Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia julkaisi merkittävän päivityksen E71:lle

5
Markus Lehtiniitty

Nokia julkaisi merkittävän päivityksen E71:lle
Nokia on julkaissut merkittävän ohjelmistopäivityksen suositulle E71-puhelinmallilleen. Uusi päivitys tuo mukanaan niin uusia sovelluksia kuin myös monia korjauksia.

Tuoreen päivityksen versionumero on 400.21.013 - näin ollen E71:n ohjelmisto päivittyy siis uudelle sataluvulle. Uudistuksiin kuuluvat parannettu tuki Nokia Messaging -sovellukselle, mukaan pakattu Ovi Contacts -sovellus, lukemattomia yleistä vakautta parantavia ja bugeja poistavia korjauksia, pieniä päivityksiä Internet Radioon, Quickofficeen, Ovi Storeen (lisää nopeutta), sähköpostin asetustyökaluun sekä Mail for Exchangeen.
Täydellinen uuden version muutosloki löytyy muun muassa All About Symbian -sivuston keskustelupalstalta. Pieniin korjauksiin lukeutuvat muun muassa parannettu haku Osoitekirja-sovelluksessa, parannukset WLAN-yhteyksien toimintaan sekä parannettu kameran toiminnallisuus.

Päivityksen lataaminen ja asentaminen onnistuu tietokoneen kautta Nokia PC Suiteen sisältyvää Nokia Software Updater -ohjelmistoa käyttämällä. Suoraan laitteeseen verkon yli tapahtuvia FOTA-päivityksiähän E71 ei tue.

E71 ei myöskään sisällä User Data Preservation (UDP) -ominaisuutta, joten päivitys tuhoaa puhelimesta kaikki sen muistiin tallentamat tiedot ja sovellukset. Tämän vuoksi ennen päivittämistä puhelimen sisällöstä tulee ottaa varmuuskopiot asianmukaisesti. Tosin suositeltavin toimintavaihtoehto olisi aloittaminen niin sanotusti puhtaalta pöydältä, eli tarvittavien sovellusten asentaminen käsin uudestaan.

Ohjelmistopäivitykset tulevat saataville eri alue- ja kieliversioille vaihtelevasti, joten kaikille E71-varianteille tuoretta päivitystä ei välttämättä vielä ole saatavillaa.

E71 kävi aikoinaan myös testattavanamme. E71 on ollut selkeä menestysmalli Nokialle - vuoden 2009 toisen neljänneksen osavuosikatsauksen yhteydessä Nokia kertoi toimittaneensa kumulatiivisesti yli viisi miljoonaa E71:tä. Nokia on myös julkaissut E71:lle jo suoran seuraajamallin, E72:n, joka on juuri saapunut markkinoille.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

defic
defic

1

Muistaakseni e71:ssakin oli jossakin fwssä sellanen bugi että mikrofoni aktivoituu vasta pienen viiveen jälkeen puhelun aloittamisesta. Itsellä oli myös e63ssa tälläinen bugi ja mietin et oisko e63llekin tullu päivitys kaikessa hiljaisuudessa kun ainakin viime e71 päivityksen julkaisemisen yhteydessä kävi näin

Vastaa
user (vahvistamaton)

2

> joten päivitys tuhoaa puhelimesta kaikki sen muistiin tallentamat
> tiedot ja sovellukset.

Tässä versiossa päivityksessä käy noin ? eli ei tarvitse erikseen formatoida ? onko välilä mikä versio aijemmin oli alla, vai tyhjeeneekö aina.

Vastaa
jooo (vahvistamaton)

4

@1 itselläni oli myös toi samainen bugi edellisen päivityksen yhteydessä ilmaantunut, mutta en ole vielä aivan varma korjaantuiko se tämän päivityksen myötä. Vakaammalta luuri ainakin vaikuttaisi nyt ja himpun verran sulavammalta. Liekö päivityksen vaiko formatoinnin ansiota :D Eipä kyllä aiemminkaan juri valittamista ole ollut paitsi tuo mikrofonin viive.

Vastaa
Bruuman
Bruuman

5

Itellä pätki varmuuskopion palautus 3 kertaa putkeen. Tössäsi aina 59% kohdalle,latasin puhelimen muistissa olevat käyttäjän tiedostoa. Jätin sen pois, kaikki muut toimii. Täytyy kokeilla myöhemmin uudestaan, jahka hermot palautuu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja