Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Miten menee Nokian Ovi Storella?

7
Markus Lehtiniitty

Miten menee Nokian Ovi Storella?
Nokia käynnisti oman Ovi Store -kauppansa toukokuun loppupuolella. Kauppa on siis ollut auki noin viiden kuukauden verran, joten sen menestyksestä voidaan vetää jo jonkinmoisia johtopäätöksiä.

Forum Nokian palvelujen markkinoinnista vastaava Bill Perry on kertonut omassa henkilökohtaisessa blogissaan muutamia tilastoja Ovi Storen osalta 26. päivästä toukokuuta 31. päivään lokakuuta. Tarkkoja lukuja ladatun sisällön määrästä Perrykään ei kuitenkaan ole kertonut, kuten ei Nokiakaan. Tästä voisi päätellä, että kaupan menestys ei ole ollut ainakaan kovin huikeaa.

Seuraavat tiedot Ovi Storen kehityksestä Perry blogissaan jakaa:
  • saatavilla yli 100 Nokia-laitteeseen, josta yli 60 on Symbian S60 -laitteita
  • aktiivisia käyttäjiä yli 180 maasta
  • mukana kehittäjiä yli 65 maasta
  • kahdeksassa maassa on tarjolla paikallista sisältöä sekä operaattorilaskutus (Iso-Britannia, Espanja, Ranska, Saksa, Singapore, Australia, Italia ja Venäjä), vuoden 2010 ensimmäisen neljänneksen loppuun mennessä tämä lista on kasvanut yli 20 maahan
  • kymmenen suurimman suosion maata ovat aakkosjärjestyksessä: Egypti, Espanja, Indonesia, Intia, Iso-Britannia, Italia, Saksa, Saudi-Arabia, Thaimaa sekä Venäjä
  • lähes kaikissa edellämainituista TOP10-maista 5800 XpressMusic ja N97 ovat kaksi suosituinta laitetta Ovi Storen käytössä
  • uudelleenlataukset ovat nyt mahdollisia ja hakutoimintoa on parannettu (olemme kertoneet näistä aiemminkin)
  • Ovi Store tulee mukana useimmissa yhteensopivissa Nokia-laitteissa mukaan lukien Symbian S60:n ja Series 40:n vuoden 2009 neljännestä neljänneksestä eteenpäin
  • keskimäärin rekisteröityneet käyttäjät ovat ladanneet kahdeksan kohdetta Storesta
  • lokakuussa ladattujen sisältökohteiden määrä oli 70 prosenttia korkeampi kuin syyskuussa
Merkittävin tietohan näistä on viimeisenä kerrottu. 70 prosentin kuukausikasvu on erittäin vaikuttavaa, mutta jos lähtötaso on ollut kovin matala, ei varsinaiset latauslukemat sitä vielä ole. Näin varmasti onkin, ja tämän takia Nokia ei lukuja ainakaan toistaiseksi halua julkaista.
Ovi Storen menestystä on luonnollista verrata Applen iPhone-käyttöjärjestelmän App Storeen, joka on selkeä johtaja kauppojen saralla niin sovellus- kuin myös latausmäärien osalta. Kun App Storen keskimääräiset latausluvut huitelevat reilusti yli 100 miljoonassa sovelluksessa kuukautta kohti, ei Ovi Store ole vielä viiden kuukauden aikana välttämättä yltänyt edes 100 miljoonaan. Aiemminhan on uutisoitu ensimmäisen kolmen kuukauden latausmäärän olleen kymmenen miljoonaa sisältökohdetta. Huomioitavaa on myös, että Ovi Storesta löytyy siis sovelluksien ohella muuta sisältöä kuten videoita ja taustakuvia.

Ovi Storen kasvava menestys, josta 70 prosentin kuukausikasvu syyskuusta lokakuuhun kiistatta kertoo, antaa kuitenkin Nokialle jonkinmoista toivoa. Ehkä Nokia pystyy lopulta voittamaan massallaan tälläkin osa-alueella. Ovi Storen merkitys Nokian tulevaisuuden kannalta kuitenkin on, jollei nyt elintärkeä, niin ainakin merkittävä.

Kommentit (7)

Ralle (vahvistamaton)

1

Kyllähän Ovi-palvelulle toki käyttöä löytyy, kun sitä kautta saadaan poistettua firmasta työntekijöitä :->

Muita osin tämä onkin ollut pelkkä floppi kuten musiikkipalvelukin.

Vastaa
Akasori
Akasori

2

Tuleehan tätä käytettyä, monenlaisia ohjelmia olen ladannut (tosin ei maksullisia) ja niistä on ollut paljon hyötyä. Että kätevää kun voi ladata hyödylliset ohjelmat yhdestä palvelusta kuin etsiä niitä netistä.

Sitten tulevatkin ne bugit ja muut..

Vastaa
Bluejack
Bluejack

3

Miten menee Nokian Ovi Storella 3 vuoden päästä?- se itseäni kiinnostaa aikaväli on lööpille tässä tapauksessa realistinen.

Vastaa
iKnow (vahvistamaton)

4

Mahtoikohan kukaan odottaa Ovi storesta välitöntä megahittiä. Nokialaisten käyttäjät eivät ole aivan yhtä innokkaita palvelujen käyttäjiä kuin iPhonistit vaan enemmänkin perinteisiä tarkan markan kuluttajia. Eihän Nokian download!:kaan ollut mikään hitti. Palvelu mistä Apple storekin on ideansa kaivanut(tai jonkun muun valmistajan vastaavasta palvelusta).

Ovi store ei ole enää täysin maineensa arvoinen. Toiminta on parantunut launchista huomattavasti. Toivottavasti Nokialla on alettu pikku hiljaa ymmärtää, että mitä vaan keskeneräistä ei voi markkinoille lykätä.

Vastaa
virheinen
virheinen

5

"Ovi Storen menestystä on luonnollista verrata Applen iPhone-käyttöjärjestelmän App Storeen, joka on selkeä johtaja kauppojen saralla niin sovellus- kuin myös latausmäärien osalta."

Onko Ovi Store pakollinen käyttää? Ainakaan omassa puhelimessani ei ole, joten sen menestystä EI OLE luonnollista verrata iPhonen sovelluskauppaan, joka ON pakollinen, jos haluaa softaa puhelimeen.

Onko toimittaja iPhone-fani, kun jää tärkein syy iTunesin ohjelmistokaupan suosiolle kertomatta? "App Store on suosittu iPhonen käyttäjien keskuudessa" on vähän sama asia kuin "Asepalvelus on suosittua suomalaisten miesten keskuudessa"

Vastaa
user (vahvistamaton)

6

>Merkittävin tietohan näistä on viimeisenä kerrottu.

Tuo on ihan mielipide, yksittäisen kuukauden kasvuprosentille aivan noin paljoa pistäisi merkitystä. Listalla paljon tärkeämpiä asioita.


> 31. päivään marraskuuta.
Tuskin

Vastaa
Puppek
Puppek

7

@5 Hyvä pointti

Mutta Perryn blogin tiedoista puuttuu tärkeä yksityiskohta: Ladattujen Hannah Montana-tuotteiden määrä ja saatavuus!!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja