Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia luopuu Symbianista myös E-sarjan puhelimissa?

5
Matti Vähäkainu

Nokia luopuu Symbianista myös E-sarjan puhelimissa?
Kerroimme noin viikko sitten huhuista, joiden mukaan Nokia olisi luopumassa Symbianin käytöstä N-sarjan puhelimissa. Tietojen mukaan N-sarja siirtyisi vaiheittain Linux-pohjaiseen Maemo-käyttöjärjestelmään, jonka alkusoittoa on Puhelinvertailu.comin testissä parhaillaan oleva N900. Nyt ArcticStartup-sivusto kertoo uutta tietoa, joiden mukaan myös E-sarja luopuisi Symbianista. Sivuston lähteet kertovat, että Nokian lakiosasto olisi epävirallisesti varmistanut asian.

ArcticStartup luottaa huhuihin ja uskoo, että Symbiania paremmalle käyttöjärjestelmälle on menekkiä myös N900-kaltaisen huippupuhelimen ulkopuolella. Sivuston toimistus piti luopumista loogisena ja uskoo lähteeseen, mutta yllättyi muutosaikataulun nopeudesta. Valitettavasti aikataulusta ei ole tarkempia tietoja, joten käyttöjärjestelmäuudistus voi olla vuosien päässä. Eittämättä tarvetta paremmalle käyttöjärjestelmälle kuitenkin on.
Symbian tullaan kuitenkin jatkossakin näkemään ainakin halvemmissa puhelimissa, joiden lisäksi uutta X-sarjaa ei ole vielä edes huhuttu Maemolle.

Kommentit (5)

mikko (vahvistamaton)

2

Nokian lakiosasto epävirallisesti vahvistanut asian? Lakiosastoko nykyään tekee pitkän tähtäimen mallistostrategioita? Enpä taida uskoa.

Jos puhutaan 10v aikajänteestä niin symbian varmasti tippuu halpisluurikäyttöjärjestelmäksi. Jos puhutaan lähivuosista niin tälläiset uutiset ovat ihan huttua. Ensimmäinen e-sarjan maemoluuri tulee 2011 jälkipuoliskolla aikaisintaan, tn. 2012. Tuon siirtymän osalta isommin puhutaan vuosista 2014-2015 ja qt:n avulla peruskäyttäjät eivät pahemmin edes huomaa että hups mitä tapahtuikaan.

Vastaa
user (vahvistamaton)

3

>Jos puhutaan lähivuosista niin tälläiset uutiset ovat ihan huttua.

Samaa mieltä, Maemolla on pitkämatka kehittyä yrityspuhelimien käyttöjärjestelmäksi.

Vastaa
OILgame
OILgame

4

Mitäköhän siitä maemosta nyt puuttuu?

Itse ainakin tahtoisin päivittää oman e90:sen e-sarjalaiseen missä maemo.

Vastaa
Wiewas (vahvistamaton)

5

Hienoa jos "sympaskasta" :D päästään vihdoin eroon. Symbian-sovellusten puute selittyy osittain sillä, että API on aivan kammottava => koodaaminen on hirvittävää => koodarien palkat kovia.

Puhumattakaan siitä, että joku opiskelija koodaisi huvikseen jonkun ohjelman ja lähtisi jakamaan/myymään sitä (kuten iPhonen kanssa on käynyt).

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja