Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone Kiinaan: Pekingissä kaupaksi lauantaina 10 ja sunnuntaina yksi

12
Markus Lehtiniitty

iPhone Kiinaan: Pekingissä kaupaksi lauantaina 10 ja sunnuntaina yksi
Applen iPhone-puhelin saapui vihdoin markkinoille virallisesti myös Kiinassa viime viikon perjantaina, 30. lokakuuta. Kerroimme jo viikonloppuna myyntiintulon aiheuttaneen vain hyvin vähän kiinnostusta, mutta nyt iPhonen alkutaipaleen menestyksestä on saatu uutta väriä Wall Street Journalin kertomana.

WSJ kuvailee iPhonen saavuttamaa alkusuosiota "haaleaksi". iPhone ei onnistunut nostattamaan Kiinassa vastaavanlaista innostusta kuin monissa muissa maissa, joissa se on markkinoille tullut. iPhonen lanseeraustapahtumaan China Unicomin Pekingin myymälässä osallistui kylläkin satoja ihmisiä, mutta iPhonen varsinainen myyntisuosio on toistaiseksi jäänyt ilmeisen heikoksi.
iPhonea löytyi vielä sunnuntai-iltana suoraan varastosta Pekingin ympärillä sijaitsevista myymälöistä. Lisäksi WSJ:n mukaan China Unicomin Pekingin myymälän johtaja kertoi liikeen myyneen kymmenen iPhonea lauantaina ja yhden sunnuntaina. Hän odotti kuitenkin myynnin tason nousevan vaiheittain seuraavan viikon aikana. Apple tai China Unicom eivät ole kommentoineet tai kertoneet myyntilukuja.

iPhonen myyntiä Kiinassa hidastaviksi tekijöiksi on arveltu melko kallista hintaa sekä WLAN-yhteyden puuttumista. Lisäksi monet iPhonesta kiinnostuneet ovat jo sen hankkineet epävirallisten kanavien kautta. Kiinassa arvioidaan olevan käytössä jo mahdollisesti miljoonia iPhoneja.

Kiinassa iPhonea myy ainakin toistaiseksi vain maan toiseksi suurin mobiilioperaattori China Unicom. Applen on kuitenkin väitetty käyvän neuvotteluja myös maan suurimman operaattorin, China Mobilen, kanssa.

Aiemmin iPhonen Kiinan myynnistä on odotettu merkittävää lisää iPhonen kokonaismyyntiin, mutta tuoreimpien tietojen valossa tämän toteutumisen todennäköisyys on pienentynyt huomattavasti. Menneellä vuoden 2009 kolmannella neljänneksellä Apple toimitti kaikkiaan 7,4 miljoonaa iPhonea.

Kommentit (12)

Habska
Habska

1

auts!

Pakko vähän heruttaa fani-paloja! Siis 11 puhelinta kaupaksi!!!
ehhe HEHEH HAHAHAHAHAHAHAA!!

Tosin kiinalainen työkaverini sanoi, että ei semi varakkaallakaan kiinalaisella ole varaa ostaa oikeaa iPhonee vaan hekin ostavat fPhonen, kPhonen...heheh varmaan laadukkaita nämä versiot.

Vastaa
elastic (vahvistamaton)

2

Jos Pekingissä myytiin tämän verran, niin Shanghaissa varmaan myyntiin puoli miljoonaa (jäikö se huomiotta?).

Vastaa
jonathan (vahvistamaton)

3

Kannattanee käyttää maalaisjärkeä ja miettiä onko China Unicomilla ja Applella todellakin vain *yksi* kauppa Pekingissä. Ja jos niitä on useampia niin mitäköhän laskutoimitusta pitää sitten käyttää...

Mutta lienee selvä että iPhone ei tule olemaan Kiinan, eikä minkään muunkaan maan, myydyin puhelin, jo hintansa takia. Kiinan lisäongelmat on kerrottu pääosin jutussa, joka toki on otsikoitu ihan päin seiniä.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

4

jos beijingin lippulaivamyymälässä myydään kahden vuoden kiihkeän odotuksen jälkeen 10 luuria kiiman ollessa kovimmillaan ja seuraavanan päivänä myynti tippuu yhteen niin eihän toi kyllä ole kovin mairittelevaa luurille jonka myynninaloituksia on totuttu hypettämään satojen metrien jonoilla, katsoi asiaa millaisten omenalasien läpi tahansa.

mitä tulee siihen että "lienee selvä että iPhone ei tule olemaan Kiinan, eikä minkään muunkaan maan, myydyin puhelin", niin ei toi ole ollenkaan selvää iphone fanipojille jotka naama vakavana selittää kuinka jobsi on myynyt kiinaan ainakin 5 miljoonaa iphonea, eikä myöskään analyytikoille jotka odottaa applelle selvää myynnin kasvua kiinan diilin takia, eikä myöskään toimittajille jotka on jaksanut raportoida tosta iphonen kiinan markkinoille tulosta ties mitä huhuja lähes viikoittain parin vuoden ajan.

melkoinen antikliimaksi.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

5

Ei kiinalaisilla ole varaa ostaa tota. Jossain tuolla päin oli se juttu että sinne avattiin hampurilais ravintola ni yks hampurilainen on normi ihmisen kk palkka. Eli miettikää monta kk:ta saa säästää :D

Vastaa
Johtaha (vahvistamaton)

6

Jotenkin arvostus kiinalaisten älykkyyttä kohtaan nousi kertaheitolla.

Vastaa
kikuu
kikuu

7

Pitää nyt kuitenkin muistaa, että kiinassa on miljoonia ihmisiä, joilla sitä rahaa kuitenkin on pikkasen enemmän kun kenelläkään normi suomalaisella..

Kinkkarit ovat sen verran fiksuja, että ostavat kunnon luurin..? ;)

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

10

Odotetaanpa vaan, että alkaa kunnon mainostus Applelta. Eihän se ensimmäinenkään olisi myynyt niin paljon ilman kaikkea hypeä sen ympärillä.

Vastaa
ZZboy
ZZboy

11

Heh, meikää on aina vähän huvittanut nuo Unicomin puuhaillut, en edes muista missä oisin nähnyt Unicomin myymälää, China Telecom ja China Mobile kyllä ovat erittäin näkyviä. No Pekingissäkin on kuulema toista sataa myyntipistettä.

Mut hei, sen kummemin naureskelematta Unicomille, WSJ ois varmaan kirjoittanut vastaavasti: "Nokian Suomen kännykkä myynti on romahtanut. Soneran Suomen myymälästä myytiin lokakuussa yhtenä viikonloppuna vain 3 Nokian kännykkää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja