Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tässä on Motorolan seuraava Android-puhelin - Motus

2
Markus Lehtiniitty

Tässä on Motorolan seuraava Android-puhelin - Motus
Motorola on toistaiseksi virallisesti julkistanut kaksi Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustettua puhelinta: CLIQ/DEXT:n sekä DROID/MILESTONE:n. Lisäksi aiemmin laajemmin julkisuuteen on vuotanut Calgary-kehitysnimellinen malli. Nyt on kuitenkin saatu tietoja Motus-kehitysnimellisestä, Googlen Androidilla varustetusta uudesta puhelimesta.

Teknisten tietojen ohella Motuksesta on paljastunut myös oheinen, erittäin heikkolaatuinen kuva. Kuva tuli julkisuuteen MotoFan.ru-sivuston keskustelupalstan kautta.
Motuksen teknisistä tiedoista puolestaan on kertonut AndroidAndMe-sivusto. Mielenkiintoisinta Motuksessa on kuitenkin sen rakenne - oheisessa kuvassa rakenne näyttää melko erikoiselta, sillä näyttö- ja näppäimistöosan kytkeytymistä toisiinsa on melko vaikea hahmottaa. Motuksen rakenne on kuitenkin niin sanottu käänteinen simpukkarakenne - lisäksi takaa löytyy vielä suuntaohjain.

Teknisiltä ominaisuuksiltaan Motus asettuu ehdottomasti DROID/MILESTONE:n alapuolelle, mutta melko lähelle edullisempaa CLIQ/DEXT-mallia. Motuksen tärkeimpiin ominaisuuksiin lukeutuvat 3,1 tuuman kosketusnäyttö 320x480 pikselin HVGA-tarkkuudella, viiden megapikselin kamera LED-kuvausvalolla, GPS-paikannus, 528 megahertsin Qualcomm MSM7201A -suoritin, 512 megatavua ROM-muistia, 256 megatavua RAM-muistia sekä WLAN- ja Bluetooth-yhteydet. Motuksessa käytössä oleva Android-versio on joko 1.5 tai 1.6 (ei siis uudempi Android 2.0), jonka päällä pyörii MOTOBLUR-käyttöliittymä.

Motus tukee GSM- ja WCDMA-verkkoja, GSM-verkkoja neljällä taajuudella (850/900/1800/1900 MHz) ja 3G-verkkoja ilmeisesti erilaisten versioiden myötä viidellä taajuudella (WCDMA 850/900/1700/1900/2100 MHz).

Motuksen odotetaan saapuvan markkinoille vuoden 2010 ensimmäisen neljänneksen, eli tammi-maaliskuun, aikana. Hinnasta ei toistaiseksi ole vielä tarkempaa tietoa, mutta sen pitäisi sijoittua CLIQ/DEXT:n kanssa samaan hintaluokkaan.

Kommentit (2)

Quiote
Quiote

1

Ovelaa, eli puhelimen "takaosa" on näppäimistö ja saranoinnin avullla sen saa avattua noin? Mielenkiintoista. Muutenhan tuo on tätä Applen aloittamaa ja LG:n jatkamaa "pöyristetään reunat siinä se" muotoilua. Samsung sentään yrittää pitää muotoilun merkkiuskollisena, Nokiasta puhumattakaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja