Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Puhelinmarkkinoilla uusi tulosykkönen: Apple 1,6 miljardia, Nokia 1,1 miljardia

19
Markus Lehtiniitty

Puhelinmarkkinoilla uusi tulosykkönen: Apple 1,6 miljardia, Nokia 1,1 miljardia
Yleisesti puhelinvalmistajien suuruutta mitataan markkinaosuuksilla. Tällä mittarilla maailman suurin puhelinvalmistaja on yhä selkeästi Nokia, jota seuraavat listalla Samsung, LG, Sony Ericsson ja Motorola. Lopulta kaikkien yritysten päätehtävä on kuitenkin tehdä tulosta, ja tällä mittarilla Nokia ei enää olekaan suurin.

Tutkimusyhtiö Strategy Analyticsin mukaan Apple teki menneellä kolmannella neljänneksellä selvästi enemmän tulosta puhelinliiketoiminnallaan, eli iPhonella, kuin mitä Nokia vastaavasti sai irti puhelimistaan. Strategy Analyticsin mukaan Apple teki voittoa 1,6 miljardia dollaria Nokian jäädessä vain 1,1 miljardiin. Asiasta on kertonut muun muassa uutistoimisto Reuters.
Apple ei itse kerro eri liiketoimintojensa tuloksia, joten Strategy Analyticsin tieto Applen tuloksesta perustuu sen arvioon.

Liikevaihtoa Apple teki iPhonella kolmannella neljänneksellä vastaavasti 4,5 miljardia dollaria ja Nokia puhelinliiketoiminnallaan 10,4 miljardia dollaria. Applen kannattavuus ja marginaalit ovat siis huikeasti Nokiaa korkeammat. Asiaa voi tarkastella myös puhelinkohtaisen voiton perusteella. Kun Apple teki Strategy Analyticsin arvion mukaan voittoa yli 200 dollaria per puhelin myymällä 7,4 miljoonaa iPhonea, Nokialla tämä luku jäi 108,5 miljoonan puhelimen myynnillä vain noin 10 dollariin.

Apple on ollut puhelinmarkkinoilla mukana vain reilut kaksi vuotta, mihin nähden sen saavutukset ovat olleet jotakin aivan käsittämätöntä - lähes tulkoon uskomatonta.

"Vahvoilla volyymeilla, korkeilla kuluttajahinnoilla sekä tiukalla kulujen valvonnalla Apple on onnistuneesti murtautunut matkapuhelinmarkkinoille vain kahdessa vuodessa", totesi Strategy Analyticsin analyytikko Alex Spektor.

Nokian ehdoton heikkous on edelleen Pohjois-Amerikan markkinat. Nokian markkinaosuus siellä on laskenut alle 10 prosenttiin, heinä-syyskuussa jo vain kuuteen prosenttiin,kun globaalilla tasolla Nokian osuus on lähemmäs 40 prosenttia.

Kommentit (19)

730 (vahvistamaton)

1

Amerikkalaiset ajattelevat että kyllä sen on oltava tuttu ja turvallinen.Eikä mikään Kiinalainen

Vastaa
E92 M3 (vahvistamaton)

2

No kyllä sinäkin varmaan ottaisit mieluummin suomalaisen kännykän kuin kiinalaisen?

Vastaa
Yesse
Yesse

3

"Vahvoilla volyymeilla, korkeilla kuluttajahinnoilla sekä tiukalla kulujen valvonnalla Apple on onnistuneesti murtautunut matkapuhelinmarkkinoille vain kahdessa vuodessa"

Siis Nokian patentteja rikkomalla.

Vastaa
Jamba (vahvistamaton)

5

@2 Sillä nyt ei ole mitään merkitystä missä maassa kännykkä on tehty. Ainoa mikä merkitsee on laatu, ominaisuudet ja hinta. Tässä kilpailussa kotimainen ei tällä hetkellä pärjää alkuunkaan. Ja aika harvoin noi Nokiankaan puhelimet on Suomessa tehtyjä. Itse omistanut taiwanilaisen puhelimen jo 5-vuotta ja siinäkin laatu on paljon Nokiaa edellä.

Vastaa
jpkh
jpkh

6

Niin ja iPhonen pohjassa lukee:

Designed by Apple in California Assembled in China

Eli samassa paikassa noi tehdään kun Noksutkin :)

Vastaa
R31N4R
R31N4R

8

@5

Taiwan onkin kiinaa vain noin tuhat vuotta matkaviestimien kehityksessä edellä että huvittavaa edes verrata. Käyppä ostamassa aito kiinalainen puhelin ja sanoppa että onko parempi kuin nokia...

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

10

Ei se ole tyhmä joka pyytää.... :)

Odotan mielenkiinnolla, että kuinka Applen lento jatkuu... Luulisin, että omenaihmisilläkin joskus tulee seinä vastaan tämän yhden mallin politiikan kanssa. Tosin melko kiitettävällä tavalla Apple on onnistunut myymään iPodeja ja iPhoneja vuodesta toiseen samoille asiakkaille uudestaan. :)

Vastaa
jackoff (vahvistamaton)

11

Yhdellä hyvin suunnitellulla puhelimella näköjään tehdään enempi rahaa ku tusinalla paskoja.

Vastaa
NUIJJA
NUIJJA

12

Ettei vain ole samoja analyytikkoja, jotka tuossa jokunen vuosi sitten näitä asuntolainoja.
Varattomille ja työttömille asuntolainaa, kyllä hoituu ainakin omat bonukset. (Ja sama muhii edelleen jenkeissä.)
Itse aiheeseen eli voittoa 200$ per luuri jaa Apple Storeissa jenkeissä 99-299$ näkyvät maksavan. Ojalan laskuopin mukaan jenkit ainakin saavat hyvään jäsenhintaan.
Mutta voihan se pitää paikkansa, jos tuota 299$ puhelinta myydään jenkkien ulkopuolella 900€ niin jää kyllä tuolle 99$ taalan luurillekin tuo parisataa katetta.
Tietysti joku riippumaton taloustutkija voisi tarkastella, ettei ole kyseessä joku osakemarkkinoihin vaikuttava pikku vedättely käynnissä.
Vai perusjenkiläistä ”meillä kaikki on suurinta ja big big money”.d).

Ja eikös PUHELIN ole silloin hyvä kun sillä voi soittaa henkilölle A ja vastata henkilölle B, kuten autot eli pääset paikasta A->B.n ja kaikki muut ominaisuudet tulee hekilöiden tarpeiden ja halujen mukaan.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

15

@NUIJJA

Subventoiduista hinnoista on aika turha päätellä mitään. Nuo jenkkien $99-$299 hinnat, kuten lähes kaikki muutkin puhelinhinnat jenkeissä ovat sellaisia.

Apple on kertonut että iPhonen keskihinta oli edellisellä neljänneksellä vähän yli $600. Kyllä sieltä sen $200 voiton voi hyvinkin saada.

@Jackoff

Nimenomaan! Tätä ei moni tunnu ymmärtävän, vaan höpöttää pelkistä kappalemääristä. :)

Vastaa
tulos (vahvistamaton)

17

Tämän mukaanhan Apple ei ole julkistanut tulostaan? Eli se on vain analyytikkojen laskema oletus? Paljonko esim. akut ja laitevaihdot ovat maksaneet? Niitäkään ei ymmärtääkseni ole julkistettu, ja jos oikein muistan, niistä kohistiin joku aika sitten kun niitä viallisia laitteita kaikessa hiljaisuudessa vaihdettu todella paljon asiakkaille ja osaa asiakkaista vaadittu jopa olemaan vaiti asiasta.

Applella on aika paljon hämärää toiminnassaan, mutta ilmeisesti se kiehtoo monia kun ovat valmiit maksamaan kalliisti kytkyistä. Sonerakin on hiljaa iPhone menekistään, ei ilmeisesti ole aihetta lukuja julkaista.

Vastaa
psp (vahvistamaton)

18

nokian tavoite olla markkinaykkönen markkinaosuuksilla mitattuna on ihan peestä. huvittavinta on se, että yrityksen ylin johto höpöttää samaa asiaa. (missä nämä tollot ovat opiskelleet yritystaloutta)???

yrityksen tavoite EI VOI OLLA SELLAINEN!

yrityksen tavoite on tuottaa osakkeenomistajilleen voittoa ja silloin tuotteen kate pitää olla kohdallaan. valmistakaa helvetissä sellaisia puhelimia, joita asiakkaat innolla odottavat, ennakkotilaavat ja ostavat järkevään hintaa.

MIKÄ MALLI NOKIALLA ON TÄLLÄ HETKELLÄ SELLAINEN... EI VELVETTI YKSIKÄÄN PUHELIN. (en tarkoita nyt afrikkaan meneviä puhelimia)

t. osakkeenomistaja

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

19

@18
Miten olis N900? :)

Ja perus halppispuhelimien kate on varmasti huonompi kuin high-end laitteiden. Mutta niitäkin puhelimia tarvitaan ja joku ne kuitenkin tekee ja rahat niistä ottaa...ei kaikki maailman ihmiset osta 400-700 euron luureja.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja