Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: uudenlainen, erittäin mielenkiintoinen First Else -puhelin

6
Markus Lehtiniitty

Videolla: uudenlainen, erittäin mielenkiintoinen First Else -puhelin
Pienet valmistajat pystyvät välillä yllättämään: tänään yllätysvuorossa on aiemmin Emblaze Mobile -nimellä, ja nykyisin Else-nimellä, tunnettu israelilainen yhtiö, joka on nyt esitellyt julkisesti First Else -nimistä puhelintaan. Muun muassa Engadget-sivusto oli paikalla esittelytilaisuudessa ja on julkaissut tämän jutun lopusta löytyvän videon ohella myös melko laajan artikkelin aiheesta.

First Elsen merkittävin uutuus on sen käyttöjärjestelmä ja -liittymä: Elsessä käytetään Access Linux Platform 3.0:aa, melko tuntematonta alustaa. Uutta puhelinta on kehitetty läheisessä yhteistyössä Accessin kanssa, ja kehitystyö on kestänyt kaksi vuotta, mutta työn tulokset ovat melko vaikuttavia. Accesshan osti aikanaan Palmin vanhan käyttöjärjestelmän, ja uudella Linux-alustallakin toimivat vanhat Palm-sovellukset sekä Java-sovellukset.
Accessin käyttöjärjestelmän päälle Else on rakentanut oman Intuition-käyttöliittymänsä. Käyttöliittymä on erittäin mielenkiintoinen ja eroaa paljon muista mobiilialustoista. Perinteinen sovellusvalikko on Intuitionissa jätetty täysin taakse ja korvattu uudella "valintaviuhkalla".

Raudaltaan First Else on myös kovalla tasolla: Texas Instrumentsin OMAP3430-alusta, 3,5 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö 480x854 pikselin WVGA-tarkkuudella, viiden megapikselin kamera sekä GPRS-, EDGE-, 3G- sekä HSDPA-datayhteydet.

Vaikka nyt First Elsen kanssa ollaan jo melko pitkällä, niin Emblazen historian huomioon ottaen kannattaa puhelimeen yhä suhtautua varauksella. Tavoitteena on tuoda Firs Else markkinoille jo vuoden 2010 toisella neljänneksellä valituilla markkinoilla - saa nähdä miten käy.Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!

Kommentit (6)

Dollarinen (vahvistamaton)

1

Varsin mielenkiintoinen puhelin, eikä yhtään huonon näköinen. Ehkä hieman kompleksin näköinen käyttöliittymä tosin. Sovellusten määrä tai kehittäminen kyseiselle alustalle voi olla niitä drawbackeja. Toivon todella, että tämä pääsee edes niille valituille markkinoille. Valinnanvara ja hintakilpailu ei ole ikinä pahasta. :)

Vastaa
psp (vahvistamaton)

2

pitkä loikka suoraan raskaaseen sarjaan… onnittelen!

tällaista innovatiivisuutta kaipaisi suurilta (vielä) valmistajilta. markkinoille jo ensi vuoden toisen neljänneksen aikana. aikataulu on kova mutta pienen valmistajan on ehkä helpompi (en kyllä ymmärrä miksi) toimia ripeästi.

siunausta uudelle yrittäjälle!

t. osakkeenomistaja

Vastaa
Yesse
Yesse

4

Aika hienon näkönen lelu.Tollasella raudalla ei kyllä näytä hyvältä lähteä myymään tuota 2010.Sillon on jo uusia komponentteja.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

5

@4
Miten niin? Onhan Nokiakin myynyt monta vuotta samaa vanhentunutta rautaa uusissa kuorissa törkein hinnoin.

Vastaa
user (vahvistamaton)

6

>Tollasella raudalla ei kyllä näytä hyvältä lähteä myymään tuota
>2010.Sillon on jo uusia komponentteja.

Onko jotain tarkempaa tietoa mikä mättää ja mitähän rautaa ajatteli käyttää ensivuonna ? HSUPA tuen puutekko ongelma ?
OMAP 3430 on nyt aika harvassa koneessa, mutta ensivuonna varmaan yleistyy kovasti. Tuskin firmalla resursseja tehdä mitään ihmeellistä rautapuolella vaan keskittyy pehmoon.

Ja suuri kysymysmerkki tuleeko laite koskaan massamarkkinoille, jutunperusteella tuskin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja