Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC pysyy Windows Mobilen takana - ei HD2:ta Androidilla

7
Markus Lehtiniitty

HTC pysyy Windows Mobilen takana - ei HD2:ta Androidilla
HTC:n perustaja ja pääjohtaja Peter Chou on Forbesin haastattelussa kommentoinut yhtiön lähitulevaisuuden suunnitelmia. Hänen mukaansa HTC ei tule luopumaan Microsoftin Windows Mobile -käyttöjärjestelmän käyttämisestä.

Momet muut valmistajat ovat luopuneet tai ovat luopumassa hyvin pitkälti Microsoftin mobiilikäyttöjärjestelmän käytöstä puhelimissaan ja siirtymässä melkoisella voimalla Googlen Androidin käyttöön. Myös HTC on toki tuonut markkinoille Android-puhelimia ja aiempien tietojen mukaan HTC:n mallisto jakautuisi jatkossa noin puoliksi Androidin ja Windows Mobilen välillä.
Chou kuitenkin myöntää Windows Mobilen jääneen kehityksestä jälkeen. "Windows Mobilen innovaatio on ollut hieman hidasta ja kiinnostus Windows Mobile -puhelimiin on ollut laskussa", Chou kertoi.

HTC aikoo tukea pitkäaikaista kumppaniaan mielenkiintoisilla uusilla laitteilla, joista merkittävin on uusi HTC HD2 (kuvassa) - varustettuna huikealla 4,3 tuuman näytöllä, tehokkaalla suorittimella sekä HTC:n Sense-käyttöliittymällä. "Työskentelemme kovasti tämänkaltaisten tuotteiden kanssa palauttaaksemme innostusta Windows Mobilen ympärille", Chou kommentoi uutuutta.

Myöskään huhuissa pyöriteltyä Android-versiota HD2:sta ei ole tulossa. "Teknisesti ottaen, voisimme tehdä HD2:sta Android-puhelimen, mutta meidän täytyy huolehtia Windows Mobilesta", Chou puolusti linjanvetoaan. Tämä ei kuitenkaan missään nimessä tarkoita, että lähes tulkoon HD2:ta vastaavia Android-puhelimia ei olisi tulossa.

Forbesin haasttelussa Peter Chou kertoi myös yhtiön Android-puhelimen (Hero-variantti nimeltään DROID Eris) saapumisesta yhdysvaltalaisen Verizon-operaattorin valikoimiin marraskuun ensimmäisellä viikolla sekä HTC:n muuttuneesta strategiasta. Aiemmin HTC on tehnyt paljon operaattoreille räätälöityjä malleja operaattoreiden nimillä, mutta jatkossa pääpaino tulee olemaan HTC:n omalla brändillä varustetuissa, harvemmissa uusissa puhelinmalleissa, joiden kanssa tavoitellaan suurempaa mallikohtaista myyntiä.

HTC on myös käynnistänyt viime aikoina toistaiseksi suurimman, ensimmäisen globaalin mainoskampanjansa.

Kommentit (7)

Ralle (vahvistamaton)

1

Aikamoinen pettymys :( Ehkä täytyy sitten tyytyä Sony Erisconin Raheliin. Ei ole kyllä minkäänlaista mielenkiintoa Windows Mobilea kohtaan, se saisi kyllä kadota markkinoilta.

Vastaa
roka (vahvistamaton)

2

Olisi kiva tietää WM-inhoajat, missä asioissa esimerkiksi Android on parempi kuin WM?

Vastaa
user (vahvistamaton)

3

>Momet muut valmistajat ovat luopuneet tai ovat luopumassa hyvin
>pitkälti Microsoftin mobiilikäyttöjärjestelmän käytöstä
>puhelimissaan

Kuinkapitkä lista näitä luopuneita oikein on, + luopumassa olevat jotka vaihtaa Androidiin, taitaa kostuua aika marginaali valmistajista.

Vastaa
msly
msly

4

@3.

Joukossa TOP5-puhelinvalmistajista Motorola ja Sony Ericsson. Sony Ericssonilta toki nyt vielä tulossa XPERIA X2, mutta se lienee jäämässä viimeiseksi Windows Mobile -laitteeksi. Motorolalta ei tulossa Windows Mobile 6.5 -puhelimia lainkaan, seiskalla sitten ehkä joskus...

Vastaa
EmDzei
EmDzei

5

Minua Windows Mobile käyttöjärjestelmänä kiinnostaa PC:n käyttäjänä puhtaasti sen vuoksi, että oletan puhelimen avaavan vaivattomasti Word, Excel ja Acrobat ja .wma ja wmv tiedostot ja sille saavan myös kivuttomasti DivX ja XVid ja miksei myös Matroska videokoodekit. Kuvittelen myös automaattisesti, että voin mesettää puhelimella ja seurata myös HotMail tilejä. Kuvittelen myös, että koska Windowsille on paljon sovelluksia, niin niitä tulee myös Windows Mobilellekin.

HTC HD2:n uskaltaa ostaa mm. sen vuoksi, että valmistajalta tulee Windows Mobile 7 päivitys sitten aikanaan ilmaiseksi.

Android yleistyy, mutta miten pitkään puhelimen valikkojen pyörittely jaksaa ihastuttaa? Käykö myös samoin kuin Linuxille, että versiokirjo pilaa yhteensopivuuden. Applen iPhonelle on paljon sovelluksia, mutta etupäässä kokeile ja heitä pois tyylisiä hassutuksia. Samoin iPhonen kytky pakottaa käyttämään murtamattomana vain AppStoren valikoimaa. Ts. pidät samoista asioista kuin Steve Jobs.

Tässä valossa Windows Mobile vaikuttaa ainoalta ja oikealta valinnalta. Tarjoaa parhaimman "kakkoskoneen" PC:n jatkoksi.

Vastaa
user (vahvistamaton)

6

>Joukossa TOP5-puhelinvalmistajista Motorola ja Sony Ericsson.

Sony Ericsonilta tullut yksi, ja tulossa toinen, eikä kai ole julkisesti loppullisesti päättänyt lopettaa kokeilua. ja ei edes valmistanut winmobile konettaan.

> Motorolalta ei tulossa Windows Mobile 6.5 -puhelimia lainkaan,
> seiskalla sitten ehkä joskus..

Motorola on winmobile harrastukset pistänyt jäihin, mutta on kai julkisesti sanonut että myöhemmin mahdollisesti jatkaa.

Vastaa
kalle sixtyysi (vahvistamaton)

7

@EmDzei
"HTC HD2:n uskaltaa ostaa mm. sen vuoksi, että valmistajalta tulee Windows Mobile 7 päivitys sitten aikanaan ilmaiseksi."

Mistä olet tälläistä kuullut, tuskin on tulossa.
Ehkä sitten siinä HTC HD3 on 5" näyttö ja suomenkielinen windows 7 :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja