Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Parempia kuvia Sony Ericssonin tulevasta Kurara-Symbian-puhelimesta

9
Markus Lehtiniitty

Parempia kuvia Sony Ericssonin tulevasta Kurara-Symbian-puhelimesta
Sony Ericssonin tulevasta Symbian-käyttöjärjestelmällä varustetusta ja Kurara-kehitysnimellä tunnetusta kosketuspuhelimesta on ilmestynyt uusia, aiempaa parempia kuvia verkkoon. Uudet kuvat julkisuuteen toi Pestaola.gr-sivusto, jonka artikkelista löytyy vielä pari lisää kuvaa tässä esillä olevien lisäksi.

Kerroimme Kurarasta eilen, jolloin laitteesta oli saatavilla vain hyvin pienikokoisia kuvia ja ennustimme myös, että parempia tuskin tarvitsisi kovinkaan pitkää odottaa. Ja eipä tarvinnutkaan, sillä nyt Kurarasta on saatu esiin suurempikokoisia, joskin vieläkin melko epätarkkoja, kuvia.
Kurara tulee olemaan Nokiankin älypuhelimista tutulla Symbian-käyttöjärjestelmällä varustettu kosketusmalli. Puhelimen ominaisuuksista tiedetään toistaiseksi sen verran, että mukana pitäisi olla 3,5 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö sekä 8,1 megapikselin kamera kuvausvalolla. Eilisissä kuvissa puhelimen takakuoresta löytyi myös HD-teksti, joka antoi olettaa puhelimesta löytyvän myös HD-videokuvauksen, mutta nyt esille tulleissa kuvissa vastaavaa merkintää ei ole mukana. Minkäänmoisia johtopäätöksiä tästä ei kuitenkaan kannata vielä vetää.

Sony Ericssonin mallistossa Kuraran odotetaan asuttavan nykyisen Symbian-puhelinten lippulaivan, Satio-huippumallin, alapuolelle. Merkittävin ero uutuudessa Satioon nähden on heikompi kamera - Satiostahan löytyy kamerapuhelinten huipputasoa edustava 12,1 megapikselin kamera. Kurara ei mitä luultavimmin tule jäämään tuoreen tuttavuuden lopulliseksi nimeksi, vaan kyseessä on vain kehitysvaiheessa käytettävä koodinimi.

Satiosta löytyy vielä Symbian^1-käyttöjärjestelmä, joka vanhassa nimeämisjärjestelmässä tunnettiin myös Symbian OS 9.4:n ja S60 5th Editionin yhdistelmänä. Kurarasta löytyy joko yhä Symbian^1 tai sitten jo uudempi Symbian^2-versio. Ensimmäisten Symbian^2:lla varustettujen puhelinten odotetaan saapuvan markkoille vuoden 2010 ensimmäisellä puoliskolla, joten sen uupuminen Kurarasta olisi selkeä pettymys.

Kuraran julkistus- tai myyntiintuloaikataulusta ei toistaiseksi ole tietoa, mutta molemmat tulevat luultavasti ajoittumaan vuoden 2010 ensimmäiselle puoliskolle, sillä kovin todennäköistä Kuraran julkistus vielä tämän puolella ei ole. Hinnaltaan uutuus asettunee joko nelosella tai viitosella alkaviin lukemiin.

Kommentit (9)

elastic (vahvistamaton)

2

Ehkäpä se on tarkoituksella tuossa. Ei osu sormet ja varmaan optiikan saa paremmin järjesteltyä. Varmaan tulee olemaan todella hyvä, ellei markkinoiden paras kamera. Satiossahan se on nyt.

Vastaa
CC (vahvistamaton)

3

"Varmaan tulee olemaan todella hyvä, ellei markkinoiden paras kamera."

Siis tuo kamerahan ei oo sitä parasta edes lähelläkään. Ensinnäkin: helpomminhan tuohon sormet osuu ku kamrea on keskellä takakantta (puhelinta pidettäessä pystyasennossa). Toiseks: Missä tuplasalama, linssinsuojus, automaattinen kasvojen tunnistus tai hymylaukaisin? Imee varmasti kaikki sormenjäljet linssiin sijoittelunsa takia. Peilihän ei ole mikään välttämätön varuste kamerassa, mutta näyttääpä sekin puuttuvan.

Ruma puhelin ainakin omaan silmään.

Vastaa
Diuhs
Diuhs

5

muistan kun joskus vuosi sitten, tuntemallani yrityksen toimitusjohtajalla oli se eka versio. tyylikäs oli, ja antoi hiplatakin :)

Vastaa
zxzxzxzxz (vahvistamaton)

7

Tuo kameran paikka tekee akkujärjestelystä monimutkaisen koska akku täytyy jakaa kahteenosaan kameran kummallekin puolella, onkohan siinä kiinteät akut kun silloin akkuteila riittä paremmin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja