Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia julkisti 5330 Mobile TV Editionin - mobiili-tv edullisempaan hintaluokkaan

9
Markus Lehtiniitty

Nokia julkisti 5330 Mobile TV Editionin - mobiili-tv edullisempaan hintaluokkaan
Nokia toi tänään uuden lisäyksen DVB-H-mobiili-tv:tä tukevien laitteidensa jatkoksi julkistamalla 5330 Mobile TV Editionin.

5330 Mobile TV Edition eroaa 5330 XpressMusic -pohjamallistaan käytännössä vain DVB-H-vastaanottimen lisäyksellä. Näin ollen sen muihin ominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa 2,4 tuuman näyttö QVGA-tarkkuudella, 3G-yhteydet, 3,2 megapikselin kamera LED-kuvausvalolla sekä 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä. Lisäksi 5330:sta kerrotaan löytyvän tuki useilla verkon yhteisöpalveluille, kuten Facebookille.
Uusi 5330 Mobile TV Edition laajentaa Nokian DVB-H-puhelinten valikoimaa selkeästi edullisempaan hintaluokkaan. Aiemmin Nokian laitteista DVB-H-tuen ovat sisältäneet N77, N92 ja N96. 5330 Mobile TV Editionin verottomaksi hinnaksi ilmoitetaan 155 euroa. Markkinoille uutuus on tulossa vuoden 2010 ensimmäisellä neljänneksellä, eli tammi-maaliskuussa.

Suomessa DVB-H-mobiili-tv:n on toistaiseksi kaupallistanut vain DNA-operaattori. Se tarjoaa palvelua 7,90 euron kuukausihinnalla. Mobiili-tv-verkossa voi seurata YLE TV1:n ja YLE TV2:n sekä kotimaisia että ulkomaisia sisältöjä, MTV MEDIA:n MTV3- ja Sub-kanavia sekä The Voice -tv-kanavaa. YLE:n radiokanavista mukana ovat YleX- ja YLE Radio1-kanavat ja lisäksi tarjolla on kuvaradiokanavina Radio Nova, Iskelmä ja The Voice.

"On loistavaa, että Nokia on vakuuttanut sitoutumistaan DVB-H:hon julkistamalla Nokia 5330 Mobile TV Editionin. Vuosi 2010 tuo mukanaan sarjan korkean profiilin globaaleja urheilutapahtumia, mikä tuo operaattoreille hyvän mahdollisuuden luoda, kasvattaa ja paketoida innovatiivisia mobiili-TV-palveluja. Itse asiassa, vuoden 2006 jalkapallon MM-kisojen aikana, Italiassa nähtiin toistaiseksi onnistunein mobiili-tv-palvelun aloitus Euroopassa", sanoi Stefan Schneiders, joka johtaa Nokia Siemens Networksin mobiili-tv-ratkaisujen liiketoimintaa.

DNA:n myynti- ja markkinointijohtaja Erik Sylvestersson puolestaan kommentoi uutuutta: "Digitaaliset TV-lähetykset DVB-H-verkkojen yli ovat tulossa paremmin saataville useammille ihmisille. Suomessa olemme havainneet urheilun ja uutisten olevan pääajureita mobiili-TV:n kulutuksen osalta. Ihmiset haluavat pystyä katsomaan tapahtumia niiden tapahtuessa - sen sijaan, että he tyytyisivät koosteisiin tapahtumista kotiin päästyään. Kuluttajat odottavat poikkeuksellista liikkuvan TV:n kokemusta edulliseen hintaan, mitä Nokia 5330 Mobile TV Edition on täysin valmis tarjoamaan."

Nokia kertoo, että se ja verkkoyhtiö Nokia Siemens Networks työskentelevät yli 30 operaattorin kanssa mobiili-tv:n käyttöönoton kanssa. Toistaiseksi DVB-H:hon perustuvat mobiili-tv-palvelut on otettu kaupalliseen käyttöön Suomen ohella myös Alankomaissa, Filippiineillä, Ghanassa, Keniassa, Intiassa, Italiassa, Itävallassa, Namibiassa, Nigeriassa sekä Sveitsissä. Seuraavan 12-18 kuukauden aikana Nokia odottaa kaupallisia aloituksia yli 20 lisämaassa.

Kommentit (9)

topi (vahvistamaton)

2

Nokia ei julkistanut erikseen hintaa Suomen markkinoille. Verottoman hinnan päälle voi laskea täkäläisen arvonlisäveron, jolloin hinnaksi tulisi noin 190 euroa.

Veroton hinta-arvio on vain 155 euroa.

Vastaa
toke0
toke0

7

Koskahan noksulla hoksataan, et tv-ohjelmat on nykyään 16:9-kuvasuhteella, jolloin jo muutenkin pieni 2,4":n 4:3-näyttö on vieläkin pienempi.

Vastaa
antero29
antero29

8

mistä saa tähän nokian 5530 tv ediotiniin facebookin lisättyä?vai eikös se ole siihen mahdollisuutta saada ??

kiitos vasatauksestasi jo etukäteen ...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja