Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kallasvuo: Nokia pysyy Salossa ja visio säilyy

4
Markus Lehtiniitty

Kallasvuo: Nokia pysyy Salossa ja visio säilyy
Nokian toimitusjohtajan Olli-Pekka Kallasvuon mukaan Nokian visio pysyy samana, vaikka teknologiat ja laitteiden käyttötavat muuttuvat. Nokian tavoitteena pysyy jatkossakin ihmisten yhdistäminen, "connecting people". "Yhdistämme ihmisiä asioihin, jotka ovat heille tärkeitä ja relevantteja", toteaa Kallasvuo. Nokian ykkösmiestä haastatteli Salon Seudun Sanomat tänään ilmestyneeseen 90-vuotisjuhlaliitteeseensä.

Yhdistäminen on siirtynyt puheluista pidemmälle, erilaiseen viestintään: teksti-, pika- ja sähköpostiviestejä, verkon selailua, yhteisöpalveluiden tilapäivityksiä, ja tämä kehitys tulee varmasti tulevaisuudessa vain jatkumaan.
Kallasvuo ei myöskään näe, että puhelinvalmistajilla olisi edessään sama hintojen alenemisen tie kuin esimerkiksi tietokonepuolella on tapahtunut. Tämä johtuu puhelimen merkittävämmästä ja henkilökohtaisemmasta roolista ihmisten elämässä. "Matkapuhelin eroaa tietokoneesta, koska se on henkilökohtainen. Tietokone on enemmän käyttötavara, johon ei ole samanlaista tunnesidettä. Matkapuhelimessa on brändi ja muotoilu, ja ihmiset haluavat erottautua puhelimensa kautta", sanoo Kallasvuo.

Salolaista sanomalehteä kiinnostaa toki paljon myös Nokian tulevaisuus Salossa. Nokialla on noin 60 000 työntekijää, joista 14 000 Suomessa ja Salossa noin 4 400. Kallasvuo ei näe Salon tulevaisuutta uhattuna. "Näen, että Salolla on tärkeä merkitys jatkossakin. Meillä on paljon huippuammattilaisia Salossa, ja se on arvo sinänsä. Monet hyvät tuoteet on suunniteltu Salossa. Siellä on kumuloitunutta osaamista valtavasti", Kallasvuo naulaa luottamuksensa.

Nokian puhelinliiketoiminnan juuret sijaitsevat vahvasti Salossa. "Sieltä matkapuhelinpuolen toiminta alkoi, juuret ovat siellä. On paljon ihmisiä, jotka eivät enää muista niin vahvasti kuin minä, mistä se alkoi ja miten se dynamiikka meni. Mutta moni tietää tämän erikoisluonteen. Salosta on tullut mahtavia tuotteita koko ajan. Salon rooli on ollut vahva E-sarjan tuotteissa, joita itsekin paljon käytän", Kallasvuo kertoo.

Kallasvuo pohtii SSS:n haastattelussa myös omaa tulevaisuuttaan Nokian johdossa. Hänen mukaansa ainakin virtaa riittää yhä. Kallasvuo on myös ollut Nokian palveluksessa jo hyvin pitkään, lähes 30 vuotta. "Alan olla melkein työntekijä numero yksi, kun katsotaan ikävuosia yhtiössä. Se on aika uusi kokemus: tulee nuorena miehenä yhtiöön ja yhtäkkiä huomaakin, ettei tunne juuri ketään, joka olisi ollut kauemmin."

Kommentit (4)

TeroLehto
TeroLehto

1

"Kallasvuo ei myöskään näe, että puhelinvalmistajilla olisi edessään sama hintojen alenemisen tie kuin esimerkiksi tietokonepuolella on tapahtunut."

Jos näin Kallasvuo tosiaan sanoi, tämä vähän hämmentää. Matkapuhelinten keskihinnat ovat tulleet rajusti alas. Viimeksi ne taisivat olla 62 eurossa Nokialla. Älypuhelimenkin (Symbian S60) alkaa saada jo alle tai reilulla 200 eurolla.

Ovathan pc-koneetkn halventuneet, mutta matkapuhelinten hintojen lasku tuntuu vielä dramaattisemmalta.

Vastaa
masa_90
masa_90

2

Kallasvuo varmaan tarkoittaa keskivertoa Eurooppalaiskuluttajaa, jotka ostavat keskimäärin paljon kalliimpiä kännyköitä, mitä kehitysmaissa ostetaan. Nimenomaan täällä kännykkä on tällä hetkellä persoonallinen, jokaisen yksilöllinen tuote ja ihmisillä on varaa maksaa muotoilusta ja erikoisemmista ominaisuuksista.

Afrikka, aasia jne. silti ovat todella suuria markkinoita ja siellä halvempia puhelimiä myydään paljon. Veikkaan että tämä painaa keskihintaa alas.

Vastaa
msly
msly

3

@1. Joo, onhan tuo hieman kummallista.

Jo yltä jutusta löytyvän Kallasvuon lainausta pohjustetaan jutussa näin "Kallasvuo torjuu ajatuksen, että matkapuhelinten valmistajille kävi samoin kuin tietokoneiden tekijöille: hinnat halpenevat ja varsinainen bisnes siirtyy ohjelmiin."

Kilpailuhan on jo siirtynyt pääosin ohjelmistopuolelle, tosin lähinnä laitteiden käyttöjärjestelmien ja ohjelmistojen kehittymisen kautta.

Tarkemmin ajateltuna tämä osa jutusta ei oikein aukea - toimittajalle on saattanut sattua jonkinlainen kömmähdys tässä.

Vastaa
toke0
toke0

4

Ilmeisesti Noksun viestintä/pr-lafkalla on tällä hetkellä suurin taitovaje. Että jos sitten vaikka niitä limääräisiä tietoliikenneinssejä Oulsta koulutettaisiin viestintähommiin.

Parin päivän sisällä noksun isoimmat pamput ovat päästäneet semmosia sammakoita suustaan, että jos sijoitustominassa ei olisi edustuksellinen demokratia (ammattisijoittajat), niin johan olisi osakekurssit heiluneet.

Juu, ei kai ole luurien hinnanlasku edessä, kun se on jo tapahtunut.

Voi myös kysyä monelta mäkkifanilta kuinka henkilökohtainen se reistaileva luuri, joka tulee työnantajalta ja vaihtuu joka vuosi, on verrattuna siihen omaan über-MBP:hon.

Oon aina luullu, et "connecting people" on noksun markkinoinnin yritys tehdä brändistä ihmisläheisempi ja tarkoittaa ihmisten yhdistämistä toisiinsa eli ihmisten välistä kommunikaatiota, mutta nyt selvisikin, että ihmisiä on tarkoitus yhdistää "asioihin".
Eli vahvasti vaikuttaa olevan hengissä ideologia, jossa luuri on jotenkin itseisarvo, eikä väline tai työkalu eli pelkkä apuväline jonkun isomman asian aikaansaamisessa.
Ja kun suunnataan huomio tuotteeseen ja unohdetan sen käyttäjä, niin...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja