Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Merkittävimpien puhelinvalmistajien tulokset: kolme voittajaa, kolme häviäjää

5
Markus Lehtiniitty

Merkittävimpien puhelinvalmistajien tulokset: kolme voittajaa, kolme häviäjää
Kaikki merkittävimmät puhelinvalmistajat ovat nyt julkaisseet vuoden 2009 kolmannen neljänneksen (heinä-syyskuu) osavuosikatsauksensa. On yhteenvedon aika.

Olemme aiemmin käsitelleet viiden suurimman puhelinvalmistajan sekä Applen tulokset erillissä artikkeleissa:
-Nokian älypuhelinmarkkinaosuus romahti, "N97 pärjäsi erittäin hyvin"
-Sony Ericsson teki tappiota 11 euroa per puhelin
-Apple rokkasi 7,4 miljoonan iPhonen myynnillä - keskihinta yli 600 dollaria
-LG:n kasvu vahvaa - osuus jo 11 prosenttia puhelinmarkkinoista
-Motorolalta yllätyksetön tulos - vasta viidenneksi suurin puhelinvalmistaja
-Samsungin megatulos - yli viidennes puhelinmarkkinoista
Strategy Analytics -tutkimusyhtiön mukaan vuoden 2009 kolmannella neljänneksellä maailmassa myytiin yhteensä 291 miljoonaa puhelinta, neljä prosenttia viime vuotta vähemmän. Voittajat ja häviäjät jakautuvat aika lailla tasan: Samsung, LG ja Apple nostivat puhelinmyyntiään kappalemäärissä mitattuna vuodentakaiseen nähden, kun taas Nokian puhelinten toimitukset supistuivat kahdeksan prosenttia, Sony Ericssonin 45 prosenttia sekä Motorolan 47 prosenttia.

Nokia myi 108,5 miljoonaa puhelinta, jolla irtosi 37 prosentin markkinaosuus. Samsung nosti myyntiään jopa 60,2 miljoonaan puhelimeen ja kaappasi ensimmäisen kerran yli viidenneksen markkinoista 21 prosentin osuudellaan. Toisen korealaisen, LG:n, 31,6 miljoonan puhelimen myynti toi 11 prosentin osuuden. Sony Ericsson oli neljänneksi suurin 14,1 miljoonan puhelimen myynnillä ja viiden prosentin osuudella. Motorola oli niukasti viidenneksi suurin puhelinvalmistaja: 13,6 miljoonaa puhelinta ja viiden prosentin markkinaosuus.

Molemmat korealaisvalmistajat ylsivät kaikkien aikojen korkeimpiin markkinaosuuksiinsa ja yhdessä ne hallitsivat jo 32 prosentin osuutta puhelinmarkkinoista. Sekä Samsungin että LG:n markkinaosuusloikat ovat olleet huikeita: Samsung hyppäsi vuodessa 17,1 prosentista 20,7 prosenttiin ja LG puolestaan 7,6 prosentista 10,9 prosenttiin! Osuuttaan ovat erityisesti menettäneet Sony Ericsson ja Motorola molemmat, joiden kadonnut myynti on siirtynyt lähes suoraan Samsungin ja LG:n laariin. Myös Nokian osuus on vuodessa mennyt hieman alamäkeä.

Applen iPhone-myynti sujui vahvasti: 7,4 miljoonan iPhonen myynti toi jo 2,5 prosentin osuuden koko puhelinmarkkinoista ja huomattavasti suuremman osuuden älypuhelinmarkkinoista. Liikevaihdollisesti mitattuna Apple jo raportoidullakin liikevaihdolla Motorolaa suurempi - ja myös Sony Ericssonia suurempi, jos iPhonen synnyttämä liikevaihto kirjattaisiin muiden valmistajien käyttämän tavan mukaisesti.

Nokian jatkuva heikkous on mielenkiintoista - taantuman mennessähän yhtiö jopa ennusti hyötyvänsä tilanteesta! Nokian murheenkryyninä pysyy Pohjois-Amerikka, jossa se ei vain yksinkertaisesti ole saanut mitään näkyvää parannusta aikaan kovista ponnistuksista huolimatta. Jos Nokia joskus vielä saa Atlantin takana toiminta jälleen pelaamaan, tuo se merkittävää helpotusta Nokian markkinaosuudelle.

Strategy Analytics odottaa vuoden viimeisen neljänneksen kappalemääräiseen puhelinmyyntiin kolmen prosentin kasvua viime vuoteen verrattuna. Näin ollen puhelinmarkkinat palaisivat kasvun tielle neljän laskuneljänneksen jälkeen. Samalla se ennustaa luultavasti kasvavaa hintakilpailua. Loppuvuonna tulee jatkumaan melko vastaava kehitys kuin kolmannella neljänneksellä: Sony Ericsson ja varsinkin Motorola pysyvät suurimpina häviäjinä, Nokia ehkä tippuu hieman ja korealaiset sekä Apple tekevät kaikki kappalemääräisessä myynnissä uudet ennätyksensä.

Kommentit (5)

sepi (vahvistamaton)

1

"Nokian murheenkryyninä pysyy Pohjois-Amerikka"

Nokian murheenkryyninä pysyy kylläkin tylsä ja muovinen muotoilu, kaksi vuotta muita jäljessä toteutettavat ideat ja keskeneräisten puhelinten myyntiinlaitto!!!

Vastaa
anttiheikki (vahvistamaton)

2

@1
+1
Ja lisäksi Nokian pitää panostaa enemmän ohjelmointiin!

Vastaa
artsa (vahvistamaton)

3

Haluaisin jututtaa sitä porukkaa, mikä päätti tuoda n97:n markkinoille noin keskeneräisenä, että mitä ihmettä teillä oikein liikkui päässä? No tää uusin päivitys alkaa olla jo ihan hyvä. Toisaalta nyt tossa on sähköpostiyhteyden sulkemiseen liittyvä ongelma mikä esiintyy lähes kokoajan. Joutuu buuttaamaan luurin ennenkuin yhteys katkeaa. Viestit sovellus jää tilaan "yhteyttä katkaistaan"...

Vastaa
kerbo
kerbo

4

Täytyy kyllä nostaa applella hattua, koska ovat myyneet puhelimia huimia määriä, vaikka heillä on vain yksi malli...

Nokiasta HTC:hen siirtyneenä täytyy sanoa, että meikä pysyy ainakin Androidissa ;) Upee käyttis, 2.0:aa odotellessa.

Vastaa
Samsung RULES!. ;) (vahvistamaton)

5

Nokialla ON -ja on ollut tarkoitus tuoda uudet mallit markkinoille ennen muita,
MUTTA
...keskeneräisenä!!.
Toimintavarmuus PUUTTUU,mistä kyseisten puhelimien ostajat JOUTUVAT kärsimään!!.
"HYVÄ" Nokia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja