Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Opera julkaisi testiversion uuden polven mobiiliselaimestaan Nokian älypuhelimille

11
Markus Lehtiniitty

Opera julkaisi testiversion uuden polven mobiiliselaimestaan Nokian älypuhelimille
Norjalainen Opera on julkaissut beetatestiversion tulevasta Opera Mobile 10 -selaimesta muun muassa Nokian älypuhelimissa käytettävälle Symbian S60 -alustalle.

Suurimmat uudistukset uudessa selaimessa koskettavat sen ulkoasua ja käyttöliittymää, joita on uudistettu vastaavasti kuin hiljattain Operan yksinkertaisemman mobiiliselaimen, Opera Minin, käyttöliittymää Opera Mini 5 beta -julkaisun yhteydessä. Mukana seuraavat myös samat uudet toiminnot: sivustojen pikavalinnat, tuki välilehdille sekä salasanojen hallinta. Tarkoituksena on ollut tehdä selaimen käytöstä helppoa, yksinkertaista sekä intuitiivista.
Operan mukaan Opera Mobile 10 on optimoitu niin kosketusnäyttöisille kuin myös puhelinnäppäimistöllä varustetuille laitteille. Selaimen voi ladata tietokoneen kautta osoitteesta opera.com/mobile/next tai suoraan puhelimen selaimella osoitteesta m.opera.com/mobile. Se on saatavilla S60 3rd Editionilla tai S60 5th Editionilla varustetuille Nokian, Samsungin ja Sony Ericssonin Symbian-älypuhelimille.

Uuden ulkoasun ohella Opera Mobile 10:ssä on kiinnitetty huomiota myös toimintanopeuteen ja Operan mukaan uusi versio onkin edellistä Opera Mobilen Symbian-versiota tuplasti nopeampi. Selaimen nopeus on kasvanut niin sivujen lataamisen, lähentämisen ja loitontamisen sekä selaamisen osalta. Mukana on myös Opera Turbo -ominaisuus, joka säästää käyttäjiltä aikaa ja rahaa pakkaamalla sivut Operan palvelimilla ennen puhelimeen lähetystä.

"Tämän päivän tehokkaat älypuhelimet ansaitsevat tehokkuudeltaan vastaavan selaimen, kuten Operan", sanoi Opera Softwaren pääjohtaja Jon von Tetzchner. "Tämä beeta on jatkoa työllemme tuoda työpöytätietokoneista tuttu verkkokemus matkapuhelimiin, mahdollistaen käyttäjille verkon käyttö ilman rajoituksia liikkellä ollessa. Käytettävästä laitteesta riippumatta Opera tarjoaa nopeamman, helpomman ja ongelmattoman verkkokokemuksen."

Operan mobiiliselaimet tarjoavat raikkaan vaihtoehdon puhelimista vakiona löytyville selaimille, mutta lienee melko pitkälti makuasia, pitääkö esimerkiksi tuoretta Opera Mobilea vai S60-alustan vakioselainta parempana - tosin Operan selain tarjoaa monipuolisemmat ominaisuudet ja ilmeisesti myös paremman suorituskyvyn.

Kommentit (11)

rufy (vahvistamaton)

1

Miten tämä eroaa Mini 5? Hidasta kirjoittaa ääkkösrt varsinkin

Vastaa
Mata
Mata

2

Muuten aivan mainio selain, mutta omasta kosketusnäyttö näppäimistöstä en pidä, ehkä hyvä käyttää stylus-kynällä, mutta hankala pelkillä sormilla..

Muuten kyllä täytyy sanoa että nopea ja kevyt on, mukava käyttää.

Vastaa
user (vahvistamaton)

3

> Miten tämä eroaa Mini 5?

Miniä ajetaan java virtuaalikoneella, tämä on natiivi.
Miniä ajetaan proxyn kautta, tällä saa suoria yhteyksiä.

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

4

Äkkiseltään kokeiltuna nopeus ei suuresti vakuuta Turbolla tai ilman varsinkin jos Flash Lite tuki puuttuu. Onko mukana ei selvinnyt minulle täysin lyhyessä testissä?

Adblock puuttuu (ainoastaan kaikki kuvat voi kieltää) ja Pop- uppeja (muita kuin kirjautumiseen tarvittavia) ei saa täysin pois.

Operan omaan liian pienen näppiksen (oikeastaan vain kynälle) saa onneksi pois mutta jos sen haluaa takasin esim. kynäillessään vaaditaan kuusi painallusta.

Asetusvalikossa takaisinpäin liikkumiseen tarvittava Back painike on ihmeellisesti vaikeassa paikassa yläkulmassa.

Uloskirjautuessa täysin älytön Yes/No valikko jota en ymmärrä ollenkaan kun selaimesta täytyy poistua muutenkin asetusten ja Exitin kautta. Miksei pelkkä pitkä medianäppäimen painallus riitä? (nyt siis tarvitaan kolme näpäystä poistumiseen jota Symbianissakin joutuu selaimien kohdalla tekemään)

Tälläisenä ei kaupallista potentiaalia. Jotenkin kehittäjiltä on kadonnut pallo ja hyvät ominaisuudet (koko näytön käyttö, etukäteen valittava zoom %, srollaus, ym.) jäävät osin näiden varjoon.

Markkinoilla on lisäksi Digian Qt:llä toteutettu asiallinen @Web selain ja natiiviselaimen lisäksi Operan oma Mini Beta joten paranuksia lopulliseen tuotteeseen saa tulla. Tällasena tarpeeton.

Vastaa
Akasori
Akasori

5

No meninpä lataamaan tämän.
Suurinpina eroina Mini 5:een huomaa sovelluksen nopean käynnistymisen (muutenkin nopea) ja tarkemman kosketuskäytön.
Miinuksena huomasin sivua nopeasti selatessa se näkyy aluksi valkoisena ja vähän ajan päästä vasta näyttää sivun. Lisäksi sivujen välillä selaamisessa (Edellinen, Seuraava) ei näy sitä hienoa animaatiota joka Mini 5:ssä oli!! Välillä tämä tuntuu myös lataavan sivun uudestaan.

Jotain sellaista

Vastaa
akse
akse

6

Huhu, toi muijahan näyttää ihan Dana Scullyltä jotenkin. Toho jos joku shoppais tolle scullyn punasen tukan tuohon sivuprofiiliin ni näyttäis varmaan aika lailla samalta :)

Vastaa
Puppek
Puppek

7

Tietenkään tuossa videolla puhelin ei kysy joka ikinen kerta, mitä yhteyttä käytetään. Miten sen saa estettyä? Minille oli 5800:sessa omat asetuksensa puhelimen asetuksissa, mutta Mobilelle ei (kuten ei muillekkaan natiiviohjelmille). Kenelläkään 5th edition ja vastaava ongelma ratkaistuna?

Vastaa
user (vahvistamaton)

8

> mitä yhteyttä käytetään. Miten sen saa estettyä?

Miten sen olet saanut jatkuvasti kyseleen mitä yhteyttä käytetään ?

Natiivisofitssa yhteysasetukset ovat sovelluksen omia juttuja, jos sovelluksessa ei ole asialle asetusta, niin sormi osoittaa devaajaa. Yleensä niissä on asetukset ja ensimmäisen kerran jälkeen muistaa valitun.

Tuoreissa Symbian koenissa voidaan myös käyttää ns. internetyhteyttä, eli niitä yhteyksiä mitkä on määritelty S60:n yhteyshallinnassa internetyhteyksiksi, jossa niille voi myös määrittää tärkeysjärjestyksen.

Vastaa
Puppek
Puppek

9

@8

Olen kyllä määrittänyt järjestyksen yhteyksille. 3G-yhteys on toisena ja melkein aina käytössä. Opera Mobile kysyy silti, mitä yhteysosoitetta käytetään ikinen kerta kun alan lataamaan sivua. Mobilessa ei ole asetusta asialle. Puhelimesta ei löydy asetusta.

Käytän mieluummin miniä. Se ei kysele turhia.

Vastaa
user (vahvistamaton)

10

>Olen kyllä määrittänyt järjestyksen yhteyksille. 3G-yhteys on
>toisena ja melkein aina käytössä.

Wlan ensimmäisenä ?

> Opera Mobile kysyy silti, mitä yhteysosoitetta käytetään ikinen
> kerta kun alan lataamaan sivua. Mobilessa ei ole asetusta asialle.
> Puhelimesta ei löydy asetusta.

Muutamassa luurissa mobile kokeillut, aivan normaalikäyttäytminen, eikä kysele joka välissä mitään yhteyksiä.

Vastaa
Bansku1981 (vahvistamaton)

11

Jos joku vielä tätä lukee niin miten tuon selaimen saisi kysymään mitä yhteyttä käytetään silloin kun toinen yhteys on auki? Mulla smartmail pyörii aina taustalla 3G yhteyden kautta ja himassa olisi mukava surffata wlanin kautta mutta se ei kysy yhteyttä ennen kuin kytkee posti ohjelman pois ja kaikki yhteydet on käytöstä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja