Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Nokian uusi halpaviisikko esittelyssä

11
Markus Lehtiniitty

Videolla: Nokian uusi halpaviisikko esittelyssä
Nokia julkisti kuluvan viikon keskiviikkona viisi uutta aivan malliston edullisimpaan päähän sijoittuvaa puhelinmallia. Uudet mallit tunnetaan nimillä 1280, 1616, 1800, 2220 slide ja 2690.

Nokian oma Nokia Conversations -blogi on nyt tuonut esiin jokaisesta julkistetusta puhelimesta erillisen, noin minuutin mittaisen esittelyvideon.
Uusista puhelinmalleista 1280 on Nokian toistaiseksi edullisin puhelin 20 euron verottomalla hinnallaan, 2220 slide on puolestaan edullisin liukukansirakennetta edustava malli 45 euron verottomalla hinnallaan ja 54 euron hintainen 2690 tuo tähän hintaluokkaan melko piristäviä ominaisuuksia musiikkisoittimen, muistikorttipaikan sekä 3,5 mm:n standardin kuulokeliittimen myötä.

Puhelimet ovat saapumassa vaihtelevasti markkinoille vuoden 2009 neljännen neljänneksellä sekä vuoden 2010 ensimmäilsellä ja toisella neljänneksellä. Markkinoilletulosta Suomessa ei toistaiseksi ole tietoa - Nokia ei ole viime aikoina tuonut aivan halvimpiaan mallejaan enää Suomen markkinoille.Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!

Kommentit (11)

Hellepaa
Hellepaa

1

noin tyylikkäät esittelyvideot eivät oikein toimi noin rumilla puhelimilla, mutta hintahan noissa on kohdallaan, eikä tuo 2690 edes niin ruma ole...

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

2

Okei, halpoja voi olla, mutta pitääkö niiden olla myös rumia?

Vastaa
cyka
cyka

3

@2
Luuletko, että Rainbow -tuotteet, tai Pirkka -tuotteet ovat tahattomasti pelkistetyn näköisiä? Eiköhän ne halua sitä edullistuutta viestittää pakkauksenkin avittamana.

Entä miksei volkkarin, tai bemarin pienimmät ja halvimmat autot ole ikinä kalleimpien sisarusten näköisiä? Marketing U see, product placement.

Yllättävän hyvät ominaisuudet tuossa 2690:ssa ~60 € hintaan nähden.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

4

@3
Ahaa nyt ymmärsin, haluan kaikkien siis tietävän, että minulla on halpa ja huono puhelin!

Vastaa
cyka
cyka

5

@4
Ostamalla uutta autoa, et ainakaan mun mielestä viestitä, että sinulla on kallis ja hyvä auto.

...ja halpa ei aina ole välttämättä huono. Kaikki riippuu mitä ominaisuuksia haluaa.

Dollarinen, sinulle kysymys: Mikä on alasi?

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

6

@5
Uusi ja vanha on aivan eri asioita.

Halpakin voi näyttää hyvältä. Koko vertaus autoalaan onkin naurettava.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

7

jos halvan luurin ostat niin sitten voi tosiaan käydä niin että kaikki tietävät että sinulla on halpa luuri. jos et halua kaikkien tietävän että sulla on halpa luuri niin osta kallis luuri.

sinänsä en oikein ymmärrä miten toi hinta sen paremmin kuin se ettet itse satu ulkonäöstä pitämään tekee kännyköistä huonoja. päinvastoin jos speksejä katsoo niin näyttävät olevan juurikin suunniteltuja kehittyvien maiden oloihin. jos tuote on suunniteltu käyttötarkoitusta varten niin silloin kai se on hyvä eikä huono.

Vastaa
cyka
cyka

8

@6
"ostamalla uus...."
Ostamalla halvan auton... oli tarkoitus.

Se autoala on esimerkkinä. Ota melkeinpä mitä vaan, vaikka kellot jne. Katso esim. Tag Heuer:in mallistoa, kallein malli varmasti näyttää hienommalle kuin halvin.

Joka tapauksessa - tää kehitys on kyllä ihailtavaa. Ei tästä ole pitkä aika ku väri näytöstä ja VGA kamerasta sai maksaa hunajaa. Nyt on halpismalliston ominaisuuksia. Kohta 5 Mp kamera, A-GPS ja 3G on jokamiehen ännyissä =) Mitä sitten tulee? Ehkä yksi joka kiinnostaa on Full -HD videokuvaus kännyllä.

Vastaa
Hellepaa
Hellepaa

9

toki ymmärrän, ettei kahdenkympin kännykkä voi mitenkään olla esim. harjattua metallia tai jotain vastaavaa "kallista" materiaalia, mutta kun suunnittelijoilla on kuitenkin valta muovata minkä tahansa muotoinen _muovinen_ kotelo, niin miksi siitä pitää tehdä ruma? Toki kauneus on tietysti katsojan silmässä, mutta mielestäni nuo yrittävät esittää jotain niin paljon hienompaa kuin oikeasti ovat, ja juuri se tekee niistä rumia. Esimerkiksi nuo pyöristetyt reunat, ne vain eivät sovi kännykkään, saisivat olla vielä paljon enemmän pelkistettyjä jolloin voisi pelkistetyssä olemuksessa nähdä ehkä jotain pientä tyylikkyyttäkin.

cyka, mielestäni nuo melkein kaikki ovat kaikkea muuta kuin pelkistettyjä. Ja se ei mielestäni ole hyvä asia tuossa hintaluokassa, tai oikeastaan se ei ole hyvä asia missään hintaluokassa.

Eikä mielestäni ole mitään itua siinäkään ajatuksessa, että halvan puhelimen myös pitäisi näyttää halvalta, jos halpa ja kallis puhelin tehdään samasta materiaalista, miksi halvemmasta on pakko tehdä ruma, jotta kalliimpi näyttäisi sen rinnalla hienommalta? ehkäpä jonain päivänä kehitysmaiden puhleinmarkkinat valtaa jokin yritys, joka oikeasti osaa suunnitella tyylikkään _halvan_ puhelimen, toki sille löytyy varmasti paljon ostajia myös täältä, esimerkiksi niitä ihmisiä jotka "vain" soittavat ja tekstaavat puhelimellaan. Sellaista odotellessa...

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

10

@8

Tottakai, mutta eivät ne halvimmatkaan todellakaan mitään rumia ole.

Vastaa
user (vahvistamaton)

11

>Eikä mielestäni ole mitään itua siinäkään ajatuksessa, että
>halvan puhelimen myös pitäisi näyttää halvalta, jos halpa ja
>kallis puhelin tehdään samasta materiaalista,

Myynninkannalta on parempi että kallis näyttää kalliimmalta kuin halpa.

Ei halvasta tarvitse väkisin halvan näköistä tehdä, mutta halppis koneet suunnitellaan halvoiksi, jos sinulla on budjettia kymmenen euroa niin ei siinä ihmeitä tehdä, vaan sitä rahaa panostetaan siihenkin että ne kuoret kestää edes vähänaikaa ja ennekaikkea siihen että halpakasata.

Oliko nuo koneet jotenin rumia, rajoitukset huomioiden, ei mielestäni.

Totta että eräs MP3 valmistaja saa aikaan moninkertaisella hinnalla tyylikkäämmän MP3 soittimen, ilman näppistä ja näyttöä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja