Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple iPhone saapui Koreaan 60 000 ennakkotilauksen kera

2
Markus Lehtiniitty

Apple iPhone saapui Koreaan 60 000 ennakkotilauksen kera
Applen iPhone-puhelin tuli eilen markkinoille myös Etelä-Koreassa. iPhoneja oli vajaan viikon aikana ennakkotilattu Koreassa noin 60 000 kappaletta.

iPhonen myynti alkoi virallisesa lanseeraustapahtumassa Etelä-Korean pääkaupungissa Soulissa. Tietojen mukaan tapahtuman alkua oli kokoontunut odottamaan satoja ihmistä, joista osa oli odottanut jonossa yönkin yli. 25-vuotias opiskelija Huh Jin-seok sai iPhonensa ensimmäisenä - hän oli odottanut jonossa 26 tuntia. Asiasta on kertonut muun muassa uutistoimisto Associated Press.
Applen iPhone-kumppanina Etelä-Koreassa toimii KT-operaattori. Soulissa järjestetyssä tapahtumassa iPhonensa saivat noin 1 000 asiakasta. 60 000 ennakkotilaajan joukko tulee saamaan omat puhelimensa toimituksina.

Vaikka Etelä-Korean mobiilimarkkinat ovat muuten varsin kehittyneet, niin varsinaisia älypuhelimia ei maan puhelinkannasta ole edes yhtä prosenttia. iPhonen toivotaan muuttavan tilannetta. "Toivomme, että iPhone tulee toimimaan laukaisemana älypuhelinmarkkinoille Koreassa", totesi KT:n strategiajohtaja Yang Hyun-mi.

Etelä-Korean markkinoita ovat pitkään hallinneet korealaisvalmistajat Samsung, LG ja Pantech. Samsung ja LG ovat nykyisin globaalistikin mitattuna maailman toiseksi ja kolmanneksi suurimmat puhelinvalmistajat. Jatkossa ne saattavat kuitenkin kärsiä kotimarkkinoidensa avautumisesta laajemmalle kilpailulle. Applen ohella myös Nokia rantautui vasta hiljattain Korean markkinoille.

iPhonen menestyksestä Koreassa odotetaan vähintäänkin kohtuullista. Suurista Aasian maista Japanissa iPhone on menestynyt hyvin, mutta esimerkiksi Kiinassa puolestaan ainakin virallisten kanavien osalta odotettua heikommin. Jokainen uusi maa tuo kuitenkin oman lisänsä iPhone-myyntiin.

Kommentit (2)

Dollarinen (vahvistamaton)

1

Lyödäänkö vetoa, että iPhone myy kuukaudessa enemmän kuin Nokia onnistuu myymään puolessa vuodessa. Nokian kannattaisi varmaan jo häippäistä samantien E-Koreasta, käy muuten samoin tavoin kuin Japanissa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja