kauppoihin mustana ja valkoisena värivaihtoehtona.

Galaxy Spican todellista hintaa on toistaiseksi vaikea arvioida, mutta se tulee kuitenkin joka tapauksessa olemaan lähempänä 400 euroa kuin 500 euroa. Samsungin ensimmäinen Android-puhelin, Galaxy (i7500), on jo saapunut Suomessa markkinoille, ja sillä on hintaa esimerkiksi Verkkokauppa.comissa suomenkielisellä käyttöjärjestelmällä 519,90 euroa.
Tietokone-lehden mukaan Galaxy Spican käyttöjärjestelmää ei olisi vielä käännetty suomen kielelle, mutta tämä tuntuu erikoiselta edellä mainitun Galaxyn ollessa jo saatavilla heti myös suomenkielisenä. Puhelimistahan löytyy käytännössä täysin vastaava Android-käyttöjärjestelmä.

Ominaisuuksiltaan Galaxy Spica ei eroa Galaxy-isovelimallista kovinkaan paljoa, ja myös muotoilussa molemmat ovat hyvin pitkälti samalla linjalla. Tärkein ero mallien välillä on Galaxy Spican heikompi kamera: tarkkuutta on viiden megapikselin sijaan vain 3,2 megapikseliä ja kuvausvalo on tiputettu kyydistä pois samalla. Myös sisäistä tallennusmuistia on Spicassa vähemmän. Toisaalta Galaxy Spican prosessori on Galaxyä vikkelämpi 800 megahertsin kellotaajuudellaan - Galaxy tarjoaa megahertsejä vain 528.

Samsung ei ole rakentanut Androidin päälle monista muista valmistajista poiketen ainakaan toistaiseksi lainkaan omaa käyttöliittymäänsä, vaan luottaa vakio-Androidiin. Galaxy Spican ominaisuuksiin kuuluvat edellä mainittujen ohella 3,2 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö 320x480 pikselin tarkkuudella, GPS-paikannus, 3G-, HSDPA-, WLAN- ja Bluetooth-yhteydet, 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä sekä microSD-muistikorttipaikka.

Galaxy Spican mitat ovat 115 x 57 x 13,2 millimetriä. Takakuoren alta löytyy 1500 milliampeeritunnin akku, jonka kapasiteetti riittää 3G-verkossa 6,1 tunnin puheaikaan ja 340 tunnin valmiusaikaan.

Androidin suosio ja kehitys on vahvaa: Google julkisti tänään uuden Android 2.0 -version ja ensimmäinen sitä käyttävä puhelin julkistettiin myös saman tien: Motorola DROID. Android-puhelimia on tulossa maailman viideltä suurimmalta puhelinvalmistajalta - Motorolan ja Samsungin ohella myös siis LG:ltä sekä Sony Ericssonilta. Sen sijaan maailman suurin puhelinvalmistaja Nokia luottaa älypuhelimissaan Symbianiin sekä Maemoon.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

uggeli
uggeli

1

Onkohan kellään tuosta tietoa, että saakohan tuohon päivitettyä Android J2.0:n aikanaan? Ja näytöstä, onko TFT vai AMOLED (tästäkin kun kahdensuuntaista huhua)?

Muutoin täytyy todeta, että mitä suurimmalla todennäköisyydellä seuraava puhelimeni.

Vastaa
Alcareru
Alcareru

2

On kyllä varsin letkeä luuri. Vois harkita, kun on vähän tuollainen androidpuhelin ollut kiikarissa jo tovin. Nokian maemo on toki myös kiinnostava, mutta ainakain toistaiseksi tuo n900:sen hinta lähentelee 600€. Että jos tuommoisen sampan androiding saisi rapialla 400€, niin siinä oli varmaan sellanen about 150€ huokeampi hilavitkutin kyseessä ja se on mielestäni aika merkittävä hintaero.

Vastaa
hhirvi
hhirvi

4

Galaxy Spicassa ei siis ole AMOLED kuten galaxyssä vaan TFT. Sauniksella myynnissä vähän päälle kolmensadan (kytkyllä tai ilman), siellä varmaan on mahdollista verrata saman puhelimen samaa näyttöä sekä AMOLED että TFT toteutuksena.

Veikkaan että näyttö on ihan ok. Radion ja salamavalon puute vähän harmittaa, mutta muuten tämän hetken puhelimista tuo Spica tuntuu haluttavalta. Varmaan järki voittaa ja ostan samaan hintaan E52:n.

Vastaa
Winku
Winku

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti uutta etsivä:

Galaxy Spicassa ei siis ole AMOLED kuten galaxyssä vaan TFT. Sauniksella myynnissä vähän päälle kolmensadan (kytkyllä tai ilman), siellä varmaan on mahdollista verrata saman puhelimen samaa näyttöä sekä AMOLED että TFT toteutuksena.

Veikkaan että näyttö on ihan ok. Radion ja salamavalon puute vähän harmittaa, mutta muuten tämän hetken puhelimista tuo Spica tuntuu haluttavalta. Varmaan järki voittaa ja ostan samaan hintaan E52:n.

Siis Galaxy Spicassa on TFT.Seuraavana lainaus saamastani postista...

Hei,
Galaxy Spicassa (i5700)on TFT näyttö, ei siis OLED.
Galaxyssa (i7500) on OLED näyttö.
Kumpiakin laitteita käyttäneenä, Spicassa kuitenkin erittäin korkealaatuinen kapasitiivinen näyttö.

Mika Engblom
Sales Manager Telecom

Samsung Electronics Nordic AB, Suomen Sivuliike
http://www.samsung.fi

Vastaa
Spedepasanen (vahvistamaton)

6

Minkälaiset navigointisoftat tuossa on valmiina? Kiinnostaisi kovasti tietää että voiko siihen ladata esim. valmiit Suomen kartat ja saada puheohjaukset kunnon navigointivermeiden tyyliin. Kusee vähän jos pitää ladata netistä lennosta nuo reitit ja kartat. Kumma ettei FM-radiota ole.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja