Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Toistaiseksi paras Android-puhelin julki: DROID Motorolalta

12
Markus Lehtiniitty

Toistaiseksi paras Android-puhelin julki: DROID Motorolalta
Verizon Wireless ja Motorola ovat julkistaneet vihdoin Googlen Android -käyttöjärjestelmällä varustetun DROID-huippupuhelimensa. Markkinoille uutuuspuhelin on tulossa 6. marraskuuta.

DROID on Verizonille räätälöity versio puhelimesta ja toimii luonnollisesti CDMA-verkossa. Myös GSM- ja WCDMA-verkkoja tukeva versio on kuitenkin jo julkisuuteen vuotanut - toistaiseksi ei kuitenkaan ole tietoa, koska se tullaan julkistamaan.
Motorolan DROID tulee olemaan ensimmäinen uudella Android 2.0 -käyttöjärjestelmäversiolla varustettu laite. Lisäksi täysin uutta laitteessa on Google Maps Navigation -sovellus, joka tarjoaa ilmaisen puheohjatun käännös-käännökseltä-navigoinnin. Aiemmin Googlen Maps-karttasovellus ei ole tarjonnut varsinaisia navigointiominaisuuksia.

DROID:in tärkeimpiin muihin ominaisuuksiin kuuluvat 3,7 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö 480x854 pikselin WVGA-tarkkuudella, esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera kaksois-LED-kuvausvalolla ja 720x480 pikselin videokuvauksella, GPS-paikannus, WLAN- ja Bluetooth-yhteydet sekä microSD-muistikorttipaikka. Mukana toimitetaan esiasennettuna 16 gigatavun kortti.

Tekniseltä arkkitehtuuriltaan DROID on lähes yhtenevä esimerkiksi Nokia N900:n ja vastaavalla Texas Instrumentsin OMAP3430-alustalla varustettujen puhelinten kanssa. DROID:inkin sisältä löytyy siis ARM Cortex-A8 -suoritin, tosin vain 550 megahertsin kellotaajuudella, sekä PowerVR SGX530 -näytönohjain. DROID:ista ei löydy Motorolan omaa MOTOBLUR-käyttöliittymää, vaan "vain" vakiokuntoinen Android.

Yhdysvalloissa DROID on siis tulossa saataville jo 6. marraskuuta eli ensi viikolla. Hintaa sillä tulee olemaan kahden vuoden Verizonin liittymäsopimuksen kanssa 199,99 dollaria, mikä vastaa Apple iPhone 3GS 16GB:n hinnoittelua AT&T-operaattorilla. iPhone on DROID:in tärkein kilpailija.

Motorolan puhelinliiketoiminnasta vastaaja pääjohtaja Sanjay Jha myös kertoi tänään, että Motorola aikoo vuoden 2010 loppuun mennessä tuoda markkinoille yli 20 älypuhelinta. Useimmat, ellei peräti kaikki, näistä tulevat olemaan varustettu Android-käyttöjärjestelmällä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (12)

roka (vahvistamaton)

1

"Motorola aikoo vuoden 2010 loppuun mennessä tuoda markkinoille yli 20 älypuhelinta."

Näihin varmaankin lasketaan erikseen kaikki eri operaattoreille räätälöidyt mallit? Eller hur?

Vastaa
msly
msly

2

@1.

Täysin mahdotonta tietää. Jollei lasketa, niin sitten 20 on melkoisen kova luku. Mutta jos lasketaan, niin tilanne muuttuu.

Täysin mahdotonta tuon 20 aivan erillisenkään puhelimen tulo ei kyllä olisi.

Toistaiseksihan on nähty CLIQ/DEXT, nyt DROID, sitten Calgary on jo vuotanut sekä yksi Kiinaan suunnattu malli.

Vastaa
Erkki (vahvistamaton)

4

Mitä käyttistä grinx sitten pitää parempana jos Android ei kiinnosta? Tuohan on tällä hetkellä se nopeiten kehittyvä alusta, jolle löytyy jo kiitettävä määrä sovelluksia.

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

5

Tahtoo saada oman HETI NYT! :D

Oikeesti, tällä hetkellä markkinoiden paras älypuhelin! Ja näyttääkin todella upealta (tosin tuo alareunan uloke on vähän hassu). Nyt pitäisi HTC:n saada äkkiä vastaavaa markkinoille tai Android -puhelinten kuninkuus menee auttamatta Motorolalle.

Vastaa
Ralle (vahvistamaton)

6

Kiintoisa tuo "laitteessa on Google Maps Navigation -sovellus, joka tarjoaa ilmaisen puheohjatun käännös-käännökseltä-navigoinnin." Korvaakohan jo erikseen hankittavan navigointisovelluksen?

Vastaa
kikuu
kikuu

7

Kuvan jätkillä on harvinaisen aito hymy. Ei taida puhelin paljoa miellyttää.. ;)


Ihan kiinnostavan oloinen puhelin. Ostaisin silti Heron :)

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

9

@4
Mun ymmärtääkseni grinx ei ottanut mitään kantaa siihen, että mikä käyttis olis paras tai parempi kuin joku toinen. ;)

@5
Mielenkiintoista, että yksi puhelinmalli voi kääntää markkinat täydellisesti ja siirtää jonkun alan kuninkuuden auttamattomasti (ja varmaan lopullisestikin? :p) toiselle... :D

Vastaa
juupa juu... (vahvistamaton)

10

Itseäni tuo kyllä kiinnostaa :P

Eniten vaan herää kysymyksiä huhusta, jonka mukaan Android-puhelimet tarvitsisivat koko ajan yhteyden Googlen serverille. Pitääkö siis paikkansa. Jos ei ole datapakettia, niin tuleeko sitten yllättävän suuri lasku tuon yhteuden takia? Mahdollisuutta käyttää 2G:tä 3G:n tilalta tai ottaa tuon mahdollisen yhteyden Google-serveriin pois päältä?

Tietoa enyone?

Vastaa
elastic (vahvistamaton)

11

Tottahan tuo. Google on salaisesti valtionomistamana iso ja ilkeä yritys jota kiinnostaa sinun henkilökohtainen data.

Vastaa
30146264
30146264

12

Hienon näköinen luuri, jos en olisi jo mennyt ostamaan htcn viritelmää tuo voisi olla hankintalistalla.

@10, Kyllähän tämäkin luuri vähän väliä johonkin verkkoon yhdistelee, mutta kyllä asetuksista saa käsittääkseni tuon pois päältä (ainakaan vielä ei ole ulkomaanreissulta tullut isoa laskua =D). Muistaakeni löytyy myöskin "use 2g networks only" tai jokin vastaava nappula asetuksista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja