Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia N97 mini saapumassa markkinoille - mutta onpa sillä hintaa!

7
Markus Lehtiniitty

Nokia N97 mini saapumassa markkinoille - mutta onpa sillä hintaa!
Nokian typistetty versio N97:stä, N97 mini, on saapumassa markkinoille piakkoin. Nokia on kertonut asiasta myös lehdistötiedotteella. Suomenkin ensimmäiset N97 mini -toimitukset tapahtunevat vähintäänkin parin viikon sisällä.

N97 minihän tulee heti saataville uudella ohjelmistoversiolla, joka N97:ään tuotiin päivityksenä aiemmin kuluvalla viikolla. Isoveljestään N97 mini eroaa pienemmän kokonsa, pienemmän kosketusnäyttönsä (3,2 vs. 3,5 tuumaa), pienemmän sisäisen tallennusmuistinsa (8 vs. 32 gigatavua) sekä kameran linssinsuojuksen puuttumisen myötä. Lisäksi N97:stä löytyvä erillinen suuntaohjain on N97 minissä korvattu nuolinäppäimillä.
Julkistaessaan N97 minin Nokia kertoi sen verottomaksi hinnaksi 450 euroa. Lisäämällä tähän päälle suoraan Suomen 22 prosentin arvonlisävero N97 minin hinnaksi Suomessa muodostuisi 549 euroa. Mutta Suomessapa pääpaino tuleekin olemaan Comes with Music -musiikkipalvelun sisältävässä versiossa ja ilman sitä N97 miniä on vaikeampi löytää.

AfterDawnin Laitevertailun hintatiedoissa edullisin hinta N97 minille on tällä hetkellä 599 euroa. Kyseessä on perusversio ilman Comes with Musicia. Onneksi sentään tätä edullisemminkin N97 miniä todellisuudessa saa, sillä CyperPhotolta N97 mini irtoaa 529 euron hinnalla. Tälläkään, noin 530 euron hinnalla, N97 mini ei ole edullinen, sillä alkuperäistä N97:ääkin saa helposti edullisemmin ulkomaisista verkkokaupoista ja halvimpiin suomalaisiinkin N97-hintoihin on eroa vain noin 40 euroa.

N97 minin Comes with Music -version hinnoittelu sitten liikkuukin 650 euron hintaluokassa, eli lisähintaa CwM:llä on melko totutunlaisesti reilut 100 euroa. Kokonaisuutena N97 minillä on ainakin toistaiseksi liikaa hintaa, ainakin Suomessa. Nykyhinnalla siitä tuskin muodostuu menestysmallia.

Monet varmasti haluavat hankkia N97 mininsä ilman Comes with Musicia, eli version, jonka saatavuus Suomessa tulee olemaan ilmeisestikin hieman heikompi. Tämä on ikävää - Comes with Musicin heikon menestyksen korjaaminen pakkosyöttämällä sitä ei vaikuta parhaalta mahdolliselta strategialta.

Kommentit (7)

user (vahvistamaton)

1

Jos N97 liikkuu, niin miksei mini liikkuisi myös, varsinkin kun hinta on aika lähellä toisiaan, halvempi hinta varmasti vauhdittaisi myyntiä halvemman eduksi, mutta uskon että kaikki eivät noiden kahdenvälillä valintaa tee ensisijaisesti hinnan perusteella.

Hinta kilpailijat tulevat muista qwerty koneista, mukaanlukien yhtiön omat.

Vastaa
Floppi. (vahvistamaton)

2

Hinta ero on sen verran pieni,
ettei N97 Mini tule menemään kaupaksi sen verran,mitä Nokia on tavoitteeksi asettanut!!.

Vastaa
jehu80
jehu80

3

Mini on kädessä paljon paremman tuntuinen ja muutenkin laite tuntuu yleisesti mukavammalle. Vaikea selittää, se vain on niin.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

4

mallilla on markkinoille tullessaan enemmän hintaa kuin tiedotteesta laskien olisi voinut päätellä. yllättävä uutinen? yleensä matkapuhelimilla on heikko saatavuus kun tuotantoa ajetaan ylös, ja tuota sitten ratkaistaan erilaisilla keinoilla: jaksottamalla tuotteen vientiä eri markkinoille, tarjoamalla mallia aluksi yksinomaan tiettyjen partnereiden kautta, asettamalla hinta hiukan korkeammalle jolloin kysyntä alenee, tai nyt uusimpana keinona nokialta: tarjoamalla tuotetta ensin sellaiselle käyttäjäkunnalle joka on ostamassa samalla jotain muuta palvelua mitä nokia tarjoaa. näistä vaihtoehdoista yksi on uutinen, vihjeitä taisi olla tekstin seassa sen verran että sokeampikin löytää mikä...

Vastaa
user (vahvistamaton)

5

> Hinta ero on sen verran pieni,
> ettei N97 Mini tule menemään kaupaksi

Onko tosiaan tärkeää että minin pitäisi olla halvempi kuin N97, ja vielä reilusti halvempi ?

Nykyhintoja katsoessa vaikuttaa siltä että miniä myydään halvemmalla, mutta jos Minin hinta on kohdallaa, niin se varmaan kävisi hyvin kaupaksi vaikka olisi hitusen kalliimpi kuin N97.

N97:n korkeampaa hintaa selkeimmin puoltaa isompi sisäinen muisti, osa on siitä valmiitamaksamaan, varsinkin jos on niitä jotka haluavat fyysisesti isompaa laitetta, en muuten tiedä miksi joku isoveljen haluaisi vaikka olisi 10% miniä halvempi.

Vastaa
jackoff (vahvistamaton)

6

Tää mini vaikuttaa kokonsa puolesta aika pätevältä.

Softakin on valmiiksi kunnossa toisin kuin isoveljellään??

Vastaa
cyka
cyka

7

En sanoisi, että Comes With Music olisi kallista - noin kuuden levyn hinnalla saat melkeinpä loputtomasti laillisesti ladattavaa musiikkia. Lataa vaikka kovalevylle kotona ja kuuntele sitten vaikka kolmenkin vuoden päästä. Eri kuin Spotify:ssa, missä lisenssiajan loputtua, et enää kuunnella puhelimellasi pysty.
(Tosin Spotify ei vielä Symbian -versiota ole julkaissut)

Kivan oloinen mini, saa nähdä miten menee kaupaksi.

Yhdyn siis 5 ja 6 kommentteihin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja