Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony Ericsson julkisti XPERIA X10:n - Android-puhelin kovilla ominaisuuksilla

12
Markus Lehtiniitty

Sony Ericsson julkisti XPERIA X10:n - Android-puhelin kovilla ominaisuuksilla
Sony Ericsson on vihdoin julkistanut ensimmäisen Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimensa, XPERIA X10:n. Sony Ericssonin mukaan uutuus tulee olemaan lippulaivamalli vuoden 2010 ensimmäisen puoliskon aikana markkinoilla tulossa olevien puhelinten sarjassa.

"XPERIA X10 ja vuoden 2010 ensimmäisellä puoliskolla lanseerattava puhelinperhe alleviivaavat sitoutumistamme avoimeen ja monialustaiseen strategiaan, joka maksimoi kuluttajien valintamahdollisuudet ja tuo mukanaan parhaan mahdollisen kuluttajakokemuksen. Globaalien operaattorikumppaniemme reaktiot XPERIA X10:ään ovat olleet äärimmäisen positiivisia ja aloitamme tuotteen markkinoille tuonnin ympäri maailmaa, mukaan lukien Japanissa, vuoden 2010 ensimmäisellä puoliskolla", totesi Sony Ericssonin tuore toimitusjohtaja Bert Nordberg uutuudesta.
XPERIA X10:n huippukohtiin kuuluvat neljän tuuman kapasitiivinen ja 262 144 väriä toistava TFT-kosketusnäyttö 480x854 pikselin WVGA-tarkkuudella, 8,1 megapikselin automaattitarkenteinen kamera videokuvauksella, LED-kuvausvalolla ja kuvanvakaimella sekä Qualcommin Snapdragon QSD8250 -alusta yhden gigahertsin suorittimella.

Sisäistä tallennusmuistia XPERIA X10:stä löytyy enintään yksi gigatavu ja lisäksi tarjolla on microSD-muistikorttipaikka, johon mukana toimitetaan kahdeksan gigatavun kortti. XPERIA X10 tukee neljää GSM-taajuutta (850/900/1800/1900 MHz) ja kolmea 3G-taajuutta (WCDMA 900/1700/2100 MHz) sekä GPRS-, EDGE- ja HSPA-datayhteyksiä.

XPERIA X10:n muihin ominaisuuksiin kuuluvat MMS-multimediaviestit, GPS-paikannus, kokeiluversio Wisepilotin navigointisovelluksesta, WebKit-internetselain, mediasoitin, WLAN- ja stereo-Bluetooth-yhteydet, Microsoft Exchange ActiveSync -tuki, toimistosovelluspaketti, kiihtyvyysanturi, 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä, microUSB-liitäntä sekä luonnollisesti useat mukana tulevat Google-sovellukset. 8,1 megapikselin kameraa säestävät myös paikkatiedon tallennusmahdollisuus, hymyn tunnistus sekä kosketustarkennus.

Androidin päälle Sony Ericsson on rakentanut oman käyttöliittymänsä, jota se kutsuu yksinkertaisesti UX:ksi. UX yhdistää Sony Ericssonin mukaan "luokkansa parhaat viihdeominaisuudet, tiedonkeruusovellukset sekä yhteisöpalvelut integroituina graafiseen käyttöliittymään". Pääosassa tässä ovat Timescape- ja Mediascape-toiminnot.

Timescape yhdistää kaiken yhden henkilön kanssa käydyn viestinnän yhteen paikkaan, mukaan lukien niin Facebookin, Twitterin, valokuvat, sähköpostit kuin myös tekstiviestit. Mediascape puolestaan kerää yhteen niin puhelimesta löytyvän kuin myös ystävien verkosta löytyvän mediasisällön, kuten musiikin, kuvat ja videot, ja esittää ne yhteenliitettynä. Painamalla uutta "infinite"-näppäintä esiin tulee kaikki kanssakäyminen tietyn henkilön kanssa tai vaikkapa esimerkiksi kaikki tietyn esiintyjän musiikkikappaleet.

Lisäksi mielenkiintoisia ovat XPERIA X10:n kasvojentunnistusominaisuudet: sen kerrotaan pystyvän erottamaan kuvista jopa viidet kasvot automaattisesti kytkien ne sosiaaliseen osoitekirjaan sekä kaikkeen muuhun viestintään henkilön kanssa.

XPERIA X10:ssa käytetään Android 1.6 -versiota, joka on selvä pettymys, kun Android 2.0 on jo julkistettu. Lisäsisältöä ja -sovelluksia puhelimeen voi ladata PlayNow- ja Android Market -kaupoista.

Painoa XPERIA X10:llä on 135 grammaa ja sen mitat ovat 119 x 63 x 13 millimetriä. Markkinoille uutuus on tulossa vuoden 2010 ensimmäisellä neljänneksellä kahtena eri värivaihtoehtona, jotka ovat nimiltään Sensuous Black ja Luster White. XPERIA X10:n hinnasta ei toistaiseksi ole tietoa.

"XPERIA X10 on fantastinen esimerkki Sony Ericssonin make.believe -filosofiasta, jonka tarkoituksena on nimenomaan muuttaa käsitystä siitä, mikä on mahdollista. X10:n myötä olemme nostaneet itsellemme asettamaamme rimaa vieläkin korkeammalle kuin Aino- ja Satio-viihdepuhelimissa tekemällä yhteydenpidosta entistäkin hauskempaa sekä moninkertaistamalla ja rikastamalla yhteydenpidon mahdollisuuksia", summasi uutuuden yhteen Sony Ericssonin Suomen ja Viron myynnistä vastaava Jon Grundström.

XPERIA X10:n ohella Sony Ericsson julkisti tänään myös uudet FM-radiolla varustetut langattomat MW600-kuulokkeet. Ne perustuvat Bluetooth-tekniikkaan ja Sony Ericssonin mukaan tarjoavat erinomaisen äänenlaadun. Kirkkaan OLED-näytön, helppokäyttöisten painikkeiden ja RDS-tietojen ansiosta aseman virityksen kerrotaan sujuvan jopa koskematta puhelimeen. MW600-kuulokkeista lisätietoa löytyy niiden tuotesivulta.Kommentit (12)

Jasetus
Jasetus

1

Eikös Android 2.1:nkin pitänyt tulla ennen vuoden vaihdetta? Melko pettymys kaikenkaikkiaan. Jos vahvistavat, että tulevat päivittämään alla pyörivää androidia niin saattaisin harkita. Muuten jää ostamatta.

Vastaa
Tenitsi
Tenitsi

2

Joo aika naurettavia nää SE:n julkistukset kun tämäkin tuote on varmaan kuluttajan kädessä aikaisintaan puolen vuoden päästä. Ja jos nyt on jo vanhentunut niin mitä se on puolen vuoden kuluttua?

Vastaa
user (vahvistamaton)

3

> Ja jos nyt on jo vanhentunut niin mitä se on puolen vuoden
> kuluttua?

En laitetta kuvauksen perusteella aivan vanhentuneeksi sanoisi.

Vastaa
MitÖÖh (vahvistamaton)

5

262 144 väriä ?!?! Miten tälläinen on edes mahdollista, luulin että 16miljoonaa väriä on jo standardi tekisi mieli lausua pari voimasanaa miksi jätttää ne värit pois?!

Vastaa
user (vahvistamaton)

6

> 262 144 väriä ?!?! Miten tälläinen on edes mahdollista

Tuolla värimäärällä pärjää todella pitkälle, säästää kummasti bittejä monessa paikkaa.

Suuremmasta värimäärästä on riittävästi hyötyä harvassa tilanteessa ja vaatisi myös todella korkeatasoista näyttöä. RAW kuvien käsittelyy laite tuskin on tarkoitettu.

Vastaa
user (vahvistamaton)

7

> @3. Taisi puhua Androidista.

Voi olla, mutta näyttääkö SEn toteutus vanhentuneelta talven muiden Android rakennelmien rinnalla, vai olisiko ehkä sittenkin toisin päin.

Vastaa
jonathan (vahvistamaton)

8

@2

Tuo nyt tuntuu olevan enemmänkin sääntö kuin poikkeus puhelinmaailmassa. Muistele vaikka N97:n tai N900:n julkaisua.

Ainoa poikkeus voisi olla Apple, joka on yrittänyt tuoda kaksi viimeisintä puhelintaan (ensimmäinen iPhone julkaistiin noin puoli vuotta ennen markkinoille tuloa) aika pian markkinoille julkistuksen jälkeen. Kysynnän ja tarjonnan tasapainottamisessa se ei sitten ole onnistunut.

Vastaa
DraReb
DraReb

9

Kyllä tämä on varmasti nyt se, joka asettaa muille riman puhelimen teknisten speksien suhteen. Luultavasti puolenvuoden päästä kun se tulee markkinoille on melkein jokaiselta valmistajalta jotain vastaavaa julkaistu. Myös hinta vaikuttaa saako sen 500€ vai 700€? Vai jopa kalliinpi? Kilpailu on nyt todella kovaa kaikilla androidiin perustuvilla puhelimilla, kun ei juurikaan eroja ole. Jokaiselta löytyy samantapainen kosketusnäytöllinen huippupuhelin josta saa alaa seuraavakin pohtia pitkään mikä on se paras. Saa nähdä pelastaako tämä SE:n pulasta vai ei. Itse en jaksa uskoa että tästä mitään hittiä tulisi, mutta voin olla väärässäkin.

Vastaa
xbax (vahvistamaton)

10

"muihin ominaisuuksiin kuuluvat MMS-multimediaviestit --"

Ah,kiitos Nokian tämä täytyy ilmoittaa erikseen.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

11

@5. Vieläkin on tulossa Android ja WM puhelimia, joissa väritoisto on 65k väriä. Tätäkään ei käytännössä huomaa lainkaan. Esim. Herossa tämän huomaa vain joitakin taustakuvia käytettäessä=kuva pikselöityy.

Vastaa
Alex (vahvistamaton)

12

> Esim. Herossa tämän huomaa vain joitakin taustakuvia käytettäessä=kuva pikselöityy.@ JuhaW

Ettei vaan johtuisi siitä 320 x 480 resoluutiosta. Omassa X1 kun 400x800 ja tuo 65k väriä, eikä kyllä pikseleitä erota kirveelläkään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja