Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Motorolan kohkatun DROID:in avausviikonloppu: kaupaksi 100 000 kappaletta

10
Markus Lehtiniitty

Motorolan kohkatun DROID:in avausviikonloppu: kaupaksi 100 000 kappaletta
Motorolan tuore lippulaivamalli, joka Yhdysvalloissa tunnetaan nimellä DROID ja on saatavilla Verizon Wireless -operaattorin kautta, saapui markkinoille viime perjantaina, 6. marraskuuta.

Miten Motorolan vuoden tärkein uutuus sitten pärjäsi? Ensimmäisten analyytikkoarvioiden mukaan avausviikonloppuna myytiin luultavasti noin 100 000 DROID:ia. Motorola oli toimittanut Verizonille valmiiksi 200 000 DROID-puhelinta, ja Broadpoint AmTechin analyytikon Mark McKechnien mukaan useimmat liikkeet myivät vähintään puolet varastoistaan. Asiasta on kertonut uutistoimisto Bloomberg.
McKechnie ennustaa Motorolan toimittavan vuoden 2009 viimeisellä neljänneksellä miljoona Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettua puhelinta ja ensi vuonna jo 10 miljoonaa. Toinen analyytikko, Citigroupin Jim Suva, on puolestaan ennustanut Motorolan saavan viimeisellä neljänneksellä kaupaksi 1,3 miljoonaa ja ensi vuonna 9 miljoonaa Android-puhelinta.

DROID:in tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat Android 2.0 -käyttöjärjestelmä, 3,7 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö 480x854 pikselin WVGA-tarkkuudella, esiin liukuva QWERTY-täysnäppäimistö, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera kaksois-LED-kuvausvalolla ja 720x480 pikselin videokuvauksella, GPS-paikannus, WLAN- ja Bluetooth-yhteydet sekä microSD-muistikorttipaikka.

Motorola on toistaiseksi julkistanut DROID:in, joka Yhdysvaltain ulkopuolella tunnetaan MILESTONE-nimellä, myös toisen Android-puhelimen, CLIQ/DEXT:n.

Jatkossa Android-puhelimet tulevat muodostamaan Motorolan mallistosta valtaosan. Nyt ollaan siirtymävaiheessa ja vuoden 2009 kolmannen neljänneksen osavuosikatsauksen julkistamisen yhteydessä Motorola arvioikin kappalemääräisten puhelintoimitustensa laskevan vuoden viimeisellä neljänneksellä uusien Android-tarjokkaiden saapumisesta huolimatta. Tämä johtuu joidenkin vanhempien tuotteiden alasajosta.

Motorolan osuus puhelinmarkkinoista luisui menneellä kolmannella neljänneksellä alle viiden prosentin. Tuoreet ja tulevat Android-puhelimet näyttelevät merkittävää roolia Motorolan yrityksessä palata kasvun tielle.

Kommentit (10)

TemeTee
TemeTee

2

Lainaus:

Kaikki valmistajat painavat pikkuhiljaa omenaluurin ohi. Nyt jo motorolakin. Eipä yllätä.


Ominaisuuksissa todellakin mutta ei myyntiluvuissa. iPhone 3G:tä myytiin miljoona kappaletta kolmen ensimmäisen myyntipäivän aikana.

Vastaa
iKnow (vahvistamaton)

3

Applen pitää kyllä miettiä seuraavaa siirtoaan tarkkaan. Moniko haluaa ostaa enää samaa puhelinta uusiksi? Näytön resoluutiota on käytännössä pakko nostaa. Miten käy yhteensopivuudelle vanhojen softien kanssa jos resoluutiota muutetaan? Uutta kapulaa pitäisi alkaa valumaan markkinoille vielä aika rivakasti. Käytännössä kaikki isot valmistajat ovat kuitenkin tuoneet markkinoille selkeästi paremmilla spekseillä olevat laitteet, jotka on varustettu varta vasten kosketusnäytöille suunnitelluilla käyttiksillä. Omena logo tosin puuttuu niistä kaikista minkä merkitystä ei voi kukaan alaa seuraava sivuuttaa. Jonkun olisi syytä tuoda taas jotain uutta ja mielenkiintoista. Onko se Apple vai joku muu?

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

4

@3

Itse olen ajatellut että seuraavan iluurin ostan (tällä hetkellä 2g) Ainoat jutut mitä toivoisin olisi parempi akun kesto ja parempi kamera. Ehkä jopa qwerty näppis. Resoa en näe mitään syytä nostaa? Ja käyttöjärjestelmä on ainakin omasta mielestä ihan ylivoimainen verrattuna androidiin joka on taas ylivoimainen symbianiin verrattuna joka taas on ylivoimainen winmobileen verrattuna etc :D
Tässä siis oma mielipide :)

Vastaa
akse
akse

6

No akkukesto noissa puhelimissa ei varmaan kovin kummonen tuu olemaan ennen ku keksitää jotain mullistavaa akkurintamalla. Alkaa olee jo sen verran paljon härpäkettä päällä tossa mikä vie virtaa.

Vastaa
user (vahvistamaton)

7

>Applen pitää ...
>Näytön resoluutiota on käytännössä pakko nostaa. Miten käy
>yhteensopivuudelle vanhojen softien kanssa jos resoluutiota
>muutetaan?

Voidaan katkaista binääriyhteensopivus, ei suuri ongelma jos vain uudestaan kääntämällä voitaisiin tehdä uuteensopiva versio. Etuna olisi se että voidaan tehdä suurempiakin muutoksia, ja eduksi voisi laskea myös sen että saataisiin siivottua sovellustarjontaa.

Tarjonta olisi kuitenkin alusta-asti riittävää jos lähdekoodiin ei tarvitsisi tehdä muutoksia tai tarvittaessa ne olisivat pieniä ja halposti tehtävissä ja muutettavissa ja testattavissa.

Jos pelkästään resoluutiota halutaan nostaa, niin voidaan käyttää kerrannaisia ja alusta scaalaisi vanhat softat.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

8

> Kaikki valmistajat painavat pikkuhiljaa omenaluurin ohi

Millä mittarilla? Spekseillä? Siinä ei ole mitään uutta. iPhonen spekseistähän on itketty koko sen olemassaolon ajan.

Yhdelläkään toisella valmistajalla ei ole lähes 60 miljoonan laitteen varsin yhtenäistä platformia, jolle saa 100.000 softaa, joista aika moni vielä *hyviä* ja kaiken saa erinomaisesti integroidusta kaupasta. Joulun jälkeen ollaan varmaan jo 75 miljoonan laitteen hujakoilla. Tämä varmistaa softatarjonnan jatkossakin. Jos joku ei ole vielä ymmärtänut, *softa* on se iPhonen juttu. Siinä sillä on suurin etumatka.

Resoa ei ole järkevää kasvattaa, koska siitä on aika rajallisesti iloa jos laitteen koko ei kasva. Suurempi reso vaatii enemmän tehoa, ja niiden sadan tuhannen softan muokkaaminen isommalle resolle olisi myös aika urakka. Qwertyä ei tule.

Mitä siihen toivon on parin softan samanaikainen ajaminen, parempi akkukesto, tuki 900MHz 3G:lle, ja toki se saisi olla hieman ohuempi ja kevyempi. Ja iPhone OS:n käyttöliittymään voisi tehdä jonkun verran viilausta, mutta eipä tuo nyt kauhean heikko ole tälläkään hetkellä. :)

Vastaa
Puuhapetteri (vahvistamaton)

9

Nyt niitä faktoja kuntoon. Iphonea, sen kaikkia kolmea mallia, on myyty yhteensä 33,75 miljoonaa näiden kahden ja puolen vuoden aikana. Ja myyntiluvut ovat kaikenlisäksi kääntyneet hienoiseen laskuun.

http://en.wikipedia.org/wiki/IPhone

Vastaa
Jonahan
Jonahan

10

> Nyt niitä faktoja kuntoon.

Faktat ovat kunnossa. Kun puhutaan iPhone OS platformista, on siihen laskettava mukaan iPod Touhit, joilla on pääsy samaan softakauppaan ja joissa toimii hyvinkin pitkälti sama softa kuin iPhoneissa.


> Ja myyntiluvut ovat kaikenlisäksi kääntyneet hienoiseen laskuun.

Kuten linkkisikin osoittaa, eivät ole.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja