Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

fring tuo Skype-videopuhelut Nokian älypuhelimiin

4
Markus Lehtiniitty

fring tuo Skype-videopuhelut Nokian älypuhelimiin
fring-viestintäsovelluksesta on julkaistu uusi versio Symbian-käyttöjärjestelmälle, jota käytetään muun muassa Nokian älypuhelimissa. Uusi versio tuo mukanaan tuen Skype-videopuheluille. fringin mukaan se tuo nyt internetin yli tapahtuvat videopuhelut saataville ensimmäisenä maailmassa.

fring kertoo blogissaan, että fringin videoversio toimii toistaiseksi Nokian kosketusnäytöllisten mallien, kuten 5800 XpressMusic, N97 mini, N97 ja X6 kanssa sekä ei-kosketusnäyttöisistä N82:n, N95:n ja N95 8GB:n kanssa. Käytännössä toimivuus kuitenkin ylettynee edellä mainittuja malleja laajemmallekin, kaikkiin samoilla alustoilla varustettuihin malleihin.
Videopuheluiden tuki tulee ensimmäisenä Symbian-alustalle - muiden alustojen fring-sovellusten pitäisi seurata piakkoin perässä. fring toi hiljattain perussovelluksensa saataville muun muassa Googlen Androidille.

Videotuella varustetun fringin voi ladata täältä (löytyvien ohjeiden avulla).

3G-verkon kautta tapahtuvat videopuhelut eivät ole onnistuneet saavuttamaan useammankaan menneen vuoden aikana saavuttamaan merkittävää suosiota. Aluksi ongelmana saattoivat olla hinta sekä videopuheluita tukevien laitteiden pieni määrä. Nämä ongelmat ovat poistuneet jo ajat sitten, mutta videopuhelut eivät ole kuitenkaan nostaneet juurikaan suosiotaan. Tämän vuoksi myöskään internetin yli tapahtuville, ilmaisille videopuheluille, on vaikea ennustaa ainakaan minkäänlaista massasuosiota.

fring on myös julkaissut alta löytyvän videon, jolla esitellään sen uusia videopuheluominaisuuksia.

Kommentit (4)

user (vahvistamaton)

2

>Hienoa.. nyt etukameraa voi hyödyntää niiden kavereiden kanssa
>joilla on webcami tietokoneessa :)

Mitä hyötyä tuossa on etukamerassa, jos haluaa vain kavereiden webkamera kuvaa katsoa?

...tai voi itse lähettää live kuvaa, kai tuo tukee takakameraa ? kavereiden tutut naamat ei kiinnosta, ja täällä etukameralla aika vähän näytettävää

Vastaa
emagdnim
emagdnim

3

3.. viedokeskustelun idea nyt sattuu oleen se, että kumpikin näkee toisensa? En nyt videoneuvottelulle muut järkevää käyttöä keksi. Vähä sama ku juttelisit kaveris kans silmät kiinni, ellei sulla ole näyttö samalla puolen ku kamera. Hae ne aivos narikasta..

Vastaa
user (vahvistamaton)

4

>viedokeskustelun idea nyt sattuu oleen se, että kumpikin näkee
>toisensa? En nyt videoneuvottelulle muut järkevää käyttöä keksi.

Vertaa radio uutiset jossa näytettäisiin kokoajan kuuluttajan naamaa ? TV uutississakin ne ovat vain täytettä, jos ei mitään parempaa näytettävää.

Videopuhelussa ja miksei videoneuvottelussa, kännykällä, olet paikanpäällä siellä missä jotain tapahtuu sinulle, miksi näyttää kokoajan kasvoja, kun voi kuvalla tukea omaa sanallista viestintää.

Ostin uuden telkan, tälläisen, vaihdoin talvirenkaat, tälläiset, sää on aika sumuinen, tälläinen, maalasin eteisein, tälläiseksi. tulipalo, tälläinen, vesivahinko, tälläinen.

Kasvojennäkeminen, varsinkin ihmisten joita ei ola aikoihin nähnyt, tai ovat uusia kontakteja on joskus suurikin lisäarvo. jos haluaa itseään näyttää, ei siinä vastapuoli tarvitse kameraa, tai päinvasotin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja