Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC:n odotetun HD2-superpuhelimen toimitukset alkaneet

7
Markus Lehtiniitty

HTC:n odotetun HD2-superpuhelimen toimitukset alkaneet
HTC on tiedottanut aloittaneensa odotetun uuden Microsoftin Windows Mobile -puhelinten lippulaivamallinsa, HD2:n, toimitukset Euroopan ja Aasian osalta. Yhdysvaltain markkinoille malli on rantautumassa vuoden 2010 alussa.

"HD2:n hämmästyttävä asiakaskokemus on osoitus HTC:n ja Microsoftin läheisestä yhteistyökumppanuudesta ja olemme innostuneita tuomaan HD2:n Taiwanin ja Yhdysvaltoihin", sanoi HTC:n pääjohtaja Peter Chou. "HD2 on ensimmäinen Windows-puhelin HTC Sensellä, HTC:n käyttöliittymällä, joka keskittyy tekemään puhelimesta yksinkertaisemman ja ja luonnollisemman käyttää sekä avaamaan ihmisille mahdollisuuden personoida heidän mobiilikokemustaan omilla uniikeilla tavoillaan."
"HTC:n kanssa yhteistyötä tekemällä olemme toimittaneet loistavia puhelimia, jotka voivat auttaa asiakkaita kytkeytymään milloin vain ihmisiin sekä tietoihin, joista he eniten välittävät", sanaili puolestaan Microsoftin pääjohtaja Steve Ballmer. "HTC HD2 näyttää, mitä on mahdollista saavuttaa läheisessä yhteistyössä HTC:n kanssa ja se luo uutta pohjaa Windows-puhelimille sisältämällä kauniin, monikosketusta tukevan näytön, jota ihmiset tulevat rakastamaan."

HD2:sta löytyy tuore Windows Mobile 6.5 -käyttöjärjestelmäversio, ja kuten jo edellä mainittu, niin on kyseessä ensimmäinen HTC Sense -käyttöliittymällä varustettu puhelin. Tämän ohella HD2:n suurimmat erikoisuudet ovat sen näyttö ja suoritin.

Uutuuden näyttö on kooltaan valtavat 4,3 tuumaa ja toteutettu ensimmäisenä Windows-puhelimena kapasitiivisella tekniikalla. Tarkkuutta näytöllä on 480x800 pikseliä ja se toistaa 65 536 väriä. Lisäksi HTC on myös rakentanut käyttöjärjestelmään mukaan monikosketustuen tietyissä toiminnoissa. HD2:n suoritin puolestaan on gigahertsin kellotaajuudella pyörivä Qualcommin Snapdragon, joka edustaa merkittävää hyppäystä eteenpäin HTC:n Windows-puhelinten tehokkuudessa.

Lisäksi HTC HD2:n tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera kaksois-LED-kuvausvalolla, GPS-paikannus sekä digitaalinen kompassi, Opera Mobile -selain, 512 megatavua ROM-muistia, 448 megatavua RAM-muistia, microSD-muistikorttipaikka, 3G-, HSPA-, WLAN- ja stereo-Bluetooth-yhteydet, WLAN-reititintoiminto, 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä, FM-radio ja kiihtyvyysanturi sekä valoisuuden ja etäisyyden tunnistimet. Paljon on siis pakattu vain 11 millimetriä paksun laitteen sisään.

Suomessa HTC HD2 on ennakkotilattavissa muun muassa Verkkokauppa.comista 649,90 euron hintaan. Tarkempaa tietoa saatavuudesta ei toistaiseksi ole, mutta toimitusten jo alettua ei HD2:n rantautumisessa myös Suomen markkinoille kovinkaan kauaa kestäne. HD2:ta on Verkkokauppa.comissa ennakkotilattu jo yli 25 kappaletta, mikä kertoo puhelimen olevan varsin odotettu.

HD2 on aiemmin ollut esillä myös Video-jutuissamme, kas tässä: Videolla: HTC:n HD2-huippupuhelin käsittelyssä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (7)

Zeddeh
Zeddeh

1

Jos tämä kerkii kauppaan ennen n900, hankin sen ihan vaan piruuttani.. Ainut mikä vähän hämää on tuo 16k värimaailma? :|

Vastaa
grinx
grinx

2

@1 tiesitkö että windows pc käyttöjärjestelmäkin voi näyttää vain sen 16k väriä? 16k on aivan riittävä.

Vastaa
keke (vahvistamaton)

4

@2

Sinulla on varmaan sitten käytössäsi vähän vanhempi versio windowsista, kuten 95. Omassa koneessani on 32-bittiset värit, joka tekee 4294967296 eri värivaihtoehtoa.

Itse ihmettelen miten HTC saaluurit niin paljon Nokiaa nopeammin markkinoille. Julkaisusta on vain hetki ja toimitukset alkoivat heti.

Vastaa
Sokar80
Sokar80

5

Windows mobile ja Windows PC on kaks ihan ei asiaa

ensimmäiset tyypit messuilla oli et WM 6.5 on sekavampi kuin 6.1 itellä on vanhassa HTC tuo WM 6.1 tosin nyt käytössä Samsung omnia HD ja Sympian S60v5

vaikka puhelin olis hyvä niin tuo 4.3" ei sopinut enään mun käteen käytössä oleva Omnia HD 3.7" on maxisimi

sit jos haluu jotain isoo niin ostaa vaikka mini table pc esim HTC X7500 tai vastaavan mut tuo on puhelimena liian iso

Heh ei olis pari vuotta sitten N95 käyttäjänä uskonut sanovani et puhelimessa on liian iso näyttö

tai jos joskus ostan puhelimen jossa isompi näyttö niin se on joko ulos vedettävä oled kalvo tai vastaavanlainen juttu mut minulle fyysinen koko täytyy jäädä tohon mikä N97 ja Samsung omia HD on nyt

Vastaa
JuhaW
JuhaW

6

@1. Tarkoitat kai 65k eli 65 000 väriä. Ja se on kyllä aivan riittävä. Niitä on jo pitkään käytetty, eikä niissä oikeasti huomaa mitään eroa käytössä 16M väriä toistavaan näyttöön. Ei kannata tuijottaa vain niitä numeroita.

Vastaa
janne946
janne946

7

Äkäinen puhelin. Itsellä on Htc Touch HD ja tuo kyllä on himpun parempi. Voisin jopa harkita ostoa, mutta rahat eivät riitä. Ja puhelin pärjäisi melkein minun koneelle joka on Fujitsu Siemens Amilo a1630:D.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja