Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin megatulos - yli viidennes puhelinmarkkinoista

12
Markus Lehtiniitty

Samsungin megatulos - yli viidennes puhelinmarkkinoista
Eteläkorealainen Samsung Electronics julkaisi viimeisenä merkittävänä puhelinvalmistajan oman vuoden 2009 kolmannen neljänneksen osavuosikatsauksensa - ja tulos oli täyttä rautaa. Samsung nosti markkinaosuutensa puhelinmarkkinoilla toistaiseksi korkeimpiin lukemiin koskaan. Tuloksesta on kertonut muun muassa uutistoimisto Reuters.

Heinä-syyskuussa Samsung toimitti 60,2 miljoonaa puhelinta, jossa oli kasvua 15 prosenttia edelliseen neljännekseen ja 16 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna. Puhelinmyynti ylitti myös analyytikoiden ennakko-odotukset, jotka oli asetettu 56,5 miljoonaan puhelimeen. Kolmannen neljänneksen myynnillään Samsung valtasi puhelinmarkkinoista ensimmäisen kerran yli 20 prosentin osuuden. Samsung on selvästi maailman toiseksi suurin puhelinvalmistaja.
Samsung teki puhelimilla myös tulosta: yksikön liikevoittomarginaali oli noin 10 prosenttia. Kolmannella neljänneksellä myytyjen puhelinten keskihinta laski huhti-kesäkuusta hieman ja oli nyt 120 dollaria eli 81 euroa. Keskihinnan lasku johtui Samsungin mukaan Etelä-Korean pienemmästä osuudesta toimituksissa.

Samsungin mukaan sen puhelinmyynti sujui hyvin niin kosketusnäyttöisissä puhelimissa kehittyneillä markkinoilla kuin myös halvemmilla puhelimilla kehittyvillä markkinoilla - yksi tärkeitä tuotteita lienee oheisessa kuvassa esiintyvä edullinen S5230-kosketuspuhelin. Vuoden viimeiselle neljännekselle Samsung odottaa puhelinmyynnin kasvua kolmanteen neljännekseen verrattuna.

Puhelinten ohella paljon myös muuta elektoniikkaa ja puolijohteita valmistavan Samsungin tulos kokonaisuutena yli kolminkertaistui menneellä neljänneksellä vuodentakaiseen nähden. Nettotulos pomppasi 1220 miljardista wonista 3720 miljardiin woniin, eli noin 3,1 miljardiin dollariin. Tulos oli Samsungin kaikkien aikojen paras.

Tulemme myöhemmin tänään luomaan kokonaiskatsauksen menneen kolmannen neljänneksen puhelinmarkkinoihin sekä vuoden 2009 viimeisen neljänneksen näkymiin.

Kommentit (12)

msly
msly

2

@1.

Ensi vuosi on tässä suhteessa melko mielenkiintoinen. Jos Samsung jatkaa osuutensa kasvattamista, niin Nokia voi olla melkoisissa ongelmissa parin vuoden kuluttua.

Mutta ei ole varmaa, että onnistuuko Samsung osuuttaan ensi vuonna kasvattamaan. Merkille pantavaa on myös toisen korealaisen, LG:n, vahva menestys puhelimissa viime aikoina. Osa molempien vahvasta menestyksestä on syntynyt won-valuutan heikkoudesta, mikä on lisännyt molempien hintakilpailukykyä merkittävästi.

On mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu kun ajat normalisoituvat.

On myös erittäin mielenkiintoista nähdä pystyykö Samsung kasvamaan ohi tämän "yli 20 prosenttia" -vaiheen, johon myös Motorola muutama vuosi sitten pääsi, mutta sitten romahti. Aika varmaa kuitenkin on, että Samsungin menestys on rakennettu vankemmalle pohjalle kuin Motorolan - jolla se oli melko pitkälti RAZR:in varassa.

Nokian ja Samsungin markkinaosuuksissa on vielä melkoisesti eroa (38 vs. 21 prosenttia), mutta liikevaihdon osalta Samsung onkin jo paljon lähempänä.

Vastaa
Hage452
Hage452

3

Itse odotan mielenkiinnolla miten Nokian uudet halvat kosketusmallit lähtevät myymään (5520, 5230). Jos ottaa mallia 5800 myynnistä niin näistä malleista voi potentiaalisesti tulla hyvinkin tuottoisia Noksulle.

Tekisi mieli vielä spekuloida tuotantovolyymin etc. vaikutuksesta tuohon Samsungin "yli 20 prosentin kasvuun", mutta se jää toiseen kertaan. :)

Vastaa
razr (vahvistamaton)

4

mielenkiintoista, saas nähdä mitä tulevaisuudessa tapahtuu. itse odotan myös hyvin suurella mielenkiinnolla motorolan comebackia, onnistuvatko he vai ei? minä ainakin toivon heidän onnistuvan, jos vaikka saataisiin motorolan puhelimia suomeenkiin myyntiin

Vastaa
olliboi
olliboi

5

itsehhän just tuolla ajal vaihduin samsun jet puhelimen käyttäjäksi ^^, en yhtään ihmettele jos samsungin myynti on kasvanut koska niiltä on putkahtanut niin hyviä älypuhelimia kuin varsin kohtuuhintaisia puhelimia (niinkuin kuvan kännykkä 199e) ulos. Samsung Jettiin olen hyvin tyytyväinen, ainoa miinus on että androidia ei löydy ja samsungin uusi softakauppa todennäköisesti suuntautuu omnia yms windowspohjaisille käyttiksille.

Vastaa
keke (vahvistamaton)

6

Onkos jossain käppyröitä, joista näkyisi miten eri puhelinvalmistajien markkinaosuudet ovat ajan saatossa kehittyneet?

Vastaa
msly
msly

7

@6.

En ole ainakaan törmännyt tuollaisiin pidemmältä ajalta missään, tiedon keräämistähän tuo vain vaatisi. Hyvä idea, ja lupaan toteuttaa sen vuoden vaihteessa (jolloin Puhelinvertailu.com täyttää viisi vuotta ja tiedossa on 1.1.2010 tykitys erikoisartikkeleita :P).

Vastaa
SanteriO
SanteriO

8

eipä varmaan vielä kohtakaan saavuta Samsung nokiaa, sillä Nokialla on maailman markkinoista 37%, kun Samsungin osuus on 21%.. Toisinsanottuna Nokialla on vielä lähes puolet enemmän markkinaosuutta. Toisaalta Nokian myynti laski tuon 8% kun Samsungin myynti vain vahvistui. Jos samaa rataa mennään niin ei pitkään mene, että tasoissa ovat, mutta sitähän ei voi kukaan tietää..

Vastaa
saaben
saaben

9

Itse olen jo monta vuotta sitten liittynyt Samsungin leiriin, enkä ole joutunut pettymään. Pari vuotta sitten aloin uskomaan siihen, että Samsung tulee vielä Nokiasta ohi. Veikkaisin, että tämä vaatii vielä noin viisi vuotta. Samsung ftw.

Vastaa
kerbo
kerbo

10

En oikein tiedä miten porukka innostuu näistä sampan ja lg:n luureista... Viimeviikolla testailin gigantin megastoressa kaiken näköisiä samsungin ja lg:n kosketusnäyttö luureja (jossain oli vielä fyysisiä näppäimistöjä lisäksi) ja ne oli ihan kauheita...

Hintaluokka liikkui siinä 300€ paikkeilla lg:n ja sampan luureissa ja silti esim. Nokian 5530 xm (200€) oli paljon helpompi ja mukavampi käyttää.

Toki sampan 600€ maksavat luurit oli ihan näppäriä, mutta keskihintaiset luurit oli kyllä mielestäni aika ala-arvoisia...

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

11

@11

Itse kun testasin Nokia 5530 kaupassa niin kyllä se tuntui paljon laaduttomammalta kuin lg:n ja sampan luurit jota oli myynnissä. Se lukitus nappi heilui ja muutenkin muovisen lelun tuntunen kuten 5800. Itse ainakin tykkään metallisista luureista. Jos on muoviseen tottunut niin varmaan niistä pitää mutta itse en ainakaan pitänyt. Esim samsungkin taisi olla jetti tuntui todella hyvältä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja