Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Swype mullistaa tekstinsyötön kosketuspuhelimissa?

19
Markus Lehtiniitty

Swype mullistaa tekstinsyötön kosketuspuhelimissa?
Tuore Swype-niminen tekniikka saattaa mullistaa tekstinsyötön kosketusnäytöllisissä puhelimissa. Swype on nyt tulossa markkinoille ensimmäisessä puhelimessa, yhdysvaltalaisessa versiossa Samsung Omnia II:sta.

Kun nykyisin ilman fyysistä näppäimistöä varustettujen kosketuspuhelinten tekstinsyöttö perustuu näytöllä näkyvän virtuaalisen QWERTY-näppäimistön näppäinten naputteluun, niin Swypessä käyttäjän tarvitsee puolestaan vain vetää sormea vastaavan näppäimistön päällä. Ohesta löytyvä kuva sekä jutun lopusta löytyvä video selventävät varmasti asiaa.
Swypen takana kerrotaan olevan muun muassa useimmista nykypuhelimista löytyvän ennakoivan T9-tekstinsyötön kehittäjiä. Sanojen tunnistaminen onkin Swypessä olennaisessa roolissa, sillä ohjelmiston täytyy luoda käyttäjän liikkeistä järkeviä sanoja.

Kuten edellä mainittu, Swype on tulossa markkinoille Verizon-operaattorin kautta 2. joulukuuta Yhdysvalloissa markkinoille saapuvassa Samsungin Omnia II:ssa. Jatkossa Swypen käyttö tulee varmasti laajenemaan merkittävästi uusissa kosketuspuhelimissa - TechCrunch esimerkiksi kertoo Swypen olevan mukana vuoden 2010 ensimmäisellä neljänneksellä tulossa olevassa, Googlen Android-käyttöjärjestelmällä varustetussa puhelimessa. Lisäksi Swype on mahdollista tuoda myös muihin kosketuspuhelimiin erillisenä latauksena, mutta vielä tätä ei tarjota.

Swypen sivuilla kerrotaan lisää tekniikasta. Kielituki on asia, joka saattaisi muodostua laajemman käyttöönoton esteeksi, mutta Swypen sivuilla sen kerrotaan tukevan useita kieliä.

Alta löytyvällä TechCrunchin videolla Swypellä varustetun Omnia II:n kirjoitusnopeutta verrataan perinteisellä menetelmällä varustettuun Applen iPhoneen. Videolla paljastuvat Swypen edut: nopeus ja helppous.

Kommentit (19)

sasse (vahvistamaton)

3

Jotenkin tulee mieleen nokian ennustava tekstinsyöttö, tosin tuo näyttää huisin paljon nopeammalle. Tiedä sitten milloin tulee tuki suomelle ja kuinka paljon pitää painella "tähteä" että saa halutun sanan...

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

4

Aika näyttää yleistyykö ja onko kielituki paikallaan. Sattaa tulla tuleville Symbianeille myös..."He highlights Swype as an example of this in practice. The company’s finger-tracing text entry is innovative on its own, but as part of a wider project it can become a key part of the new operating system".

http://conversations.nokia.com/2009/11/1...ture-of-mobile/

Vastaa
keke (vahvistamaton)

8

Siis hetkonen? Vedetäänkö tuossa sormea kirjaimelta kirjaimelle? Entäs kun samalla rivillä haluaa vaikka ensiksi painaa e:n ja sitten vaikka t:n ja u:n? Tai sama kirjain useamman kerran? Pitääkö silloin näpäyttää?

Yleisesti ottaen mielestäni kännyköiden qwerty näppiksiin pitäisi tulla ennustava syöttö. Nopeuttaisi huomattavasti kirjoittamista.

Uskoisin, että kännyköiden näytöllä oleville qwertyille on tulossa jatkossa vielä paljon käyttöä helpottavia oivalluksia.

Vastaa
xbax (vahvistamaton)

9

@8
Katsoitko edes videota, saatika luotko edes uutista? Mistä näitä oikein sikiää...

Vastaa
aikajännä (vahvistamaton)

10

En halua olla mikään iPhone fanipoju,(sillä näytti aika kätsyltä toi swype)mutta äijä ei osannut käyttää iPhonen näppistä yhtään.
Itse olisin kirjoittanut 2x nopeampaa.
Voihan tuo Swype olla hyvä idis. Katsotaan jos Verkkokauppa.com:iin tulee, niin sinne sitten testailemaan :)

Vastaa
keke (vahvistamaton)

11

Jos tietäisit, osaisit varmasti selventää. Mistä näitä turhanpäiväisiä pätijöitä oikein sikiää?

Vastaa
Noppa (vahvistamaton)

12

Toi ei osaa ees kirjottaa iPhonel. En väitä etteikö toi Swype ois hyvä idis mut tässä ku vertaillaan ni kyllä syö miestä kattoo ku toinen hidastelee ku ei osaa iphonel kirjottaa :D

Vastaa
Donghae (vahvistamaton)

13

Jeps. Swypen käyttäjä on selvästi ollut laitteen kehityksessä mukana, kun taas iPhonen kirjoittaja näyttää siltä, että olisi samalla viikolla laitteen saanut. Noh, väärentävä markkinointiviestintä on jo vanha juttu.

Vastaa
MoZar
MoZar

14

Pakko sanoa.. vaikka katsoin videon kahteen kertaan, niin ei silti auennut se tyyli miten se ottaa muut kuin ensimmäisen kirjaimen :D pöh.. täytyy tutustua tähän tarkemmin.. näyttää kuitenkin lupaavalta keinolta nopeuttaa tekstin syöttöä mobiililaitteissa.

Ja vaikka vasemman puoleinen kirjoittaakin hitaasti, niin miettikää kuinka nopeasti tuolla uudella tekniikalla voisi kirjoittaa jos kaveri olisi oikein harjoitellut. :) Ja kyllähän vanhalla kunnon T9:lläkin pääsee hyviin kirjoitus nopeuksiin. Se oli kiva puoli 5800:sessa, että siinä sai myös "normaalin" yhdenksän näppäinen näppäimistön. :P ja pysty käyttämään T9:ä. Yhdellä kädellä kirjoittaessa se oli huomattavasti nopeampaa ja yksinkertaisempaa, kuin muut kirjoitus tavat.

Vastaa
Tomppa12
Tomppa12

15

"Siis hetkonen? Vedetäänkö tuossa sormea kirjaimelta kirjaimelle? Entäs kun samalla rivillä haluaa vaikka ensiksi painaa e:n ja sitten vaikka t:n ja u:n? Tai sama kirjain useamman kerran? Pitääkö silloin näpäyttää?"

Ei tarttee näpäyttää, vaan vedetään vaan ekalta vikalle kirjaimelle. Siitä en osaa sanoa pitääkö palata takaisin ja tuo kaksi kirjainta on mielenkiintoinen juttu.
Video kyllä näyttää siltä, että tuo toimisi erittäin hyvin, mutta siinä olen samaa mieltä aikajännän (aika jännä nimimerkki) kanssa, että tuo iPhone video on liioiteltu.
Jos tuon joskus saa FreeRunnerille (SHR:ään tietysti) niin kokeilen.

Vastaa
user (vahvistamaton)

16

Swypen käyttäjällä oli koko prosessi niin takaravoissa kuin vai voi olla, sana ehdotuksistakin klikkaili sokkona oikeat vaihtoehdot.
Teksti jäi pahasti jälkeen kirjoituksesa (sanan pari).
Näytti että niitä harvoja tupla kirjamia hiero. Sanakirja/T9/oikoluku lokiikalla varmaan noitakin voisi softalla arvailla.

Iphonen naputtelia ihaili joka kirjantai ennekuin seuraava lähti etsimään.

Vastaa
emagdnim
emagdnim

18

Hienoa hienoa, mut miksei toisessa esimerkissä käytetty ennakoivaa tekstinsyöttöä? Toisessa naputellaan kirjain kerrallaan ja toisessa sana kerrallaan käyttäen ennakoivaa tekstinsyöttöä apuna. onpa ylläri, että on nopeampi. Nakuttelisin varmaa 3210:lläki samaan tahtiin, ellen nopeammin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja