Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung luopumassa Symbianista, bada valtaa alaa

8
Markus Lehtiniitty

Samsung luopumassa Symbianista, bada valtaa alaa
Samsungin julkistettua eilen oman avoimen bada-käyttöjärjestelmänsä esitettiin heti arvailuja Samsungin aiemmin käyttämien älypuhelinkäyttöjärjestelmien tulevista kohtaloista. Nyt asian suhteen on saatu myös virallista tietoa.

Samsungin johtajistoon kuuluvan Don Joo Leen mukaan Samsung aikoo vuoden 2010 aikana tuoda markkinoille oman bada-käyttöjärjestelmänsä ohella myös Googlen Androidilla ja Microsoftin Windows Mobilella varustettuja puhelimia, mutta ei Symbian-puhelimia. Asiasta on kertonut uutispalvelu DigiTimes.
Symbianille Samsungin lähtö on merkittävä, sillä jatkossa merkittäviä Symbian-valmistajia tulevat enää olemaan Nokia ja Sony Ericsson. Käytännössä Symbian-käyttöjärjestelmästä näyttäisi muodostuvan täysin Nokia-vetoinen tulevaisuudessakin.

Samsung odottaa puhelinmyyntinsä nousevan tänä vuonna reilusti yli 200 miljoonan kappaleen rajan. Ensi vuodelle DigiTimesin haastattelema Don Joo Lee puolestaan odottaa 10-20 prosentin kasvua toimitusmääriin uusien teknologioiden ja uusien mallien vauhdittamana, jolloin Samsung yltäisi 260-270 miljoonan puhelimen myyntiin ja 22 prosentin markkinaosuuteen. Leen mukaan Samsung tulee jatkamaan vahvistamaan HD-näyttöjen, tehokkaiden suorittimien sekä LTE-verkkoteknologian käyttöönottoa.

Leen mukaan Samsung on jo markkinoiden ykkönen Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Ranskassa, Venäjällä, Alankomaissa sekä Chilessä. Samsungilla vaikuttaisi tällä hetkellä olevan jopa jonkinmoista potentiaalia nousta maailman suurimmaksi puhelinvalmistajaksi ohi Nokian. Hetkessä tämä ei kuitenkaan tapahdu, sillä eroa yhtiöiden osuuksissa on vielä yli 15 prosenttiyksikkö ja markkinatrendit voivat muuttua.

Mielenkiintoisen näkökulman Samsungin uusi bada-käyttöjärjestelmä tuo myös älypuhelinten käyttöjärjestelmien osalta. Jatkossa Nokialla on omat Symbian ja Maemo, Samsungilla oma bada, Applella oma iPhone OS, RIM:illä oma BlackBerry OS sekä Palmilla oma webOS, minkä lisäksi markkinoilla hyörivät myös Googlen Android Microsoftin Windows Mobile sekä pienempinä toimijoina vielä esimerkiksi LiMo Foundationin käyttöjärjestelmä. Erilaisia alustoja alkaakin yksinkertaisesti olemaan markkinoilla jo liikaa, ja jonkun on pakko menettää asemiaan. Mitä luultavimmin Palm ei tässä kilpailussa tule pärjäämään, ja Microsoft voi luhistua jo nykyisin heikosta alle kymmenen prosentin osuudestaan vielä huomattavastikin alemmas.

Kommentit (8)

ooppus43 (vahvistamaton)

2

Luulen että webOS ja BlackBerry OS putoo aika nopeesti. Myös iPhone OS putoo (ehkä) kun tästä "alku" huumasta vaan päästään. Toivottavsati WinMo ei putoais kokonaan. Symbian pystyy pitämään kärkisian. Androidista en sitte tiiä.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

3

Ite taas veikkaan että iPhone OS pysyy hyvin mukana kuten BlackBerry OS mutta symbianin aika on jo ohitse kuten winmobilen.

Vastaa
R31N4R
R31N4R

4

@3

kuules blackberryn aika se on ohitse. Kerropa etta kuinka monta blackberrya on myyty eurooppaan, Ja miksi joku peruskäyttäjä haluaisi blackberryn. Ja iphone ei tule todellakaan ohittamaan symbiania ihan vain hintansa, kytkypakon ja myöskin mallien vähyyden takia.

Vastaa
MoZar
MoZar

5

Minä ainakin odotan innolla mihin suuntaan symbian lähtee kehittymään.. koska tulevat versiot vaikuttavat lupaavilta. :) vaikka s60v5 kerkesinkin jo kyllästyä.

Vastaa
jackoff (vahvistamaton)

7

Eikö se ole noksultakin joku pamppu sanonu, että symbian tulee pysymään perusluurien juhtana vielä pitkään.

Highend puhelimissa suunta on selvästi pois päin.

Vastaa
user (vahvistamaton)

8

> Eikö se ole noksultakin joku pamppu sanonu, että symbian tulee
> pysymään perusluurien juhtana vielä pitkään. Highend puhelimissa
> suunta on selvästi pois päin.

Ei aivan noin sanottu.

Symbian on vahva vieläpitkään, erityisesti vahva edullisissa älypuhelimissa, joihin Samsung pyrkii omallaan. Noissa kommenteissa on sanottu että Maemoa käytetään vähän erityyppisissä laitteissa. Se ei tarkoita etteikö Symbiania voisi löytyä kalliista/kalelimmista laitteista. aika näyttää.

Peruspuhelimet NOS:illa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja