Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: tältä näyttää Nokian Symbian-käyttöliittymän tulevaisuudessa

9
Markus Lehtiniitty

Videolla: tältä näyttää Nokian Symbian-käyttöliittymän tulevaisuudessa
Viime viikolla järjestettiin Lontoossa Symbian Exchange and Exposition 2009 -nimellä kulkenut tapahtuma, jossa luodattiin muun muassa Nokian älypuhelimista löytyvän Symbian-käyttöjärjestelmän nykytilaa sekä tulevaisuutta.

Symbianin käyttöliittymää on varsin kosketuspuhelimissa haukuttu ikäväksi ja jälkeenjääneeksi. Muutoksia on kuitenkin tulossa ja näistä jonkinlaista vihiä saatiin SEE 2009 -tapahtumassa näytetyssä Symbianin tulevaisuuden käyttöliittymäkonseptia esittelevän videon muodossa. Videon tapahtumassa esitti Symbian Foundationin johtaja Lee Williams esityksensä osana.
Pääasiassa alta löytyvällä videolla keskitytään esittelemään kotinäytön toiminnallisuutta, mutta esillä ovat myös nykyisestä Symbianista eroavat näytön ylä- ja alareunoista löytyvät palkit. Kannattaa myös muistaa, että kyseessä on vain konseptivideo, joka ei välttämättä anna tarkkaa kuvaa tulevaisuudessa lopullisesti tehtävistä muutoksista.

Muun muassa All About Symbian -sivusto on käynyt yksityiskohtaisemmin läpi videolla nähtävissää olevia uudistuksia.

Aiemmin suurempia muutoksia Symbianin käyttöliittymään on odotettu vuoden 2010 lopulla tai vuoden 2011 alkupuoliskolla tulossa olevan Symbian^4-version myötä. Pienempiä muutoksia, kuten kineettinen selaus (Symbian^2), kaksoiskosketuksesta luopuminen (Symbian^3) sekä erikokoiset kotinäytön widget-sovellukset (Symbian^3) on tulossa jo aiemminkin.Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!

Kommentit (9)

nonni (vahvistamaton)

1

Tää on lupaavaa, varsinkin symbianilta. Kumma kun näitten kehittämisessä vaan kestää niin pitkään. Tota karttojen yhdistämistä sujuvasti muihin sovelluksiin kuten viesteihin (niissä oleviin osoitteisiin) tai osoitekirjaan olen odottanut. Se on ollut jo mahdollista vaikka kuinka pitkään varsinkin kun kun nokialla on itsellään oma karttayhtiö ja käyttöjärjestelmä joita on voinut hio yhteen jo vuosia.

Vastaa
elastic (vahvistamaton)

2

"This concept is not part of the Symbian UI Roadmap--"

Ja täällä uutisoidaan totena?

Vastaa
msly
msly

3

@2.

Hyvin suuri osa videolla näkyvästä tulee ainakin jossain vaiheessa päätymään osaksi Symbiania.

Vastaa
jonathan (vahvistamaton)

4

Jos tämä on mihin asti *konseptilla*, joka siis ei ole nykyteknikan realiteettien rajoittamaa, päästään, pitää olla aika pettynyt..

Ehkä myöhäinen kellonaika tekee tepposet, mutta mitä uutta tuossa oikein oli? Widgeteistä avautuvat sovellukset, monipuolisempi facebook softa, osoitteesta laukaistava kartta, kineettinen skrollaus ja augmented reality.

Aika tylsää, sanoisin, mutta eipä yllätä.

Vastaa
jackoff (vahvistamaton)

6

Nää kaikki ominaisuudet on jo iPhonessa _NYT_.

Keksisivät jotain uutta, eikä vain aina hiihdä perässä.

Vastaa
Miguel (vahvistamaton)

7

No jos Nuukialla olisi jotain uutta ja ihmeellistä tulossa niin tuskin sitä kannattaisi tuossa demota, kun muut valmistajat voisi alkaa kopioimaan sitä jo ennen softan julkaisua. Mutta en nyt siis väitä että mitään "jännää" olisi tulossa...

Vastaa
user (vahvistamaton)

8

> Nää kaikki ominaisuudet on jo iPhonessa _NYT_.

Kannattaa tutustua siihen iPhoneen ja miettiä uudestaan mitä siinä nyt on ja mitä siinä ei ole.

Kineettinen scorralus on yhteistä, joka nykyään on näköjään muodostumassa jonkinlaiseksi ui oletukseksi mobiili laitteissa.

Vastaa
R31N4R
R31N4R

9

@6 samaa mielta. iphonen kotinayton widgetit ovat tykkikamaa vailla puutteita! varsinkin se ihq joka kertoo elaman tarkoituksen joka tiistai lounas-ajan jalkeen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja