Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian N-Gage kuolee jo toistamiseen

6
Markus Lehtiniitty

Nokian N-Gage kuolee jo toistamiseen
Nokia on ilmoittanut sulkevansa N-Gage-pelipalvelunsa noin vuoden päästä. Nokian mukaan N-Gage-alustan pelejä voi ladata ja ostaa syyskuuhun 2010 asti ja N-Gage-verkkoyhteisön puolestaan kerrotaan toimivan vuoden 2010 loppuun asti. N-Gage kuolee näin ollen jo toistamiseen.

Nokia lähti mukaan peliliiketoimintaan alun perin erillisellä N-Gage-laitteella, jolle julkaistiin myös N-Gage QD -seuraajamalli. Laitteet floppasivat melko pahasti ja N-Gage päätettiinkin laajentaa useista Symbian-älypuhelimista löytyväksi yhtenäiseksi pelialustaksi vuoden 2008 ensimmäisellä puoliskolla. Tälläkään liikkeellä ei kuitenkaan onnistuttu saavuttamaan suurta suosiota, varsinkaan Applen iPhonen ja sen App Store -sovelluskaupan uudistettua käsitystä mobiilipeleistä melko dramaattisesti.
Nokian mukaan N-Gagelle ei tulla enää julkaisemaan uusia pelejä, mutta aiemmin julkaistut nimikkeet pysyvät ladattavissa edellä mainitun mukaisesti. Jatkossa pelejä Nokian laitteille tullaan tarjoilemaan Ovi Storen kautta. Jatkossa julkistettavista puhelinmalleista ei enää N-Gage-valmiuksia tule löytymään, mutta jo myynnistä löytyvistä ja myös tulossa olevista, jo julkistetuissa malleissa N-Gage-sovellus tulee vielä mukana olemaan.

Aiemmin ostetut ja ladatut N-Gage-pelit tulevat toimimaan yhteisöominaisuuksia lukuun ottamatta myös palvelun sulkemisen jälkeen vuoden 2010 lopussa. Jatkossa Ovi Storeen on tarkoitus tuoda lisää mahdollisuuksia yhteisöominaisuuksiin liittyen, mutta toistaiseksi Nokia ei ole kertonut tästä tarkempia tietoja.

Nokia kertoi N-Gage-pelipalvelun tulevaisuudesta N-Gage-sivuston blogin merkkinnässä, josta löytyy vastauksia myös muutamiin tärkeimpiin kysymyksiin asian ympäriltä.

Vaikka N-Gagen sulkeminen on ikävää, on se täysin välttämätöntä. Kahden erillisen pelienjakelukanavan, N-Gagen ja Ovi Storen ylläpitämisessä rinnakkain pidempään ei olisi ollut oikeastaan mitään järkeä - erityisesti huomioon ottaen N-Gagen jälkeenjääneisyyden jo tällä hetkellä.

Nokian palveluliiketoiminnalle kyseessä on imagollisesti merkittävä isku, rahallisesti tuskin niinkään. Nokia on aiemmin laskenut pelit yhdeksi keskittymisaluekseen palvelubisneksessään.

Kommentit (6)

trevil
trevil

1

Kolme kertaa kokeillut tuolta ostaa peliä, en ole onnistunut.
Saa niitä pelejä helpommallakin ja vähän nimekkäämpää tavaraa niin ei jaksa vaivautua.

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

4

Harmi! Itselläni on aina toiminut ohjelma luotettavasti, ja pelitarjontaankin olen ollut tyytyväinen. Hinnat ovat kyllä olleet aavistuksen suolaisia, mielestäni max. 5€ olisi sopiva hinta per peli. Kyllähän se heikko suosio on näkynyt pelikaverien puutteena. Mutta Ohjelma on ollut helppokäyttöinen ja mukava käyttää. Itse olen juuri tykännyt siitä että saan jakaa pienen "profiilin" pärstän kera ja pelata. Vuosi on tullut käytettyä ja toinen näköjään edessä vielä. Mielestäni palvelun voisi integroida hieman uudistettuna ovi games:iksi ovi brändin alle, kuten muutkin ohjelmat esim. ovi maps.

Vastaa
D00mer
D00mer

5

@4

Mjaa, ite oon aina löytänyt pelaajia resetgeneratiossa, yleensä neljä, mutta välillä löytyy yksi, mutta ikinä en ole joutunut odottamaan yli puoltatuntia että joku löytyisi, vaikka toisinaan on samoja pelaajia

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

6

@5

Ok, myönnetään että itselläni on vähän vähälle jäänyt tuo onlinepelaaminen, koska ei ole datapakettia, ja kotona ei ole hirveän paljon tullut pelattua. Onko kokemusta siitä, kun laitat oman servun pystyyn, niin kaunako menee et eka pelaaja liittyy?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja