Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Näin helposti onnistuu "mesen" integrointi Nokian N900:aan

30
Markus Lehtiniitty

Näin helposti onnistuu mesen integrointi Nokian N900:aan
Nokian erittäin mielenkiintoinen N900-laite saapui testattavaksemme maanantaina. Eilen julkaisimme reilun vuorokauden käyttöön perustuneet ensikokemuksemme, joissa nostimme yhdeksi positiivisimmista asioista kolmansien osapuolten erilaisten viestintäpalveluiden integroinnin sekä integroitavuuden.

Tässä artikkelissa luodaan pikakatsaus Suomessa erittäin suositun Microsoftin Windows Live Messengerin - eli tuttavallisemmin "mesen" - tuomiseen N900:n Keskustelut-sovellukseen mukaan.

Vakiona N900:n Maemo 5 -käyttöjärjestelmä tarjoaa viestinnän tilivaihtoehtoina vakiona Nokian omaa Ovia, Skypeä, Google Talkia, Jabberia ja SIP-protokollaa. Onneksi Maemo-käyttöjärjestelmään voidaan tuoda kolmansien osapuolten kehittäjien laajennuksina myös muita viestintäpalveluita.

Windows Live Messenger -tuen N900:aan tuo account-plugin-buttefly-niminen lisäosa. Se kytkeytyy Maemossa käytettyyn Telepathy-viestintäsovellusprotokollaan. buttefly-lisäosan osalta puhutaan vielä MSN:stä, sillä Windows Live Messengerhän tunnettiin aiemmin MSN Messengerinä. Vanhentuneesta MSN-viittauksesta huolimatta lisäosa toimii käytännössä erittäin mallikkaasti.---

Näin lisätään Windows Live Messenger -tuki N900:aan:

Windows Live Messenger -tuen asentaminen tapahtuu Sovellusten hallinta -työkalun kautta, joka löytyy sovellusvalikon Lisää-näkymän alta.Sovellusten hallintaan täytyy lisätä manuaalisesti Extras-testing-sovellusluettelo, josta account-plugin-butterfly löytyy. Sovellusluetteloihin pääsee Sovellusten hallinnan yläpalkin kautta. Tarvittavan sovellusluettelon lisäämiseksi tiedot täytyy täyttää yllä näkyvällä tavalla, Web-osoite-kohta on kokonaisuudessaan "http://repository.maemo.org/extras-testing".

Extras-testing-sovellusluettelon lisäämisen jälkeen account-plugin-butterfly löytyy Sovellusten hallinnan ladattavien kohteiden listalta, nimensä vuoksi se näkyy Kaikki-näkymässäkin ainakin tällä hetkellä aivan ylimpänä. Sovelluksen nimeä koskettamalla esiin tulevat ehdot, joiden hyväksymisen jälkeen asennus sujuu automaattisesti loppuun asti.Tämän jälkeen omat Windows Live Messenger -käyttäjätiedot tulee käydä syöttämässä Asetukset-valikon alta löytyvässä VoIP- ja pikaviestitilit-kohdassa. Palveluksi valitaan MSN.Tarvittavat tiedot ovat ainoastaan oma Messenger-osoite sekä salasana.


Tämän jälkeen Windows Live Messenger -tuki löytyy integroituna laitteesta, ja keskustelujen käymisen voi aloittaa N900:n oman Keskustelut-sovelluksen kautta. Alla näkyy yksi keskustelu vauhdissa.

Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (30)

nisuti
nisuti

1

Hieno homma, nyt kun Markus laitat näitä ohjeita jatkossakin N900 varten tällä tavoin, niin eihän tässä ole mitään hätää. Kunhan nyt saisi tuon puhelimen...

Vastaa
rmCowboy
rmCowboy

3

Eikös kirjoittajalla ole mennyt vähän sekaisin. Tämähän lisää MSN protocollan, eikä ole mikään "Windows Live Messenger -tuki."

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tenhunen (vahvistamaton)

4

MITÄ! Saako tuohon siis AdBlock Plussan jo selaimeen?! Tämähän alko kiinnostamaan vallan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
rkm (vahvistamaton)

5

Ennen kuin ehdottaa ihmisiä lisäämään testausrepositorya sovellustenhallintaan, kannattaa edes mainita mitä tuossa ollaan tekemässä:

"PLEASE use it only for testing purposes. Be ready to file proper bug reports instead of posting complaints.
Potential problems: crashes, battery drain, poor system performance, full disk space & more - SERIOUSLY!
Backing up your data is recommended. In case of trouble you might need to re-flash your device"

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tekonen (vahvistamaton)

6

no onpas helppoa kun pitää manuaalisesti lisätä joku juttu mitä ei voi tietää tavis.

Vastaa
DeeGeeFi
DeeGeeFi

7

Saahan sen, mutta kuten muutkin extras-testing repositoryssa (tai "ohjelmalistauksessa" kuten tässä uutisesssa sitä kutsuttiin) olevat softat se on vielä testausasteella. Kaikkien N900:sen ostavien ei välttämättä kannata heti tuolta extras-testingistä asentaa kaikkea luuriin. Normaalissa extras repositoryssa on jo testatut ja vakaiksi todetut softat.

Vastaa
keitai
keitai

8

"Sovellusten hallintaan täytyy lisätä manuaalisesti Extras-testing-sovellusluettelo"

Extras-testing:iä ei kannata lisätä ellei tiedä mitä on tekemässä - siellä on kaikkea keskeneräistä ohjelmaa.

Suosittelen että poistatte tuon stepin tuosta ohjeesta heti kun msn-plugin on extras -luettelossa (joka on valmiina laitteessa)

Vastaa
Bluekkis
Bluekkis

9

Adblock maemossa on kyllä "bag full of win". Säästyy kaistaa ja ruututilaa. Sinänsä ei mese kiinnosta, icq:n viimeisenä mohikaanina siirryin suoraan gtalkkiin. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

10

Hei c'moon, onko tämä nyt jokin N900-blogi? Voisi kaata hieman enemmän saman otsikon alle uutisia. Ei kiinnosta seurata sivustoa jossa ei muusta puhutakaan kuin pienen kohderyhmän lelusta.

Vastaa
msly
msly

11

@3.

Mutkia hiukan suoraksi.

@8.

Joo, mutta siellä se nyt vaan on - kuten hyvin paljon kaikki muutkin mielenkiintoiset softat. Extras-luettelo on vielä erittäin suppea toistaiseksi.

@10.

Ei ole N900-blogi. Tällä hetkellä etusivun uutisista 4 käsittelee N900:aa suoraan, yksi Firefoxin mobiiliversion valmistumista (Maemolle) ja yksi Nokian Maemo/Symbian-suunnitelmia. Mielestäni tässä juttujen joukossa ei ole ainuttakaan turhaa juttua.

Meillä on nyt N900 testissä, minkä vuoksi N900:stä tulee juttua paljon, mutta kuukaudenkin päästä N900 on jo pitkälti mennyttä uutisoinnissamme luultavasti. Tosin Maemo-uutisointi tulee jatkumaan, siitä yksinkertaisesta syystä, että se tulee jatkossa valtaamaan lisää ja lisää alaa Nokian mallistossa.

Myös huomiselle on suunnitelmissa yksi "hauska" N900-juttu.

Kirjoitamme asioista, jotka kiinnostavat ja meidän lukijakuntaamme N900 nyt näyttää kiinnostavan melkoisesti. Yleisesti ottaen Puhelinvertailu.comin sisältö on keskittynyt puhelinmarkkinoiden yläpäähän, koska käyttäjäkuntaammekin huippulaitteet eniten kiinnostavat.

Vaikka itse N900 ei vielä laitteena ole välttämättä ole myynnillisesti järjettömän merkittävä, on Maemo 5 Nokian tulevaisuuden kannalta erittäin mielenkiintoinen. N900 edustaa jonkinmoista esikuvaa Nokian tuleville huippumalleille.

Ja vaikka myynniltään ei, niin ennakkokiinnostuksen osalta N900 kuuluu kyllä Suomessa tämän vuoden kovimpiin uutuuksiin Applen iPhone 3GS:n ja N97:n ohella, ja myyntiintulo on huulilla, joten nyt N900-asiaa on luvassa paljon.

Vastaa
EmDzei
EmDzei

12

Koska Maemo pohjautuu Linuxiin ja linuxkäyttäjillä on erilainen käsitys ohjelman toimimesta, niinpä varmistan tästä virityksestä, että tukeeko "Mese" nyt ominaisuutta ettei blokatut käyttäjät näe eivätkä voi viestittää sinulle, ja toimiiko puhe- tai videoyhteys. Tilastatistiikka on jonninjoutava ja noita akkojen juttuja - kuten Twitter..

Vastaa
MoZar
MoZar

14

Puhe ja video yhteys msn-verkossa olisi kyllä tosi kova juttu. 5800 kanssa käytin Fringiä jossa puhe yhteys toimi, ainakin useimmiten.. jonkun patsin jälkeen puheyteydet eivät enää toimineet puhelimesta tietokoneisiin. En tiedä miksi. Video puhelut eivät toimineet ollenkaan.

Suoraan sanottuna, en tunne ketään joka käyttäsi pikaviestimenä jotain muuta kuin "meseä" -irkkiä ei lasketa :P

Siksi olisi todella mukava nähdä puhelimissa yleensäkkin messengerin puhe ominaisuuksia tukeva sovellus, sekä se videopuhelu jota ei tähän mennessä ole puhelimissa vielä nähty. :) pitäähän sille etukameralle jotain käyttöä keksiä, ei kukaan oikeasti soittele videopuheluita.

Vastaa
akse
akse

16

@6 "no onpas helppoa kun pitää manuaalisesti lisätä joku juttu mitä ei voi tietää tavis."
No käytännössä, kun tuo MSN kikkare on testattu ja todettu vakaaksi, menee tuo sinne normaaliin softa luetteloon josta sen voi valita. (Tai näin luulisin)

Tuo softa on vielä testaus vaiheessa, jolloin se löytyy vain kun muokkaa noita softan lataus url:ja siten että se hakee myös testauksessa olevat softat. Mutta tulevaisuudessa varmasti myös normaali käyttäjä löytää tuon helposti softa luettelosta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jake (vahvistamaton)

17

@14: Suoraan sanottuna, en tunne ketään joka käyttäsi pikaviestimenä jotain muuta kuin "meseä" -irkkiä ei lasketa :P

No ei se mitään, jos sinä et tunne, mutt nminä tunnen moniakin - enkä oo minäkään muuten koskaan mesettänyt kellekään, mutt skypettänyt paljonkin ja siinä kyll nuo videopuhelut on toiminu kivasti. No joo N900:lla en oo sitäkään kokeillut, mutt 'torstai on toivoa täynnä', kuten eräs 'viisas' kansanviihdyttäjäkin joskus aikoinaan totesi ;)

...ja skypehän N900:ssa on valmiiksi intgroitunakin vieläpä...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
banzq (vahvistamaton)

18

Onko tuo MSN samantyyppinen sovellus ku symbianeissa että se on päällä vain silloin kun sitä käytetään, vai onko toi niinku aina kirjautunu taustalla? ja jos joku kirjottaa vaikka olis puhelin oletustilassa niin siihen pomppaa esille keskusteluikkuna tai vastaavaa? vanhoissa symbianeissahan sitä ei ainakaan niin kätevästi saanu taustalle 'aina päällä'-olevaks. Onnistuuko se Maemolla? Ja haluisin myös tietää että toimiiko selaimella Facebook-chat kätevästi?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
gyää (vahvistamaton)

20

Vaikka tarkoitus on varmasti hyvä, niin nämä bloggaajat yms hienosti vesittävät koko extras-testingin idean kehottamalla "peruskäyttäjiä" ottamaan sen käyttöön. Siellä kun voi olla ei-toimivaakin softaa jolla voi saada jotain rikki pelkästään asentamalla. Softa tulee sitten extrasiin kun on todettu toimivaksi. Ainakin isot varoitukset tästä olisi paikallaan. Mahdollisissa ongelmatilanteissa vaaditaan joko linux-tuntemusta tai sitten pahimmillaan koko laitteen resetointi ja uudelleenfläshäys.

Vastaa
akse
akse

21

Mulla on ollu käsitys että testing on vielä ihan ok kamaa. Unstablen ku otat käyttöön ni sitte ei oo takeita mistään. Itse tuli ainakin käyteltyä Debianin testing versioita, kun stableen kestää niin helvetin kauan pakettien saapuminen (debianeissa)

tosin eipä ole tietoa maemon testingistä, mutta näin yleensä linux puolella.

Vastaa
eiphoc
eiphoc

24

Kuten gyää jo tuossa kertoikin, niin laittakaa ihmeessä jo varoitus tuohon extras-testingin käyttöönoton kohtaan. Kyllä sieltä ne toimivat sovellukset ilmestyvät Extras repositoryyn ajallaan.

Testingissä olevat ohjelmat eivät ole vielä täysin valmiita loppukäyttäjille. On hyvin mahdollista, että joku siellä oleva ohjelma tulee sotkemaan koko N900:sen ja ainut mikä auttaa on laitteen koko softan uudelleen asentaminen.

MAEMO EXTRAS TESTING EI OLE TARKOITETTU LOPPUKÄYTTÄJILLE!

Vastaa
varipe9
varipe9

27

Väänsin ohjeen mukaan mutta Extras-testing-sovellusluettelon lisäämisen jälkeen account-plugin-butterfly ei löytynyt. Päivittelin monta kertaa ja tarkastin kirjoitusvirheiden varalta ym...olisiko jokin uusi maemo päivitys estänyt asennuksen...mene ja tiedä...ihmettelen..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
x-cannon (vahvistamaton)

28

Mikähän meni pieleen kun listassa ei löydy sitten millään tuota account-plugin-butterfly kohtaa? :/

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kepu87 (vahvistamaton)

29

Ei ole nämä ohjeet enään ajantasalla. Saisiko jeesiä? Itsekkään löydä tuota account-plugin-butterfly kohtaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja