Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony Ericssonin Kurara-Symbian-puhelin katsauksessa jo ennen julkistusta

7
Markus Lehtiniitty

Sony Ericssonin Kurara-Symbian-puhelin katsauksessa jo ennen julkistusta
Venäläinen Mobile-review-sivusto on julkaissut ensikatsauksen Sony Ericssonin tulevasta, Kurara-kehitysnimellisestä Symbian-puhelimesta. Kurara on vuotanut julkisuuteen jo useasti aiemminkin, mutta Mobile-review'n nyt julkaisema artikkeli tarjoaa puhelimesta sekä myös sen käyttöliittymästä paljon lisää kuvia.

Kurara, joka tunnetaan myös U5-mallikoodilla, tulee asettumaan Sony Ericssonin mallistossa Satio-huippumallin alapuolelle. Toistaiseksi laitteen tulevasta hinnasta ei kuitenkaan ole tietoa, mutta Mobile-review'n Eldar Murtazinin mukaan se tulee Sony Ericssonin päätöksen mukaan olemaan joko 300 tai 400 euroa. Murtazin toteaa, että 300 euron hinnalla Kurara nousi menestysmalliksi, mutta 400 euron hinta puolestaan ajaisi ostajat melko tehokkaasti pois.
Aiemmista tiedoista poiketen Kuraran kosketusnäytttö ei tule perustumaan AMOLED-tekniikkaan, vaan on perinteisempi TFT-näyttö. Kokoa näytöllä on Mobile-review'n mukaan 3,5 tuumaa. Lisäksi Kuraran ominaisuuksiin lukeutuvat muun muassa 3,5 mm:n standardi kuulokeliitäntä, microSD-muistikorttipaikka, Facebook- ja Twitter-sovellukset sekä 8,1 megapikselin kamera, joka ei Mobile-review'n mukaan kuitenkaan ole 720p-videokuvausta lukuun ottamatta
mitenkään erikoinen.

Eldar Murtazin vertailee Sony Ericssonin Kuraraa erityisesti Samsungin jo markkinoilla olevaan i8910 Omnia HD:hen. Murtazinin mukaan Kurara ei tuo Samsungiin nähden mukanaan juurikaan mitään uutta huolimatta yli puoli vuotta myöhäisemmästä markkinoilletuloajankohdasta. Kurara saapuu markkinoille helmikuun lopulla tai maaliskuun alussa vuonna 2010.

Kuraran paras puoli on sen tehokas arkkitehtuuri Texas Instruments OMAP3430:n, ARM Cortex-A8 -suorittimen sekä PowerVR SGX530 -näytönohjaimen myötä.

Murtazin pohtii Kurara-artikkelin alussa kattavasti myös Sony Ericssonin ja Symbianin tulevaa suhdetta, ja nostaa esiin jopa mahdollisuuden, että Sony Ericsson luopuisi jatkossa Symbianin käytöstä, jolleivat uudet mallit pysty saavuttamaan aiempaa merkittävämpää suosiota. Näin tapahtuessa Sony Ericsson suuntaisi älypuhelinpanoksensa vain Googlen Android-käyttöjärjestelmään.Kommentit (7)

roka (vahvistamaton)

1

Ylläri. Milloinkohan lopettavat puhelimien lähetyksen tälle ryssälle.

PS. Onko sinulla edes oikeutta julkaista näitä (vähäisiäkään) kuvia?

Vastaa
cyka
cyka

2

@1
Ja sinulla on näitä blogijuttuja vastaan mitä? Mielenkiintoista lukea ja olla perillä markkinoille tulevista puhelimista. Rasistiselta haiskahtaa kommenttisi.

Vastaa
roka (vahvistamaton)

3

@2

Sanoinko, että minulla on jotain tätä vastaan? Tietääkseni toisen kuvia ei saa julkaista ilman haltijan antamaa oikeutta siihen. Rasisti olen.

Vastaa
EmDzei
EmDzei

4

Kurara, hihihiih. Tänään, tai nyt jo eilen maanantaina oli kirjoituksia siitä kuinka brittiläiset kauppaketjut ovat keskeyttäneet Sony Ericssonin lippulaivan, Sation, myynnin ohjelmistovian vuoksi. Satiosta ei saa väännettyä kuin "satiaiset" lempinimen, mutta tuo Kurara on kyllä loistava jo sinällään - jos se sattuu floppaamaan isoveljen tavoin. "Ohjelmisto ihan kuraralla". :-D

Linkki uutiseen:
http://www.digitoday.fi/bisnes/2009/11/2...924328/66?rss=6

Mitä noihin kuviin tulee, niin kun lähde on mainittu, niin nehän ovat vain ilmaista mainosta tuon saitin pitäjälle ja saavat varmaan lisäkävijöitä. Asia on eri kun kuvia käytetään tai loukataan niiden tekijänoikeuksia niin kuin esim. Saunalahden majakkalogossa (se logo, jossa rantakivet). Kuva otettu suoraan Netistä ja alettu käyttämään omana brändinään ja toiminta on lisäksi puhtaasti kaupallista. Tässä siis selkeä ero miten kuvia käytetään HTML-aikakaudella.

Vastaa
roka (vahvistamaton)

5

Hehehehh höhöhöhöhö, ihan nauratti kun olet sitten niin hauska!

Tällä sivustollakin mainostetaan, joten toiminta on kaupallista. Ja eiköhän nuo vesileimat ole juurikin laitettu sen takia, ettei niitä käytetä ilman valtuuksia.

Vastaa
user (vahvistamaton)

6

>Mitä noihin kuviin tulee, niin kun lähde on mainittu, niin nehän
>ovat vain ilmaista mainosta tuon saitin pitäjälle ja saavat varmaan
>lisäkävijöitä.

Mitä höpiset, lupa pitää olla, jos kuvan oikeusien haltija haluaa ja toivoo kuvia käytettävän, niin varmaan sen luvan myöntää jo kuvan yhteydessä.

> toiminta on lisäksi puhtaasti kaupallista.

Se ei kai ole tässä ratkaisevaa.

Vastaa
user (vahvistamaton)

7

Saako AfterDawnin sisältö käyttää vapaasti kaupallisiin ja ei kaupallisiin tarkoituksiin ?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja