Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ovatko nykypuhelimet liian monimutkaisia?

11
Markus Lehtiniitty

Ovatko nykypuhelimet liian monimutkaisia?
Lankapuhelimesta mukana kuljetettavaksi matkapuhelimeksi, raahattavasta taskuun mahtuvaksi kännykäksi, peruspuhelimesta monipuoliseksi mobiilitietokoneeksi. Puhelinominaisuuden sisältävien laitteiden evoluutio on ollut hurja - nykyisinkin puhelin-sanaa käytetään vielä puhuttaessa nykypäivän monipuolisista mobiililaitteista.

Puhelimiin on viime vuosina liitetty muun muassa kameraa, musiikki- ja videosoitinta, internetselainta, GPS-paikanninta sekä myös jo perinteisempiä ominaisuuksia laskimesta kalenteriin ja kelloon. Onko puhelimista tullut jo liian monimutkaisia?
Ainakin Martin Cooperin mielestä nykypuhelimet ovat liian monimutkaisia. Cooperia voidaan pitää ainakin yhtenä matkapuhelimen keksijänä - hän oli Motorolan matkapuhelinta kehittävän tiimin johtava insinööri. Cooperin mietteistä on kertonut brittiläinen Telegraph-lehti, myös verkkosivuillaan.

"Jos kehittää universaalin laitteen, joka tekee kaikkia asioita kaikille ihmisille, se ei tee mitään asioita hyvin", totesi 80-vuotias Cooper, joka soitti ensimmäisen langattoman puhelin 3. huhtikuuta 1973. "Tulevaisuuden osalta uskon, että yhteen asiaan keskittyvät erikoislaitteet parantavat elämiämme."

Toistaiseksi mitään merkkejä tähän astisen kovergenssikehityksen kääntymisestä vastakkaiseen suuntaan ei ole. Ja hyvin todennäköistä on, että ei näin myöskään tule käymään. Tosin kukaanhan ei tiedä, mihin maailma lopulta on menossa ja millaisia "puhelimet" ovat esimerkiksi 20 vuoden päästä.

Ovatko nykypuhelimet liian monimutkaisia?
Töihin AfterDawniin

Kommentit (11)

Murzel
Murzel

1

Ei vain puhelimet, vaan nykyiset muutkin tieto ja kommunikointi viestimet ja välineet ovat liian komplikoituja käyttöjäjestelmiltään useille käyttäjille, kun erilaisista multi-toiminta muodoista on tullut ikäänkuin järkevyyden ylittävä markkinointikeino. Tästä koituu sitten että eri laitteiden päivityksiin ja käyttökunnom ylläpitoon vaaditaan jo paljon enemmän teknistä osaamista ja tietoa/ymmärrystä kuin mitä "tavallisella pulliaisella" on. Esim tietokoneen käyttö vaatii jo joka viikkoista, jopa jokapäiväistä,muuta toimintaa kuin vain perustoimintojen käyttäminen tai kommunikointi. Ja puhelimet,nekin, alkavat olemaan jo kuin mickro-mini-läppäreitä. Kaikkea tätä vaikeuttaa vielä "tavalliselle" käyttäjälle outo tai tuntematon terminologia. Kun jokin aika sitten puhuttiin (viest.ministerinkin toimesta) että tähtäimenä olisi joka "mummon ja vaarinkin" käyttämät tietoyhteydet virastoihin,lääkäriin/terveydenhuoltoon jne niin nyt ollaan kyllä kaukana reaaliteetista käytännöntasolla kun erityiseti tietokonepuolella ei ole kehitys ollut mitenkään tällaiseen suuntaan viittaavaa. Missä yksinkertaisesti toimiva käyttöjärjestelmä? Missä kaikkinensa yksinkertaisesti toimiva tietokone? Tämä on varmasti monelle tietokonetta ja multifunktio puhelinta sujuvasti käyttävälle naurahtamisen arvoinen asia, ja siinä kai se ymmärryskuilu kiteytyykin sitten asenteena kehitysinsinöörin ja "tavallisen pulliaisen" välisenä tarpeiden ymmärtämättömyytenä. Ja kun tähän lisätään tietoyhteysoperaattoreiden jatkuvasti tökkivät ongelmat, niin tuntuu kuin kivikaudella olisi keksitty kummallisia kapineita joita kummastellen käsissä pyöritellään ja ihmetellään.

Vastaa
Omamielipide (vahvistamaton)

2

Puhelimet (kuten kaikki muukin kehittyy), on oma asia jos ei kehity mukana!

Vastaa
730 (vahvistamaton)

3

Sama se on autossa jos ei uskalla pistää vaihetta päälle ei se lähde minnekkään.Ja ei sinun tarvitse heti mennä sekoittamaan esim jotain auton automaattista lämmityslaitetta,jos semmoinen sattuu olemaan.Kyllä nämä windows pohjaiset puhelimet ovat helppokåyttöisiä siellä on selvät valikot mitä painellaan , ainakin HTC:n käyttö on helppoa kuin heinän teko.

Vastaa
Lindi
Lindi

4

Heh, itse ostin juuri tuon Samsung Jet puhelimen. Ongelmani alussa oli ymmärtää kuinka yksinkertainen se käyttöliittymä loppujenlopuksi on.

Ja käyttöohjeita ei tietenkään lueta.

Vastaa
Arthetzki (vahvistamaton)

5

käyttöliittymät on tehty yksinkertaiseksi ja eihän niitä kaikkia ominaisuuksia tarvitse käyttää jos ei halua

eikös nokia tehnyt juuri ison srjan näitä yksinkertaisia puhelimia?

Vastaa
tko (vahvistamaton)

6

Muistaakseni jossain (Microsoftin?) tutkimuksessa todettiin, että kaikki käyttäjät käyttävät samaa pientä murto-osaa (10% ?) kaikista toiminnoista, ja pientä murto-osaa (toinen 10% ?) muita toimintoja. Mutta koska minun 10% ei vastaa kenenkään muun 10%:ia, on käyttöliittymässä noin 80% roskaa. Toiminnot on varmasti sijoiteltu täysin loogisesti, mutta koska tämä logiikka ei täysin vastaa omia käyttötarpeita, tuntuu käyttöliittymä väistämättä liian monimutkaiselta. Ja täysin itselle räätälöidyn laitteen teettäminen on vielä liian kallista...

Vastaa
Joensuu
Joensuu

7

Nykytekniikka on jo sinällään senverran monimutkaista, että kännykkäkin menee siinä sivussa omassa kännyssä 5 pixelin kamera oli suurin syy siihen että joutui ostamaan hinnakkaamman laitteen. Mutta paljon on "turhaa" tavallisen tallaajan kannalta,monimutkaisia laitteet ei ole kun homman viitsii opetella.

Vastaa
MasterDAN
MasterDAN

9

Vittu mä oon ostanu (no siis kytkykaupalla) sen uusimmaan iPhonen enkä enään ikinä vaiha mihinkään muuhuun puhelimeen. En oo mikään homo Apple-fani, mut piti ostaa se ku siin on niin hyvä ja helppo käyttis. Perkele et oon tyytyväinen!!! Vittuku hyvä puhelin saatana!!!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja