Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlelta tulossa oma puhelin

11
Markus Lehtiniitty

Googlelta tulossa oma puhelin
Googlelta on ehdottomasti tulossa vain sen omalla brändillä varustettu puhelin, kertoo TechCrunch-sivuston perustaja Michael Arrington useisiin lähteisiin perustuen.

Googlen oma puhelin on pyörinyt huhuissa jo pitkään ja Google on myös useampaan otteeseen kiistänyt sellaisen tulossaolon. Mutta Google-puhelimen tulo on asiasta kertoneen Arringtonin mukaan jo täysin varmistettua tietoa.
Luonnollisestikaan Google ei tule valmistamaan puhelintaan itse, mutta suunnittelutyö, myynti ja markkinointi sekä kaikki muu puhelimeen liittyvä tulevat olemaan täysin Googlen harteilla. Googlen valmistuskumppanista ei toistaiseksi ole varmaa tietoa. Osa lähteistä väittää sen olevan taiwanilainen HTC, osa taas viittaa korealaisvalmistajaan, jolloin kyseeseen voisivat tulla Samsung tai LG.

Googlen tulevan oman puhelimen ominaisuuksista, ulkonäöstä tai hinnasta ei toistaiseksi ole minkäänlaista tietoa. Android-käyttöjärjestelmähän uutuudesta tulee luonnollisesti löytymään. Markkinoille sen pitäisi kuitenkin tulla vuoden 2010 alussa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan puhelimen lanseerauksen piti tapahtua jo tämän vuoden puolella, mutta tästä aikataulusta on jääty jälkeen.

Arrington kertoo Googlen myös suunnittelevan merkittävää markkinointipanostusta puhelimen ympärille aivan ensi vuoden alkuun. Google tulee myymään tulevaa puhelintaan suoraan itse sekä jälleenmyyjien kautta. Operaattoreiden valikoimiin se ei ilmeisestikään ole tulossa. Tämä antaisi olettaa puhelimen perustuvan GSM/WCDMA-teknologiaan CDMA:n sijaan.

Googlen tulo vahvasti omalla brändillään mukaan puhelinliiketoimintaan on erittäin mielenkiintoista. Jatkossa on hyvin kiintoisaa seurata, miten tämä liike tulee vaikuttamaan Googlen Android-kumppaneihin ja toki se millaisen puhelimen Google saa aikaiseksi. On myös erikoista, että Samsung tai LG mahdollisesti alentuu Googlen sopimusvalmistajaksi tällä tavalla.

Kommentit (11)

user (vahvistamaton)

1

>Googlen tulevan oman puhelimen ominaisuuksista, ulkonäöstä tai
>hinnasta ei toistaiseksi ole minkäänlaista tietoa.
>Android-käyttöjärjestelmähän uutuudesta tulee luonnollisesti
>löytymään.

Onko Android silti olemaan mitenkään itsestään selvä, mahdollinen toki jos sen tyyppinen laite kyseessä

>Tämä antaisi olettaa puhelimen perustuvan GSM/WCDMA-teknologiaan
>CDMA:n sijaan.

Onko tieto että kyseessä olisi "perinteinen" Matkapuhelin ? Ensinnä tuli kyllä mieleen aivan jotain muuta. mobiilinakin ei välttämättä GSM versio.

Jos jokin GSM/WCDMA vehje niin silloin Android tuntuu todella vahvalta ehdokkaalta :-) .

Vastaa
hape
hape

3

Lainaus:

On myös erikoista, että Samsung tai LG mahdollisesti alentuu Googlen sopimusvalmistajaksi tällä tavalla.

Mielestäni on erikoista, että alennutte puhumaan tästä täysin varmana asiana. Käyttämässänne lähteessä puhuttiin, että valmistaja on lähes varmasti HTC. Pidetäänhän spekulaatiot spekulaatioina. Toki niistä voi uutisoida, mutta älkää nyt varmana asiana puhuko.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

Eikö joku/jotkut AD:n käyttäjä(t) päivitelly jonkun muun uutisen yhteydessä että koska Googlelta alkaa tulemaan ulos rautaa... Eipä näytä siihen kestävän kovinkaan kauaa, koska nyt ne jo on puskemassa ulos luuria (elikkä jotain fyysistä kumminkin), kodinkonesarja ja ravintolaketju on varmaan jonossa ihan takana :D

Vastaa
msly
msly

5

@3.

TechCrunchin artikkelissahan todetaan juurikin, että HTC ei heidän arvionsa mukaan Google-laitetta tule valmistamaan. Artikkelin alussa mainittu Dragon/Passion on eri laite kuin tuleva Google-puhelin.

Ja katsotaanpa, miten käy. Itse luotan täysin Arringtonin raportointiin tämän asian tiimoilta.

Vastaa
user (vahvistamaton)

6

> Tiedot puhuvat "Google Phonesta", joten kaippa se melko
> puhelinmainen laite tulee olemaan.

Jos oleteaan on tieto että kyseessä on puhelin, ja muut jutusta on eri tahojen spekulointia, niin aika mielikuvituksetonta ajatella että se olisi automaattisesti jokin ns. matkapuhelin, saatika GSM.


Jos sana "Puhelin" ei olekkaan tietoa, vaan sekin kuulopuheita, huhuja, niin sittenhän se voi olla melkein mitä vain.


Jos pohditaan että valmistaja olisi Samsung, LG, niin laite tuskin olisi Googlen omaa tuotekehitystä/suunnittelua, vaan ennemminkin Google brandatty Samsung tai LG. Samaa voisi ajatella HTCstä. Mutta jos nuo ovat vain eritahojen arvauksia sanasta puhelin, niin yhtä tyhjän kanssa.

Tietenkin jos ampuu jokasuuntaan niin jokin voi liipasta oikeaa.

Vastaa
uggeli
uggeli

7

Lainaus:


Jos oleteaan on tieto että kyseessä on puhelin, ja muut jutusta on eri tahojen spekulointia, niin aika mielikuvituksetonta ajatella että se olisi automaattisesti jokin ns. matkapuhelin, saatika GSM.

Niin, todennäköisempää toki on, että tulossa on wanhan ajan veivattava luuri, jossa googlella keskuksen rooli ja yhdistää sitten haluttuun paikkaan. :D

No vitsit vitsinä, mutta aika jännä vetohan tuo on, mikäli oikeasti toteutuu tämä google phone. Niin ja täytyy toki siinä mielessä myös tuota lainattua kommenttia peesata, että gizmo5:n oston myötä kyseessähän voi hyvinkin olla internet puhelin joka toimii vain wlan verkoissa tms. Käyttiksenä toki toimii varmasti Android, tuleepa kapulalle hieman mediakäyttöäkin, onhan jo Android pohjaisia mediasoittimiakin.. No aika näyttää.

Vastaa
EmDzei
EmDzei

8

Olen mielestäni lukenut jonkin googlebossin lausuman, että he tulevat pitäytymään softatalona ja goolepuhelinta ei tule. Sama linja siis kuin Microsoftilla. Pyörihän microsoftpuhelimestakin kovasti huhuja aikoinaan.

Loogisesti tämä olisikin oikea ratkaisu ja reilu puhelinvalmistajille.

Vastaa
user (vahvistamaton)

9

>kyseessähän voi hyvinkin olla internet puhelin joka toimii
>vain wlan verkoissa tms.

Jatketaan, Google puhelimesta tulee helposti mieleen IP puhelin, varsinkin jos se olisi oikeasti Googlen suunnittelema.

IP puhelin voi sitten olla varsin tyhmä, tai hyvinkin monipuolinen langaton IP päätelaite. kumpaakin on aijemminkin huhuiltu.

Sopisi myös "tietoon" ettei tule perinteiseen operaattorimyyntiin.

Jenkeissä ei kuitenkaan myydä matkapuhelimia ilman operaattoria, joka tekee uutisen GSM matkapuhelin sun muuta ajatukset vähän ristiriitaisiksi.

Mutta jos markkinoille tuleekin Motorola suunnittelema Android puhelin CDMA operaattorimyyntiin Google Phone brändättynä, niin olishan siinäkin jo muutama oikein... varsinkn jos se kasattaisiin Koreassa tai Kiinan tasavallassa.

Vastaa
hape
hape

11

Lainaus:

@3.

TechCrunchin artikkelissahan todetaan juurikin, että HTC ei heidän arvionsa mukaan Google-laitetta tule valmistamaan. Artikkelin alussa mainittu Dragon/Passion on eri laite kuin tuleva Google-puhelin.

Ja katsotaanpa, miten käy. Itse luotan täysin Arringtonin raportointiin tämän asian tiimoilta.

Kyse ei olekaan siitä, että tuleeko puhelin vai ei, vaan siitä, ettet voi toimittajana kertoa asioita varmoina, jos ne eivät sitä ole. Melko ala-arvoista lähdekritiikittömyyttä myös se, että viittaat lähteeseen, joka viittaa nimeämättömiin lähteisiin, ja vedät tästä johtopäätökset, että asia on varma. En väitä, etteikö puhelimen tulo olisi mahdollista, mutta ei se todellakaan varmaa ole. Se ei riitä, että sinä toimittajana "uskot" siihen, sinun täytyy tietää ja myös pystyä osoittamaan tietosi paikkansapitävyys.

Spekulaatiot spekulaatioina ja uutiset uutisina, kiitos.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja