Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kuluttajien enemmistö haluaa kosketuspuhelimen

22
Markus Lehtiniitty

Kuluttajien enemmistö haluaa kosketuspuhelimen
Tutkimusyhtiö Canalys on tehnyt kuluttajatutkimukseen liittyen mobiileihin käyttöliittymiin ja niihin liittyviin haluihin. Tutkimus paljasti, että valtaosa kuluttajista haluaisi seuraavaksi puhelimekseen kosketuspuhelimen, kun taas sellaista jo käyttävien osalta vastaava osuus jää alle puoleen.

Canalys toteutti tutkimuksensa haastattelemalla yli 3 000 mobiilikäyttäjää Isossa-Britanniassa, Saksassa sekä Ranskassa.
Tutkimustulosten mukaan kaikista kuluttajista 38 prosenttia haluaisi seuraavaksi puhelimekseen sormikäyttöön tukeutuvan kosketuspuhelimen ja 16 prosenttia stylus-kynällä käytettävän kosketuspuhelimen. Yhteensä kosketusnäyttöjen suosio nousee siis 54 prosenttiin.

Jo nykyisin sormikosketuspuhelinta käyttävistä vain 47 prosenttia haluaisi jatkossakin vastaavalla tekniikalla varustetun puhelimen. Tämän osalta vastaukset erosivat merkittävästi käytössä olevan puhelinmerkin mukaan: valmistajista Applen ja HTC:n käyttäjät haluaisivat useimmiten jatkossakin vastaavaa käyttötekniikkaa hyödyntävän puhelimen, kun taas Sony Ericssonin käyttäjillä tämä luku oli selvästi alle 47 prosentin keskiarvon 29 prosentissa.

"Tulokset näyttäisivät osoittavan, että kuluttajien tietoisuus kosketuskäyttöliittymistä on erittäin korkea, muun muassa Applen, Samsungin ja muiden markkinoinnin tuloksena, eikä ole epäilystäkään, etteikö laitteiden muotoilussa viime vuosina nähdyt muutokset olisi johtaneet muutamiin erittäin jännittäviin tuotteisiin", totesi Canalysin seniorianalyytikko Pete Cunningham.

"On kuitenkin myös selvää, että merkittävä osa käyttäjistä ei ole ollut täysin tyytyväisiä osaan näistä laitteista. Tämä on odotettavaa, sillä kyseessä on monille käyttäjille varsin suuri hyppäys. Huonot kokemukset yhdestä kosketusnäyttölaitteesta voivat vähentää käyttäjien kiinnostusta kokeilla muita tulevaisuudessa, ja onkin tärkeää valmistajille keskittyä käytettävyyteen ja käytännöllisyyteen sekä myös visuaaliseen ilmeeseen, ja jatkaa käyttöliittymiensä kohentamista. Kosketusnäyttöjen sopeutuminen tekstiviestejä paljon käyttävien tarpeisiin on aina ollut avoin kysymys, ja tulokset osoittavatkin, että muutos ei ole sujunut kaikkien osalta aivan kivuttomasti", jatkoi Cunningham.

Haastatelluista kuluttajista vähiten intoa sormella käytettäviin kosketuspuhelimiin osoitti nykyisin stylys-perusteista kosketuspuhelinta käyttävät kuluttajat. Tämän osalta kuitenkin Samsungin ja HTC:n laitteita käyttävien keskuudessa innostus oli suurempaa, mikä johtunee kyseisten valmistajien Microsoftin Windows Mobilen päälle rakentamista omista käyttöliittymistä.

"Olemme kriittisessä tilanteessa mobiilialalla", kommentoi tutkimustuloksia Canalysin varatoimitusjohtaja Mike Welch. "Käyttäjien tietoisuutta ja kiinnostusta on selvästi olemassa, sekä myös tilaisuus viedä läpi merkittävä muutos käyttäjän vuorovaikutuksessa ja täten laitteiden ominaisuuksissa sekä uusien sovelluksiin ja palveluihin liittyvien tulovirtojen avaamisessa on hyvin lähellä. Tässä onnistutaan kuitenkin vain, jos käyttäjät jatkavat uusien käyttöliittymien parissa myös niitä kokeiltuaan. Tämä on uusi alue, jolla mobiililaitteiden toimittajien tulee erottautua, ja käyttökokemustaistelu leviää myös muihin tuotekategorioihin, kuten minikannettaviin."

Kommentit (22)

kerbo
kerbo

1

Nyt kun jo muutama kosketusnäyttöpuhelin ollut käytössä niin eipä tee mieli palata normaaliin "näppäimistö" puhelimeen.

Työpuhelimena on joku perus huntin Nokia ja sillä esim. tekstareiden kirjoittaminen on tuskaa verrattuna kosketusnäytön full qwertyyn.

Ja onhan siitä isosta näytöstä muutenkin etua esim. nettiselailussa. Ja käytettävyys on samalla huomattavasti parempi kuin näppäimistöllä.

Vastaa
psp (vahvistamaton)

2

aivan... lähes kaikki valmistajat ovat tajunneet, että älypuhelimen täytyy olla suurinäyttöinen ja ohut. suurinäyttöinen ei ole sama kuin isokokoinen puhelin. nokin johtoporras voisi käydä vaikka sonyericssonin sivuilla katsomassa xperia x10:iä. näyttö 4" mutta oikealla MUOTOILULLA puhelin ei näytä halolta, niinkuin N900, jossa näyttö on kiistatta liian pieni. no nokia on raahautunut Ollilan jälkeen kaikessa muussakin pari vuotta jäljessä muita. nykyinen johto kyllä uhoaa uusista innovaatioista mutta laihoja ovat ollet tulokset...

joku (kaikki kyllä tietää kuka) tollo sanoi noin pari vuotta sitten nokialta, ettei kosketusnäytöillä ole tulevaisuutta... eipä tunnu olevan, siis nokialla.

halpakännykät on tänä päivänä nokian ydinosaamista... hyvä niin jos siellä katteet on riittävän hyvät. harmittaa vaan suomalaisena kun Jorma Ollilan arvokas työ innovaatioiden suunnannäyttäjänä on romutettu muutaman tollon takia.

t. osakkeenomistaja

Vastaa
lael (vahvistamaton)

3

Voisko joku kertoa miksi vitussa porukka laittaa aina noihin viestien perään "t.osakkeenomistaja" Omastamielestä todella lapsellinen tapa osottaa omaa typeryyttään. Samaan kastiin kuuluu nämä "mokia" tyypit.

Vastaa
730 (vahvistamaton)

4

Nii ja ko heittää autossa kojetaululle HTC hd2:puhelimen 4,3":n näytöllä niin kalpenee jo moni navikointilaitekin siitä on helppo ottaa samalla bluutuut puhelu eikä tarvii pelätä poliseita.

Vastaa
J85
J85

5

@3. Täysin samaa mieltä, "mokia" ihmiset ovat ehkä naurettavinta. Ja osakkeenomistaja, kerrotko onko SE Xperia 10:ssä fyysinen näppäimistö? Totta helvetissä se on paksumpi jos löytyy näppis. Ja se, että sinä tykkäät ohuista, ei tarkoita, että kaikki tykkäävät. Esim. iso näyttöinen ohut puhelin ei tunnu kädessä yhtä hyvältä kuin paksumpi, varsinkin puhelimissa joita käytetään lähes ainoastaan vaaka asennossa, kuten Nokia N900.

Vastaa
EmDzei
EmDzei

6

Heidän testinsä olisivat voineet kertoa sen suoraan minkä nyt jättivät kertomatta: huonot kokemuset resistiivisistä näytöistä (stylyskynä, sormenkynsi) ja hyvät kapasitiivisistä (aito sormenpäällä kosketus).

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

7

@6 kun se nyt tutkimuksen mukaan ei vain mennyt niinkuin väität. huonoimmin pärjäsivät sonye:n laitteet jotka on pääasiassa osin kosketusnäyttöisiä, jotkin toiminnot pelaa kosketusnäytöllä, toiset ei. parhaiten pärjäsivät samsunging ja applen laitteet, joista toisella on pääosin resistiivisiä ja toisella kapasitiivisia luureja tarjolla. huolestuttavaa pelkästään hiplausnäytöllisiä luureja tarjoavien valmistajien kannalta on se että ihan merkittävä osa (40%) parhaitenkaan pärjänneiden kosketusnäytöllisten luurien omistajista oli sitä mieltä että seuraava kännykkä ei ole kosketusnäytöllinen.

Vastaa
psp (vahvistamaton)

8

jos ja kun multimedialaitteiden näytöt suurenee... suurenee myös leveys ja pituus pakostakin! ainoa mitä voidaan pienentää on paksuus... näin puhelimen paino ja koko pysyy siedettävänä.

nokian N900 on tyyppiesimerkki nokian sitkeästä, välinpitämättömästä asenteesta kuluttajia kohtaan. jos sen olisi valmistanut htc, samsung, sonyericsson tms sen näyttö olisi varmasti n. 4" ja se olisi n. 5 mm ohuempi sekä näytön ja puhelimen ulkoreunan välinen alue kapeampi... eli se olisi paljon tyylikkäämpi eikä se muistuttaisi silitysrautaa.

jos taas haluaa pienellä näytöllä välttämättä nokian puhelimen kannattaa ostaa nokia 5530. monella mun kaverilla on sellainen... vielä edullinenkin.

ps lippulaivatuotteelta kyllä odotan ihan muuta!

t. osakkeenomistaja

Vastaa
psp (vahvistamaton)

9

jos ja kun multimedialaitteiden näytöt suurenee... suurenee myös leveys ja pituus pakostakin! ainoa mitä voidaan pienentää on paksuus... näin puhelimen paino ja koko pysyy siedettävänä.

nokian N900 on tyyppiesimerkki nokian sitkeästä, välinpitämättömästä asenteesta kuluttajia kohtaan. jos sen olisi valmistanut htc, samsung, sonyericsson tms sen näyttö olisi varmasti n. 4" ja se olisi n. 5 mm ohuempi sekä näytön ja puhelimen ulkoreunan välinen alue kapeampi... eli se olisi paljon tyylikkäämpi eikä se muistuttaisi silitysrautaa.

jos taas haluaa pienellä näytöllä välttämättä nokian puhelimen kannattaa ostaa nokia 5530. monella mun kaverilla on sellainen... vielä edullinenkin.

ps lippulaivatuotteelta kyllä odotan ihan muuta!

t. osakkeenomistaja

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

10

Tässä varmaankin haastateltiin pääosin alle 25-vuotiaita "kuluttajia"?

Vastaa
Whiitzer
Whiitzer

11

Itse en ole vielä kovinkaan vakuuttunut kosketusnäytöllisistä puhelimista, koska omat sormenpääni ovat vain yksinkertaisesti turhan "paksut", mutta se on ihan ymmärrettävää kun on "nakkisormet" :D...

Seuraavan kerran kun tulee eteen puhelimen uusinta (ehkä 1-2v päästä), niin silloin tulen hyvinkin paljon testailemaan kyseisiä laitteita ja uskoisin silloin olevan tekniikan jo kypsän sellaisen hankintaan. :)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

12

@11

"vielä kovinkaan vakuuttunut kosketusnäytöllisistä puhelimista, koska omat sormenpääni ovat vain yksinkertaisesti turhan "paksut", "

Oikein tehty kosketusnäyttöpuhelin on parempi juurikin tässä tapauksessa. Vain kosketuksen keskikohta huomoidaan, ja jokaisella painalluksella tulee varamsti vain yksi merkki. Lisäapua voi tulla sanakirjasta ja nappien koon dynaamisesta muuttelusta.

Pienten fyysisten qwertynäppäimistöjen kanssa voi tyypillisesti käyttää yllä luetelluista asioista vain sanakirjaa, joka sekin on ongelmallinen kaksoispainallusten kanssa.

Vastaa
NorttiBoy
NorttiBoy

13

Minä en ainakaan halua kosketusnäyttöpuhelinta. Ovathan ne kivoja leluja, mutta ei sellaisella mitään tee. Eikä olisi kyllä varaa ostaakaan.

Vastaa
ristusperkele
ristusperkele

14

@13 Kyllä taas niin loistava kommentti että.. :) Toi viimeinen lause vie pohjan pois muulta viestiltä 100%. Kannattaa säästää viikottaisesta karkkirahasta ja ostaa kosketusnäyttö-puhelin. Käytä sitä muutama kuukausi ja kommentoi sitten uudestaan.. :)

Vastaa
user (vahvistamaton)

15

>Oikein tehty kosketusnäyttöpuhelin on parempi juurikin tässä
>tapauksessa. Vain kosketuksen keskikohta huomoidaan,

Mitähän nyt tarkotiat, kosketusnäytöt aistivat yleensä joka paineella tai kapasitiivisesti, tarkuuksissa on eroja. tietenkin pyritään arvioimaan kohdistus mahdollisimman hyvin.


Perinteinen hyvä ITU näppis on puhelin käytössä on vielä aika ylivoimainen. Hyvän vasteen ansiosta. Kosketusnäyttöihin pyritään sitä tekemään eri tekniikoilla ja kehitys näkymissä on ollut jo pidempään hyviä ratkaisuja, aika näyttää pääsevätkö laitteisiin asti.

>Pienten fyysisten qwertynäppäimistöjen kanssa voi tyypillisesti
>käyttää yllä luetelluista asioista vain sanakirjaa, joka sekin
>on ongelmallinen kaksoispainallusten kanssa.

Fyysisissä napeissa voidaan ja käytetäänkin tekniikoita millä arvioidaan mitä nappia painetaan, Fyysinen näppis antaa hyvää käyttökokemusta.

Monissa käyttökohteissa ei tarvita täyttä qwerty näppistä, vaan ITU näppis riittää erinomaisesti, jolloin ei ole edes tila kysymys, eli käyttökohteesta riippumatta näppiksen viemä tila näytöltä ei ole ongelma, oikeastaan monessa tilanteessa päinvastoin, koko tappio rajoittuu lähinnä katselu sovelluksiin.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

16

> Mitähän nyt tarkotiat

Sitä että kun painan K, on peukaloni noin yhdeksän virtuaalinapin päällä. Kuitenkin kun nostan sen ylös valitaan vain yksi kirjain, keskellä ollut K. Samankokoisilla fyysisillä napeilla olisi todennäköisesti tullut enemmän kuin yksi painallus. Kirjainten hit-targettien koot myös muuttuvat dynaamisesti riippuen valitusta kielestä ja jo kirjoitetuista kirjaimista.

> Fyysinen näppis antaa hyvää käyttökokemusta

Hyvä sellainen antaa, huono taasen ei. Valitettavasti vastaan on viime aikoina tullut ihan liian monta huonoa sellaista: tasaiset näppäimet, ei mitään tuntumaa. (E75 ja N97 ainakin)

> Monissa käyttökohteissa ei tarvita täyttä qwerty näppistä, vaan ITU näppis riittää erinomaisesti

Ehkä, mutta trendi on viemässä qwertyyn, ehkä siksi että kotoa lähdettäessä ei ole ehkä vielä tietoa siitä halutaanko puhelimella soittaa vai tekstata matkan aikana, joten ehkä ei oikea malli tule mukaan.

Toinen trendi on kosketusnäyttöpuhelimet, joiden "näppistä" voidaan ainakin teoriassa muokata sopimaan käyttökohteeseen niin hyvin kuin mahdollista.

Kosketusnäytöt, riippumatta onko fyysinen näppis mukana vai ei, mahdollistavat myös tiedon tarkastelun ja valinnan ilman hankalaa ristiohjainta. Varsinkin pitkät valikot ja nettisivut ovat paljon mukavampia kun ei tarvitse ennen valintaa painaa kymmentä kertaa alas-näppäintä.

Vastaa
user (vahvistamaton)

17

> Sitä että kun painan K, on peukaloni noin yhdeksän virtuaalinapin
> päällä. Kuitenkin kun nostan sen ylös valitaan vain yksi kirjain,
> keskellä ollut K. Samankokoisilla fyysisillä napeilla olisi
> todennäköisesti tullut enemmän kuin yksi painallus.

Kiitän.

Tosin fyysisillä qwerty näppiksillä ei välttämättä käy kuvailemallasi tavalla.

Perinteisellä kosketusnäytöllä onnistuminen riippuu tottumuksesta ja sormista. se sromin keskikohta on eri ihmisillä erilailla, sama tietenkin oikeassa näppiksessä, vaativat totuttelua ja opettelua kummatkin.

> Ehkä, mutta trendi on viemässä qwertyyn,

Muoti on muotia, mutta ei tarkoita että qwerty olisi tyytyväisyys takuu. kosketusnäyttö sallii softallisen vaihtelun, mutta kosketus näyttö toteutukset eivät vielä korvaa kokemuksella fyysistä ITU näppistä. joka puhelin käytössä aika kova sana ja monella sillä sujuu tekstin tuottaminen heikolle qwertylle kilpaulullisesti.

Hyvän ITU näppiksen vahvuus on siinä että se ei tarvitse käyttäjän tarkkaavaisuutta, se tila mikä näytönpinta-alassa ehkä hävitään jossain kuvan katselutilanteessa, voitetaan käytössä suurempana näytön hyötytilana.

> mahdollistavat myös tiedon tarkastelun ja valinnan ilman
> hankalaa ristiohjainta. Varsinkin pitkät valikot ja nettisivut
> ovat paljon mukavampia kun ei tarvitse ennen valintaa painaa
> kymmentä kertaa alas-näppäintä.

Näppis + ohjain, tai jopa rulla, painaluksia tulee enemmä, vai tuleeko ? ja onko se ongelma ? Joissain kosketuskoneissa puuttuu ohjain - rulla, niitä kuitenkin kaipaisia, juurikin vierittämisessä, ja valikoissa liikkumisessa.


En tarkoita etteikö puhdas kosketus UI voisi olla monelle se oikea ja paras valinta, ja kun aikaan saadan ehkä täysin softapohjaisia näppiksiä. niin tekniikat voidaan yhdistää.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

18

> Tosin fyysisillä qwerty näppiksillä ei välttämättä käy kuvailemallasi tavalla.

Vaan? Kaikilla niillä joita olen koittanut näin on tapahtunut.

> Muoti on muotia

Jos käyttäjät ovat tyytyväisempiä ja vaativat qwertya / kosketusnäyttöä on turha tyrmätä sitä pelkkänä muotina.

> painaluksia tulee enemmä, vai tuleeko ? ja onko se ongelma ?

Tulee, on.

Kannattaa myös huomata että "tavallisesta" puhelimestakin voidaan saada paljon pienempi, joka on ainakin yleensä haluttava ominaisuus, jos ei tarvita varata tilaa näppäimille. Tietenkään kosketusnäyttö ei ole ainoa tapa, mutta fyysiset napit ovat käytössä enemmänkin historian (ja hinnan) vuoksi kuin että ne olisivat välttämättä se paras vaihtoehto.

Vastaa
user (vahvistamaton)

19

> Vaan? Kaikilla niillä joita olen koittanut näin on tapahtunut.

Fyysisellä näppämistöllä voidaan, kuten joissain tehdään, tulkita mitä näppäintä käyttäjä halusipainaa. Fyysisellä näppäimistöllä oletetaan usein nopeampaa kirjoitusta jolloin pientä kompromissiä joudutaan asian suhteen tekemään.

>Jos käyttäjät ovat tyytyväisempiä ja vaativat qwertya /
>kosketusnäyttöä on turha tyrmätä sitä pelkkänä muotina.

Osa haluaa ja on aijemminkin halunnut, nyt on kosketusmuoti menossa, ja jutun mukaan kosketuskäyttävät aivät sitä vältämättä halua seuraavaan koneeseen.

> Tulee, on.

Aika rohkesti yleistetty.

Kommentti ohjaimen, rullan kaipuuseen ei kuitenkaan ollut oma mielipiteeni, aijemmin vetosit ihmisten ostohalukkuuteen, niin qwerty kosketus koneet jostain syystä käy kaupaksi, samoin ITU kosketus koneet ovat liikkuneet, valitettavasti tarjonta on vähäistä.

>Kannattaa myös huomata että "tavallisesta" puhelimestakin voidaan
>saada paljon pienempi, joka on ainakin yleensä haluttava
>ominaisuus, jos ei tarvita varata tilaa näppäimille.

Totta, mutta monien nyky kosketuskoneiden osalta näytön pienentäminen ITU näppäimien verran toisi hyvää käytettävyyttä lisää, varsinkin puhelinkäytössä. Ilman että käytännön hyötynäyttö tilasta joutuisi tinkimään. Eli se tila mika kosketusnäytössä jää käyttöliittymään ulkopuolelle olisi monessa tilanteessa isompi fyysisen ITU näppiksen viemän näytöltä viemän tilan jälkeen.

Tilassa hävittäisii vain "katselu" painotteisissa sovelluksissa.

Käyttäjän käytöstä ja tarpeista riippuu mikä kulloinkin optimi.

WWW sivua lukiessa en oikein hoksannut ajatusmiksi sormella lukualueen lääppiminen on erityisen hyvää, verrattuna siihen että yhdellä sormella lukualueen ulkopuolella voi vierittää. oma lisäsä aktiivisessa surffailussa on näppiksen tarjoamat oikopolut.

Oikopolkuja kosketus UI kehittäjät pytkivät kiertään eleillä.

Lomakkeiden täytössä, tekstin muokkaamisessa, kirjoittamisessa fyysinen näppis on vielä varsin vaihvoilla, jopa ITU näppis.

Kynä tekstitunnistus kiertää monia kosketusnäytön virtuaalinäppiksiä, ongelma monesti se että käyttäjät eivät tuhon tutustu, ja kaikkissa sitä ei edes ole.

Vastaa
jartar
jartar

20

Vale, emävale, tilasto.

Maksettu tutkimus johon on sopivalla valinnalla saatu sellainen tulos kuin on haluttu.

Suurimmalle osalle riittää että kännykällä voi soittaa ja kirjoittaa tekstiviestiestejä jolloin multimedia kosketusnäyttö kännyt eivät kiinnosta yhtään...

Vastaa
Jonahan
Jonahan

21

@19: osa kirjoituksestasi oli erittäin vaikeaselkoista, mutta vastaan nyt kuitenkin pariin asiaan.

> kuten joissain tehdään, tulkita mitä näppäintä käyttäjä halusipainaa

Onko viitettä?

> Aika rohkesti yleistetty.

Olen sen verran tutustunut käytettävyystutkimuksen perusteisiin ja toisaalta selannut erinäisten Nokialaisten valikoita että olen aika varma molemmista asioista.

> näytön pienentäminen ITU näppäimien verran toisi hyvää käytettävyyttä lisää, varsinkin puhelinkäytössä

Mitä on tämä "hyvä käytettävyys" ja miten täsmälleen määrittelet puhelinkäytön?

> Tilassa hävittäisii vain "katselu" painotteisissa sovelluksissa.

Niinpä eikä voitettaisi koskaan. Ihmettelen hieman käyttämääsi sanaa "vain", mielestäni aika suuri osa puhelimella tehtäviä asioita sellaisia joissa ei aktiivisesti kirjoiteta tekstiä/numeroita. Se kun on ainoa tilanne jossa fyysisestä näppäimistöstä *voi* olla hyötyä. Ja silloinkin se vaatii että fyysinen näppäimistö on oikeasti hyvä. Harmittavan moni ei ole.

Hyvä virtuaalinäppis hakkaa huonon fyysisen näppäimistön, ainakin omasta mielestäni.


> WWW sivua lukiessa en oikein hoksannut ajatusmiksi sormella lukualueen lääppiminen on erityisen hyvää

Kineettinen skrollaus, linkkien valinta suoraan, multitouch zoomaus (osassa malleja). Ensimmäinen mahdollistaa portaattoman vierityksen ja vieritysnopuden muuntelun, toinen nopeamman ja etenkin miellyttävämmän linkin valitsemisen, kolmas portaattoman ja helpon zoomauksen.

Kohteen valitseminen kosketusnäytöltä mistä tahansa vie suunnilleen vakioajan, valinta listasta on lineaarisesti suhteessa valintojen määrään. Tämä on relevanttia edellämainitussa linkkikeississä.

Ja ylipäätään kosketusnäytöissä on hyvää mahdollisuus käyttöliittymän suoraan manipulointiin, se mahdollistaa uudenlaisia käyttöliittymäratkaisuja.

Vastaa
NorttiBoy
NorttiBoy

22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Vale, emävale, tilasto.

Maksettu tutkimus johon on sopivalla valinnalla saatu sellainen tulos kuin on haluttu.

Suurimmalle osalle riittää että kännykällä voi soittaa ja kirjoittaa tekstiviestiestejä jolloin multimedia kosketusnäyttö kännyt eivät kiinnosta yhtään...

Täysin samaa mieltä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ristusperkele:

@13 Kyllä taas niin loistava kommentti että.. :) Toi viimeinen lause vie pohjan pois muulta viestiltä 100%. Kannattaa säästää viikottaisesta karkkirahasta ja ostaa kosketusnäyttö-puhelin. Käytä sitä muutama kuukausi ja kommentoi sitten uudestaan.. :)

Ja haista sinä minun puolesta paska. Kaikille ei ole varaa muutenkaan, kun ei ole karkkirahoja. Tuskin niitä täysi-ikäisille enää annettaisiinkaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja