Samsungilta yli 100 miljoonaa kosketuspuhelinta ensi vuonna

10
Markus Lehtiniitty

Samsungilta yli 100 miljoonaa kosketuspuhelinta ensi vuonna
Samsung on ratsastanut varsin tyylikkäästi viime aikoina menestyksen aallonharjalla, osaltaan myös vahvan kosketuspuhelinmallistonsa ansiosta. Samsung aikoo jatkaa samalla linjalla myös ensi vuonna.

Vuoden 2009 aikana Samsungin odotetaan yltävän 57 miljoonaan myytyyn kosketuspuhelimeen, mutta ensi vuodeksi tähtäin on asetettu jo reilusti yli 100 miljoonaan. Asiasta kertoneen Telecoms Korean mukaan Samsungin ensi vuoden kosketuspuhelimista jopa 65 prosenttia tulisi olemaan varustettu kapasitiivisella näytöllä. Telecoms Korea perustaa juttunsa Shinhan Investment -yhtiön tietoihin.

Myös toinen korealaisvalmistaja, LG, aikoo kasvattaa kosketuspuhelinten osuutta koko myynnistään ensi vuonna: 36 prosentista 40 prosenttiin. LG:n kosketuspuhelimista kuitenkin vain joka viidennen odotetaan sisältävän kapasitiivisen näytön.

Tämän artikkelimme kuvassa on yksi Samsungin toistaiseksi suurimpia menestysmalleja kosketuspuhelinten saralla, S5230. Kyseessä on melko edullinen, alle 200 euron, peruskosketuspuhelin, jota Samsung on myynyt toukokuusta alkaen jo yli 10 miljoonaa kappaletta.



Kuten korealaisvalmistajienkin suunnitelmista on huomattavissa, tulee kosketuspuhelinten merkitys vain kasvamaan jatkossa. Jatkossa lähes tulkoon kaikki huippupuhelimet tulevatkin olemaan varustettu kosketusnäytöllä, jonka rinnalta mahdollisesti löytyy (täys)näppäimistö.

Myös resistiivisen ja kapasitiivisen tekniikan välinen kamppailu on kääntymässä selvästi jälkimmäisen voittoon. Molemmilla on omat etunsa, mutta kokonaisuutena kapasitiiviset näytöt tarjoavat yleisen mielipiteen mukaan paremman käyttökokemuksen. Toistaiseksi kuitenkin lähinnä hinta on jarruttanut kapasitiivisten näyttöjen laajempaa esiinmarssia. Lisäksi resistiivisen näytön vahvuutena on pidetty resistiivisen näytön tarjoamaa mahdollisuutta styluksen käyttöön - jatkossa myös kapasitiivinäytöille tulee kuitenkin tarjolle yhä enemmän erityisvalmisteisia styluksia. Tulevaisuus on kapasitiivisen kosketuksen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Kommentit (10)

Anonyymi käyttäjä
user (vahvistamaton)

1

>Myös resistiivisen ja kapasitiivisen tekniikan välinen kamppailu on
> kääntymässä selvästi jälkimmäisen voittoon

Tämä ilmeisesti täysin toimittajan omaa pohdintaa, eikä Samsungin, tai valimistajien yleensä

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow (vahvistamaton)

4

Eiköhän kaikki valmistajat aseta tavoitteet korkealle. Vaikka Samsungin markkinaosuus voi hyvinkin jatkaa kasvamistaan niin epäilen vahvasti, että ei kyllä ihan noin reilusti. Tähän vaadittaisiin vähintään Nokian ja parin pienemmän valmistajan täydellinen romahtaminen.

Vaikka usein parjataan s60:sta niin Samsungin keskiluokan puhelimia räplänneenä voin kyllä sanoa, että myös niissä on reilusti hiomisti toiminnan sulavuuden kanssa. Alue millä Samsung vie Nokiaa 6-0 on muotoilu. Vaikka se on tyypillistä Toyota tyylistä hieman varman päälle asiallista ja jopa aavistuksen tylsähköä niin se on silti huomattavasti tyylikkäämpää kuin Nokian muotoilu. Nokian vahvuus toki on, että Nokialaisen tunnistaa välittömästi Nokialaiseksi. Nokialta on myös hävinnyt kokonaan kokeilevien mallien teko, mitä jossain vaiheessa harrastettiin. Kai tämä on osa Kallasvuon järkeistämisstrategiaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Aryss (vahvistamaton)

5

Outoa on, että S5230 peruskosketuspuhelinta on myyty niin paljon. Tuossahan on Samsungin suljettu oma käyttis, eli puhelimelle ei ole saatavilla mitään laajaa sovellusvalikoimaa kuten iphonelle tai Android -puhelimiin. Ilmeisesti monelle riittää pelkkä perustason kosketusluuri, itse en kyllä tähän joukkoon kuulu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

7

"Nokian vahvuus toki on, että Nokialaisen tunnistaa välittömästi Nokialaiseksi."

Öh... vahvuus?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Samsung 1. (vahvistamaton)

8

Toimintavarmuus on Nokian HEIKOIN puoli ja taas Samsungin VAHVIN puoli!.
Tämä osa-alue on ainakin yksi tärkeä asia,jolla Samsung LYÖ Nokia 5-0!!!.
Ja myöskin innovaatioilla!.

Vastaa
saaben
saaben

9

@8

Täysin totta. Muotoilusta puhumattakaan. Tuo 5230 taitaa silti olla muuten rapiasti kalliimpi, kuin Samsungin k.näytölliset.

Samsung tulee ajamaan ohi, se on vain ajan kysymys.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.