Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia julkisti viisi uutta halpapuhelinta - katso kuvat

2
Markus Lehtiniitty

Nokia julkisti viisi uutta halpapuhelinta - katso kuvat
Nokia julkisti tänään Jakartassa, Indonesiassa viisi uutta, kehittyville markkinoille suunnattua halpapuhelinta. Puhelimista halvimman veroton hinta on vain 20 euroa ja kalleimmankin 54 euroa. Puhelimet tulevat markkinoille vaihtelevasti vuoden 2009 neljännestä neljänneksestä ja vuoden 2010 toiselle neljännekselle.

Uudet mallit tunnetaan mallinimillä 1280, 1616, 1800, 2220 slide ja 2690. Nokia kehuu uutuuksia tiedotteessaan ennen kaikkea helppokäyttöisiksi.
Nokian mukaan 1280:n, 1616:n ja 1800:n ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa FM-radio, prepaid-seuranta, taskulamppu, naarmuuntumattomat kuoret ja pölynkestävä näppäinmatto. Myös puhelinten toiminta-ajat ovat varsin pitkiä, jopa 22 päivän valmius-aikaa lupaillaan. 1280:lla on hintaa 20 euroa, 1616:lla 24 euroa ja 1800:lla 26 euroa ennen veroja ja operaattorisubventioita. 20 euron hinnallaan 1280 on Nokian toistaiseksi edullisin puhelin.

2220 slide ja 2690 edustavat hieman edellisiä kolmea mallia tyyriimpää hintaluokkaa: 2220 sliden verottomaksi hinnaksi kerrotaan 45 euroa ja 2690:n puolestaan 54 euroa. Tämän kaksikon osalta Nokia nostaa erityisesti esiin Ovi Mail -sähköpostipalvelun. Muihin ominaisuuksiin lukeutuvat FM-radio, VGA-kamera, GPRS- ja MMS-tuki, jopa 1 000 henkilön osoitekirjat sekä Bluetooth-yhteys. 2690:sta kerrotaan löytyvän myös muistikorttipaikka, musiikkisoitin sekä 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä. 2220 sliden valmiusajaksi kerrotaan 20 päivää ja 2690:n 13 päivää.

Nokian mukaan 1280:n ja 2220 sliden toimitukset alkavat vielä vuoden 2009 neljännellä neljänneksellä ennen vuoden loppua, kun taas 1616 ja 2690 saapuvat markkinoilla vuoden 2010 ensimmäisellä neljänneksellä (tammi-maaliskuu) ja 1800 vasta toisella neljänneksellä (huhti-kesäkuu). Kaikkien viiden puhelimen pitäisi Nokian mukaan tulla markkinoille globaalisti.

Kaikki uudet puhelimet tukevat myös kehittyvien markkinoiden Nokia Life Tools -palvelukokonaisuutta, jonka Nokia julkisti tänään saapuvan myös Indonesian markkinoille joulukuussa 2009. Nokia Life Tools koostuu kolmesta erillisestä osa-alueesta: maatalous, koulutus ja viihde. Maatalouden osalta Nokia Life Tools tarjoaa yleistä tietoa, hintatietoja, uutisia sekä vinkkejä säätietojen kera, koulutusosa-alue puolestaan tarjoaa apua englannin kielen opiskeluun, yleistä paikallista ja maailmanlaajuista perustietoa sekä apua lasten koulunkäyntiin. Life Toolsin viihdeosio puolestaan tarjoaa uutisia, musiikkia, sarjakuvia, vitsejä, astrologiaa sekä elokuvauutisia- ja arvosteluja. Nokia Life Tools on aiemmin ollut saatavilla Intian markkinoilla, ja sillä on merkittävä roolinsa Nokian kehittyvien markkinoiden strategiassa.

Edullisten puhelinten uusi mallisto on hyvin tärkeä Nokialle, sillä Nokian myynnistä hyvin suuri osa koostuu juuri tällaisista puhelimista. Suomen markkinoilla uutuuksista aivan halvimpia ei tultane näkemään, mutta 2000-sarjalaiset voinevat tännekin saapua.
Nokia 1280


Nokia 1616


Nokia 1800


Nokia 2220 slide


Nokia 2690
Töihin AfterDawniin

Kommentit (2)

kikuu
kikuu

1

"toimitusikaa " siis toimitus aikaa vai toimiusaikaa vai mitä?? ;)

Voisihan tälläisen mummolle ostaa. Voittaa Doron.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja