Ongelmayhdistelmä: iPhone, Windows 7 ja Intel P55

18
Markus Lehtiniitty

Ongelmayhdistelmä: iPhone, Windows 7 ja Intel P55
Applen iPhone-puhelin, Microsoftin tuore Windows 7 -käyttöjärjestelmä ja Intelin P55 Express -emolevypiirisarja eivät ilmeisesti toimi täysin yhteen. Asia on nostattanut keskusteluja Applen tukisivujen keskustelupalstalla ja siitä ovat kertoneet muun muassa Engadget- ja The Register -sivustot.

Ongelma liittyy ilmeisesti pääasiassa Intelin P55-piirisarjaan. Se on yhtiön uusien suorittimien, Core i5:n sekä Core i7-8xx:n, kanssa käytettävissä emolevyissä käytettävä piirisarja - näin ollen se löytyy useista uusista keski- ja kalliimman hintaluokan tietokonekokoonpanoista.Ongelmat ilmenevät iPhonen synkronoinnin yhteydessä, joka voi johtaa vain epämääräiseen virheilmoitukseen. iTunes 9 -ohjelma kyllä tunnistaa iPhonen, kun se liitetään tietokoneeseen, mutta synkronointiyritys tuottaa vain tekniseltä kuulostavan"error 0xE8000065"-virheilmoituksen.

Osa ongelmista raportoneista käyttäjistä on onnistunut kiertämään sen käyttämällä erillistä PCI-korttipaikkaan liitettyä USB-korttia, jolloin P55:n sisältämää USB-ohjainta ei luonnollisestikaan käytetä. Jotkut käyttäjät ovat myös saaneet synkroinnin toimimaan poistamalla iPodDevices.xml-tiedoston "C:Users usernameAppDataLocalApple ComputeriTunes" -kansiosta, poistamalla Bonjourin käytöstä tai ottamalla BIOS:ista käyttöön C-state-ominaisuuden.

Toistaiseksi korjaukset ongelmaan ovat siis tavalliselle käyttäjälle liian teknisiä sekä myös epämääräisiä, sillä yhtä "patenttiratkaisua" ongelmiin ei vielä ole löydetty. The Register kertoo kuitenkin, että niin emolevyvalmistajat, Intel kuin myös Microsoft ovat vahvistaneet tutkivansa ongelmaa.

Myös Applelta itseltään on tulossa markkinoille tietokone, jossa käytetään uusia Core i5 ja Core i7 -suorittimia sekä mitä luultavimmin P55-piirisarjaan perustuvaa emolevyä - uuden iMac-malliston huippumalli. On mielenkiintoista nähdä, esiintyykö vastaavia ongelmia myös tuolloin Mac OS X -käyttöjärjestelmällä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Samsung Galaxy A04s – hinta laskenut -32%

Samsung Galaxy A04s
79 € Gigantti
79 € Power
116 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 115 €

Nokia XR21 – hinta laskenut -25%

Nokia XR21
399 € DNA
456 € Dustin Home
506 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 529 €

Oppo Reno10 Pro – hinta laskenut -18%

Oppo Reno10 Pro
619 € CDON
754 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 753 €

Nokia G42 – hinta laskenut -15%

Nokia G42
169 € DNA
199 € Elisa
220 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 199 €

Kommentit (18)

Ibanez90
Ibanez90

6

Te ette osaa tehdä mitään.. Yksi "pieni" bugi vain. Eiköhän se kohta kuitenkin korjata. Ei kukaan ole täydellinen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jekku (vahvistamaton)

7

"C:Users usernameAppDataLocalApple ComputeriTunes"
Jännä polku

Vastaa
Abexi
Abexi

8

En halua mitenkään nostaa suurta keskustelua asiasta, mutta jännä huomata kuinka rauhallisesti ihmiset ottavat tällaisen ongelman, joka on sinänsä melko pieni, kun kyseessä on apple. Mutta jos kyseessä olisi nokian puhelin olisi uutisella noin 100 kommenttia ja kaikki sanovat että "nokia on ihan surkea, puhelimet eivät toimi, onpa yllätys". Voiko tästä vetää sitten johtopäätöksen, että ketkä täällä kommentoivat miten sattuu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jackoff (vahvistamaton)

11

@8 Nokia pc-suiten kans niitä syncaus ongelmia on niin helvetisti muutenkin, että se ole mikään uutinen.


Mutta ihan hyvä varoitus näin etukäteen, niin ei tarvi iPhonen omistajien tuota piirisarjaa ostaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
asdasd (vahvistamaton)

12

@11

Kuka ny jotain PC-Suitea käyttäs? Parempaakin löytyy, Ovi-suite.

Vastaa
Puppek
Puppek

13

@12

Juuri poistan Ovi-suiten asennusta ja vaihdan takaisin PC-Suiteen. Ovi vei tehoja enemmän kuin 3dsmax renderöidessä. Ja kappas, poisto-ohjelmakin päätti kaatua.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jonathan (vahvistamaton)

14

@8

Tuota noin... Tässä siis Applen tuote ei toimi tietyllä (ei kauhean yleisellä) yhdistelmällä Microsoftin ja Intelin tekniikkaa. Miten tähän oikein sitten pitäisi reagoida?

En kyllä muista yhtään kommenttiketjua *vastaavasta* Nokian ongelmasta, linkkaa toki sellaiseen jos muistat paremmin.

Itse kyllä väittäisin että Nokian kaikenlaisiin ongelmiin kiinnitetään yllättävän vähän huomiota, ainakin itselle on uutinen ennemminkin se että Nokiassa on tehty joku oikeein tai se toimii kuin päin vastoin. :)

Vastaa
Abexi
Abexi

15

@10
Onko se että joku kommenteissa sanoo että asia on näin, niin onko se faktaa silloin. Ja sanoinkin tuossa että vika ei ole kovin iso.

@11
En tarkoita nyt yksittäistä ongelmaa, mutta jos vastaavanlainen pieni ongelma, on kaikki valittamassa, enkä myöskään väittänyt että nokialla ei ongelmia olisi.

@14
Mielestäni nokian ongelmiin juuri kiinnitetään huomiota, yleensä vielä uutisissa jotka koskevat vaikka esimerkiksi Samsungin uuden puhelimen julkistusta (ei tarvitse lähteä etsimään uutisia samsungista, oli vain esimerkki)
Pointtihan olikin siinä että jos nokian luurissa ei tarvitse olla edes vikaa, niin sille on porukkaa rähisemässä. Mutta yleensä applea negatiiviseseti käsittelvä uutinen kun on, niin melko hiljaista kommentointia.

Vastaa
Mi_Thrill
Mi_Thrill

16

Ihan hyvä kun uutisoidaan, mukava tietää.

Mitä tulee Nokia PC-sovelluksiin, täytyy myöntää että siinä on malliesimerkki siitä miten nykyään ei enää osata optimoida sovelluksia ja tehdä noinkin yksinkertaisista sovelluksista kevyitä.
Jos ei pilvitekniikkaa ja pelejä oteta huomioon niin tuntuu kuin koneiden tehojen kasvaessa sovellukset vain huononee.

Ainut jotakuinkin toimiva vaihtoehto Nokian puhelimen kanssa ovat pelkät kaapeliajurit, jotta puhelinta voi käyttää kuten mitä tahansa muistikorttia tai -tikkua. Toimii parhaiten ja saa nopeiten hoidettua kaikki asiat, senkun painaa Win+E.

Vastaa
Pexi69
Pexi69

17

Keskustelu näyttää menevän "kumpi parempi" suuntaan.
Mutta onko jollain muulla ollut samaa/vastaavaa ongelmaa?
ja ennen kaikkea, onko löytynyt temppuja jolla toimisi?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.