Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: esittelyssä mobiili-Firefox Nokian N900:ssa

8
Markus Lehtiniitty

Videolla: esittelyssä mobiili-Firefox Nokian N900:ssa
Nokia on hehkuttanut N900:n markkinoinnissa laitteen vakuuttavia selainominaisuuksia varsin vahvasti - ja muun muassa Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo on kutsunut N900:aa toistaiseksi parhaimmaksi tarjolla olevaksi mobiiliksi internet-laitteeksi.

N900:sta löytyy vakiona Mozillan teknologioihin perustuva selain, mutta kyseessä on kuitenkin Nokian itse kehittämä MicroB. Myös Mozilla on kuitenkin kehittämässä omaa mobiiliselaintaan usealle alustalle - aiemmin hanke on tunnettu lähinnä Fennec-kehitysnimen alla, mutta nyt Mozilla on laittanut uuden vaihteen silmään brändäämällä vielä beetatestivaiheessa olevan selaimensa Firefox for Mobileksi.
Mozilla on myös ladannut YouTubeen kaksi videota. Toisessa esitellään Mozillan oman mobiiliselaimen neljännen beetatestiversion toimintaa Nokian N900:ssa ja toisessa kerrotaan yleisesti Mozillan mobiilisuunnitelmista. Molemmat videot löytyvät alta. Mobiili-Firefox sisältää muutamia erittäin mielenkiintoisia ominaisuuksia, joten video on ehdottomasti katsomisen arvoinen.

Alta löytyvällä videolla esiteltävän selaimen voi ladata myös itse testattavaksi täältä - N900:n ohella se on saatavilla OS2008-käyttöjärjestelmäversiolla varustetuille N800 ja N810 Internet Tabletille.

Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!

Kommentit (8)

chardi
chardi

3

Tuli kiinnostava asia tuossa mieleen mita epailette etta miten tuo synkronointi toimii, lahettaako se suoraan ne tabit ja searchit mitka olet tehnyt niin selaimesta / selaimeen vai tuleeko tassa google efecti. Firefox rupeaa keraamaan kaiken tiedon missa olet kaynyt tallentaa ne "synkronointi" palvelimelle ja sielta sitten "lahettaa" ne sinun toiseen laitteeseesi nain keraten lisaa tietoa kayttajistaan... yksityisyys alkaa olla sen jalkeen mennytta jo firefoxin kaytossakin...

Vastaa
foofoofoofoobar
foofoofoofoobar

5

@chardi:
1) Eiköhän se ihan vapaaehtoista ole asennatko ja otatko käyttöön ilmeisestikin tämän videossa mainitun Weave-palvelun ( https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/10868 ).

2) Äkkiseltään ajateltuna palvelun tuottajan tarjoaman palvelimen käyttö synkronisointiin lienee teknisesti ainoa tapa, joten siltä ei voitane oikein välttyä. Tarkoitan siis ratkaisuissa jotka toimivat tavalliselle käyttäjälle ilman erillistää säätöä (säätö = epäonnistunut palvelu joka ei saa käyttäjiä).

3) Synkronisointi on kuitenkin käyttäjää varten rakennettu, ja kilpailijoita löytyy riittämiin, voitanee olettaa että siihen on viitsitty panostaa sen verran että voit itse määrittää mitkä tiedot selaimestasi synkronisoidaan.

4) koska Firefox on avointa lähdekoodia, löydät siitä varmastikin muokatun foliohattu-version tulevaisuudessakin MIKÄLI siihen ilmestyisi jossain vaiheessa ei-valinnaisia seurantaominaisuuksia ;)

Vastaa
poppah
poppah

6

iSync tekee sen jo nyt. Toiminee mäkissäkin, joten voinee ehkä käyttää tähän. Sama se millä sen tekee kunhan toimii.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

7

On se vaan kankee, ei siitä mihinkään pääse, voi voi. Jokohan tässä esiteltävä n900 on se kauppoihin tuleva vai edelleenkö vielä se huima nopeudenkasvu tulee :D

Vastaa
kheetor
kheetor

8

Vaikuttaa kyllä yhtä koukerolta ja hidastelevalta kuin nokianki selain omassa 5800XMssä, mutta kai sillä pärjää...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja