Motorolan odotettu Android-puhelin markkinoille Yhdysvalloissa - innostusta ilmassa

2
Markus Lehtiniitty

Motorolan odotettu Android-puhelin markkinoille Yhdysvalloissa - innostusta ilmassa
Motorolan Googlen Androidilla varustettu DROID-puhelin on saapunut markkinoille Yhdysvalloissa Verizon Wireless -operaattorin kautta. Puhelimen saatavilletulo on nostattanut hieman tavallista suurempaa innostusta, tosin johtopäätöksiä asiasta on toistaiseksia vaikea vetää.

DROID:ien myynti starttasi Verizonin New Yorkin myymälässä torstaina keskiyöllä. Liikkeen eteen oli kokoontunut noin sata jonottajaa. Kyseiseen liikkeeseen oli toimitettu 500 uutta Android-puhelinta, eikä toistaiseksi ole tietoa niiden menekistä. DROID-lanseerauksen alkumetreistä on kertonut muun muassa CNET.

Laajemmin DROID tuli saataville Verizonin myymälöiden kautta melko aikaisin aamulla - osa liikkeistä avautui jo kyllo 7 aamulta. Myymälöiden eteen on muodostunut pieniä jonoja, mutta aivan vastaavaa innostusta kuin esimerkiksi Applen iPhone, ei Motorolan uutuus ole pystynyt saavuttamaan.



Motorola DROID saapuu myös Euroopan markkinoille hyvin pian - täällä kyseinen puhelin tunnetaan Motorola MILESTONE -nimellä ja eroaa jenkkiversiosta luonnollisesti tukemiensa verkkoyhteyksien osalta ollen GSM- ja WCDMA-verkkoja tukeva puhelin. Lisäksi Eurooppa-versiosta ei löydy Googlen ilmaista navigointipalvelua, joka on toistaiseksi tarjolla vain Yhdysvalloissa.

Motorolan uuden huippumallin tärkeimpiä ominaisuuksia ovat 3,7 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö 480x854 pikselin WVGA-tarkkuudella, esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera kaksois-LED-kuvausvalolla ja 720x480 pikselin videokuvauksella, GPS-paikannus, Texas Instrumentsin OMAP3430-alusta sisältäen 550 megahersin ARM Cortex-A8 -suorittimen ja PowerVR SGX530 -näytönohjaimen, WLAN- ja Bluetooth-yhteydet sekä microSD-muistikorttipaikka. Mukana toimitetaan 16 gigatavun kortti.

Merkittävän uutuudesta tekee myös se, että kyseessä on ensimmäinen Android 2.0 -käyttöjärjestelmäversiolla varustettu laite.

DROID:in rinnalla Verizon tuo Yhdysvalloissa markkinoille myös toisen edullisemman Android-puhelimen, nimeltään DROID ERIS, joka on käytännössä Verizonin versio HTC:n Herosta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
elastic (vahvistamaton)

1

USA:ssa jonotetaan ~300 dollarin puhelimia, Suomessa jonotetaan ja rähistään paikallisen Gigantin edessä saadakseen 10€ halpiskännykän... great.

Vastaa
akse
akse

2

Noh new yorkissa on se mitä 18 miljoonaa asukasta.. sieltä löytyy aika helposti 500 kaveria jotka haluaa ostaa ton heti, hinnasta viis.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.