Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Näin jakautuvat Applen iPhonen sovelluskaupan ensimmäiset 100 000 sovellusta

16
Markus Lehtiniitty

Näin jakautuvat Applen iPhonen sovelluskaupan ensimmäiset 100 000 sovellusta
Applen iPhone-käyttöjärjestelmän, eli iPhonen ja iPod touchin, App Store -sovelluskauppa on saavuttanut vajaassa puolessatoista vuodessa melko käsittämättömän suosion: Applen oman ilmoituksen mukaan kaupassa on tarjolla jo yli 100 000 sovellusta ja latauksia kaupasta on tapahtunut jo yli kaksi miljardia kappaletta.

Yli 100 000 sovellukseen mahtuu monenmoista härpäketta: viihdyttäviä, hyödyllisiä, turhia sekä vieläkin turhempia. Mutta miten erilaisten iPhone-sovellusten määrät jakautuvat kategorioittain?
148Apps.biz-sivusto on tutustunut aiheeseen App Storen yhdysvaltalaisen version perusteella - vaikka kaupan valikoima vaihteleekin hieman maittain, niin sovellusten jakautumisen suurta kuvaa sillä ei ole vaikutusta.

Suurimman osuuden eri kategorioista valtaa pelit, joita on kaikista sovelluksista 16 prosenttia. Lisäksi pelejä ainakin välillä melko läheltä liippaava viihdekategoria on toiseksi suurin 13 prosentin osuudella. Lähes kolmannes iPhone-sovelluksista liittyy siis pääasiassa viihdyttämiseen.

Kolmanneksi suurin sovelluskategoria on kirjat. Tämä johtuu kirjojen myymisestä App Storesta erillisinä sovelluksina - näin ollen kirjatkin nappaavat App Storen tarjonnasta 13 prosentin osuuden. Muiden kategorioiden tarjonta on selkeästi suppeampaa, sillä neljänneksi suurimman kategorian, matkailun, sovellukset edustavat enää vain seitsemää prosenttia koko App Storesta.

Alta löytyy 148Apps.biz-sivuston kokoama graafinen esitys App Storen eri kategorioiden suuruuksista. Kuten siitä voi huomata, useammat kategoriat jäävät myös nollaan prosentin osuuteen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö niissäkin tarjonta olisi laajaa - yhden prosentin osuuteen yltäminen edellyttäisi kategorioilta yli 1000 sovellusta.

Sovellusten määrällä mitattuna Applen App Store on mobiileista sovelluskaupoista selkeästi suurin, sillä toiseksi eniten sovelluksia sisältää Googlen Android Market, josta on ilmoitettu löytyvän yli 10 000 sovellusta.

Kommentit (16)

ZZboy
ZZboy

3

AppStore on täsmällen yhtä yliarvostettu kuin tietokone, sitäkin ilman pärjää maailmassa ihan hyvin.

Vastaa
kikuu
kikuu

4

ZZboy tiedätkö oikeasti edes mikä tietokone on?

Tietokone ei ole pelkästään se millä selailet nettiä ja pelaat pelejä. Se on hieman laajempi käsite kuin pelkästään "kannettava" tai "pöytäkone".


Jos nyt kaikki tietokoneet hävitettäisiin, syntyisi varmasti 3. maailmansota ja kaikkea muuta( Myös App store häviäisi)

Ja jos App store lopetettaisiin, niin mitä siitä seuraisi? Pari iPhonen käyttäjää vinkuisivat sitä jonkin aikaa mutta se siitä.

Eli mietis uudestaan..;)

Reilusti yli puolet iPhone sovelluksista ovat täyttä p*skaa tai toistensa kanssa samanlaisia, joten määrä nyt ei ole siihen nähden edes kummallinen. Latauksia on sen sijaan tehty aika huikeasti.

Vastaa
Rhk
Rhk

5

Mikäli iPhonessani ei olisi appstorea olisin ostanut Alta 200€ (ei kytky kapulan). Tässä kohtaan sovellukset tekevät puhelimen. Kokeiltuani parilla eri luurilla kilpailijan softakauppaa ei voi kuin nauraa .) markkinajohtaja eikä saa mitää toimivaa / fiksua aikaseksi. Toki puhelimiakin on hirveä kasa mutta siltikin olisi voitu tehdä paljon fiksumpi, toimivampi ja FIKSUMPI "ovi" softille.

Toki iPhonea on kivempi käyttää kuin 20€-900€ Nökiää. Mutta ilman softavuorta ja etenkin toimivaa sellaista en maksaisi yli 200€ siitä enkä alta 200€ soneran kytkyllä. Nykyisellään hintaa kiusaa vain soneran kura. Mutta maksamalla extraa saa senkin hoidettua pois alta jos haluaa.

Googlen Android marketista ei ole kokemusta joten sitä ei voi kehua tai piikitellä.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

6

Mä en ny käsitä tätä, siis se o kyl aika turhaa, että mainostetaa jotai isoja lukuja, ku päivittäin tulee kaikenmoista sontaa sinne, mut ei toi mielestäni yhtään yliarvostettu ole, kyllä sieltä löytyy lähes kaikkee mitä mieleen tulee ni softa ja varsinkin jos o valmis maksamaan ohjelmista voi viedä monella tapaa luurinsa iha uudelle tasolle, en tiä et mitä siel sit pitäs olla, että oltais tyytyväisiä, melkei kaikki o varmaan kehitetty mitä kehitettävis o? ja lisää tulee. Jos aatellaa ny sit muiden valmistajien sovelluskauppaa ni onko sit esim jollai 25 000 todella hyvää softaa? tai ees 2000

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

7

siis 100 000sta "sovelluksesta" 13 000 on kirjoja?? mitähän muuta vastaavaa tuosta 100 000sta löytyy jos sitä lähdetään pöyhimään? esim tuo "news", "travel" ja "sport" osiot, lienevät pääasiassa conteinereitä jotka näyttävät yhden uutis-, urheilu tai matkailuwebbisivuston sisältöä. liekö "lifestyle" osion sisältö kovasti erilainen?

Vastaa
ZZboy
ZZboy

8

No joo, jos joku cloud main frame poistettais niin kaaos siittä seurais, mut tavalliset koneet...

Jos tällä hetkellä meidän iPhonet lopettaisivat toimimasta, firma saattais hyvinkin mennä nurin, ja ainakin ne joilla on realiaikainen logistiikkaketjun seuranta saisivat vähintään sydärin. Ihan täysin sama tilanne kun jos läppärit vietäis (joita ei enää juuri tarvita). Tuota mietittiin jo kaks vuotta sitten, kun muutosta alettiin suunnittelemaan, katsottiin kuitenkin että tekniikka kehittyy, niin kuin tekikin.

Tuossa illalla työkaveri manasi kun oli hukannut TV:n kaukosäätimen, itki ja voivotteli, sanoin et eikö tuu mieleen kun iPhones hukkasit johon hän: "No mut senhän sai korvattua tunnin sisällä, tässä menee viikko, kun sama säädin käyttää myös IP boksia".

Kyllä näitä palstoja lukeneena näkee heti kuka on edes vaivautunut katsomaan iTunes AppStorea, monilla ei ole hajuakaan mitä on menossa. Paljonhan siellä kaupassa on pikkupoikien väsäämiä taskulamppuja yms. mut heidänkin seuraavat kyhäykset on jo paljon käytännöllisimpiä. Sekin poijantumpelo joka kirjoitti yhden meidän in-house softan, aloitti jollain yksinkertaisella barcode softalla.

Nykyään esim. RedLaser on vähän samanlainen: näet jossain tuotteen, scannat viivakoodin, tilaat samalla Amazonista, saat työkalun heti seuraavana aamuna ja pääsit tekeen rahaa ostaaksesi uuden työkalun, heh, jne.

Ajatteles kaikkia artisteja jotka ovat myspacissä tms. kuulin yhdeltä alan mieheltä et niistäkin tulee iPhone App versiot, eli siinä tais tulla miljoona sovellusta lisää.

Vastaa
virheinen
virheinen

9

iPhonen sovelluskauppa saanut "käsittämättömän suosion"? Mitä käsittämätöntä siinä muka on? Apple on päättänyt, että sovelluskauppa on AINOA TAPA saada softaa puhelimeen, että pakkohan sitä on sitten käyttää.

Suosio mittaa puhelimen suosiota, eikä itse sovelluskaupan - vaihtoehtoja ei nimittäin ole. Applen mainosmiehet asialla.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

10

@9
Kerää yhteen kaikki Symbianille tarjoitetut ohjelmat kaikilta mahdollisilta nettisivustoilta, hyvä jos yhteismäärä on edes lähelläkään muutamaa tuhatta.

Vastaa
saaben
saaben

11

Samsungin leiriläisenä nostan hattua AppStoresta.

Mokia kahlaa, niin pitää ilmeisesti olla jokin mihin purkaa sen epäkäytännöllisen halon aiheuttama mielipaha.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

12

@10

Itsehän päätin vähän approximoida tätä: yksi nettisivu (www.getjar.com); valitsin puhelimeksi Nokian N86; listasin sille saatavilla olevat pelit - 1058 results.
Ohjelmia olikin vain nelinkertainen määrä peleihin verrattuna.

Tosin vasta-argumenttina olisi kait se, että tuolta löytyvistä ohjelmista suurin osa (ellei kaikki) taitavat olla Java MIDP, jolloin niitä ei lasketa...

Vastaa
Phiideer
Phiideer

13

@10

Itsehän päätin vähän approximoida tätä: yksi nettisivu (www.getjar.com); valitsin puhelimeksi Nokian N86; listasin sille saatavilla olevat pelit - 1058 results.
Ohjelmia olikin vain nelinkertainen määrä peleihin verrattuna.

Tosin vasta-argumenttina olisi kait se, että tuolta löytyvistä ohjelmista suurin osa (ellei kaikki) taitavat olla Java MIDP, jolloin niitä ei lasketa...

Vastaa
kalmari90
kalmari90

14

onhan siellä appstoressa ihan hyödyllisiäkin ja viihdyttäviä pelejä ohjelmia ja sen semmoista! Mikä ihme on, kun sitä noin pitää joka välissä mollata?! Onko jollain muulla laite valmistajalla/brändilla tarjota mitään vastaavaa? Minä ainakin olen tyytyväinen appstoren käyttäjä, esimerkiksi HTC:n vastaava ei tietääkseni ole yhtä kattava..

Vastaa
ville (vahvistamaton)

15

kalmari, asiasta tietämättömät mollaa

Vaikka se onkin enimmäksee täynnä roskaa niin sieltä löytyy hydyöllisiä ja käytännöllisiä ohjelmia moneen tilanteeseen/tarpeeseen, vaikka pitkälti se maine on juurikin siinä, että se on täynnä roskaa, eikä ihme tuolla sovellusmäärällä, mut ne jotka sitä itse käyttää tietää kyllä, että on siellä myös paljon hyvää, mul ei oo muuta negatiivista sanottavaa muutakun, että sais tehdä lite versioille oman osion, nyt noita kokeiluversioita maksavista softista/peleistä joutuu etsimällä etsii, yleensä kuitenki jos on lite versio jaksettu vääntää ni uskotaan tuotteeseen ja sillon voi olettaa, että se saattais vähä parempiki olla

Vastaa
kalmari90
kalmari90

16

Ville täysin totta mitä sanoit noista lite versioista. Muuten ei kyllä minullakaan ole valittamista. Ja netissä useilla sivustoilla törmää päivittäin uusiin käteviin ohjelmiin mille on käyttöä iphonella. Viimeksi tänään musa ohjelma jolla voin streamata kaikki tietokoneen musat iphonelle kuluttamatta yhtään iphonen muistia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja