Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony Ericssonin Ainokin vedettiin pois myynnistä

8
Markus Lehtiniitty

Sony Ericssonin Ainokin vedettiin pois myynnistä
Maailman viidenneksi suurin puhelinvalmistaja Sony Ericsson on ajautunut ongelmiin uusien puhelintenmalliensa kanssa, ainakin Iso-Britannian markkinoilla, juuri ennen vuoden tärkeintä joulusesonkia. Viime viikolla kerroimme suuren Carphone Warehouse -ketjun vetäneen Sony Ericssonin uuden Satio-lippulaivamallin pois myynnistä. Nyt puolestaan on paljastunut, että myös Sony Ericssonin toinen uutuuspuhelin, Aino, on jouduttu vetämään pois markkinoilta.

Ainoon liittyvistä ongelmista on kertonut muun muassa MobileToday.co.uk-sivusto. Sen mukaan Sony Ericsson on vahvistanut myös Ainon poistamisen myynnistä. Sony Ericssonin edustajan mukaan yhtiö on "tietoinen raportoidusta ohjelmisto-ongelmista Ainoon ja erityisesti sen kosketusnäyttökäyttöliittymään liittyen".
Koska kyseessä on ohjelmisto-ongelma, myös sen korjaaminen onnistuu ohjelmistopäivityksellä. Lisäksi edustaja kertoi Sony Ericssonin työskentelevän ratkaistakseen ongelman mahdollisimman nopeasti, ja totesi Ainon myyneen Isossa-Britanniassa vain rajallisen määrän ja että ongelma koskee vain hyvin pientä määrää asiakkaista.

Ainosta löytyy sekä kolmen tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö 240x432 pikselin tarkkuudella että perinteinen puhelinnäppäimistö liukukannen alta. Ainon toinen erikoisuus on sen PLAYSTATION 3 -etätoiston tuki, joka mahdollistaa kyseisen laitteen mediasisällön käyttämisen puhelimella verkon yli. Ainon ominaisuuksista voidaan mainita muun muassa 8,1 megapikselin automaattitarkenteinen kamera LED-kuvausvalolla, microSD-muistikorttipaikka, GPS-paikannus sekä 3G-, HSPA- WLAN- ja Bluetooth-yhteydet.

Sony Ericssonin tuoreet ongelmat uusien puhelintensa laadun kanssa ovat MobileToday.co.uk:in mukaan vaikuttaneet myös Sony Ericssonin sisällä työmoraaliin, ja sivusto kertoo ilmapiirin olevan erittäin huono.

Sony Ericsson yrittää uusilla malleillaan löytää kadonnutta menestysreseptiään. Yhtiön osuus puhelinmarkkinoista on romahtanut alle viiteen prosenttiin käytyään jo yli kahdeksassa - tiputus on siis ollut suhteellisesti erittäin merkittävä. Vuoden 2009 kolmannella neljänneksellä Sony Ericsson teki 11 tappiota toimitettua puhelinta kohden laskettuna.

Monenlaisia huhuja Sony Ericssonin tulevaisuudesta on ollut liikkeellä - on puhuttu jommankumman omistajan, Sonyn tai Ericssonin, osuudestaan luopumisesta, koko liiketoiminnan myynnistä tai jopa lopettamisesta. Toistaiseksi Sony Ericsson on kuitenkin yhä hengissä - omistajat myös panostivat siihen lisää rahaa jonkin aikaa sitten.

Kommentit (8)

minusanus (vahvistamaton)

3

joutais poistaa koko sonieiriksoni markkinoilya! sillä saatana tee yhtään mitään!!!

Vastaa
Foxi (vahvistamaton)

7

Kyllä minäkin olen Ericssonista pitänyt, mutta en ymmärrä miksi enemmistö ei :O. Ovatko he vain kaavoihin kangistuneita ja eivät halua kokeilla erilaista :/. Ei minun mielestä Ericssoneissa ole ollut muuta vikaa, kuin se 3,5mm kuulokeliitäntää ei ole ollut suoraan puhelimessa, mutta ei ole monessa muussakaan. Toivottavasti Ericsson vielä nousee ja tekee lisää hyviä puhelimia =)

Vastaa
user (vahvistamaton)

8

> mutta en ymmärrä miksi enemmistö ei

SEllä on ollut vähän ongelmia mallistonkanssa, ja viimevuosina harmillisen paljon laatuongelmia joidenkin mallien kanssa.

Vahvuuksia on ollut monen mallin osalta hyvä toiminta-ajat, ja peruspuhelimissa erittäinmonipuolinen softa ja vahva java virtuaalikone.

Älypuhelimissa pintätakkuamista, viimeaikoina tilanteeseen vaikuttanut UIQsta luopuminen josta seurasi huomatavva kaventuminen tarjonnassa. jota on paikkailtu monipuolisilla peruskoneilla.

Japanin taantuma ei helpottanut tilannetta lainkaan.

Pienellä valmistajalla tuollaiset tekijät vaikuttavakovasti neljännestaloudessa.

Nyt on kuitenkin otettu uuttavauhtia, ja tuskin pienet alkutakkuilut ovat maatakaatavia vaikka tiedotusvälineet kaikkensa yrittävät.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja