Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nissanin naarmuuntumisen esto tulossa puhelimiin

6
Markus Lehtiniitty

Nissanin naarmuuntumisen esto tulossa puhelimiin
Autonvalmistaja Nissanin kehittelemä naarmuuntumista korjaava tekniikka on tulossa myös puhelimiin - tosin toistaiseksi vasta Japanissa. Asiasta on kertonut Autoblog-sivusto.

Scratch Shield -nimellä tunnettu maaliteknologian ansiosta maalipinta korjautuu itsestään. Nissan Motor on kehittänyt tekniikan yhteistyössä Tokion yliopiston sekä Advanced Softmaterials -yhtiön kanssa. Nyt Nissan lisensoi sen NTT DoCoMo -operaattorille käytettäväksi puhelimissa.
Toistaiseksi Scratch Shield -teknologia esiteltiin kaupallisesti joulukuussa 2005, ja toistaiseksi sitä on käytetty globaalisti joissakin Nissanin ja sen omistaman Infinitin automalleissa. Tämän jutun lopusta löytyy tekniikan toimintaa autojen osalta hahmottava kuva.

Nissanin mukaan Scratch Shield -maali itsekorjaa pieniä naarmuja ja kykenee myös palauttamaan auton maalipinnan yön yli tai vakavammissa tapauksissa viikon aikana. Scratch Shield -maali on myös tavallista vastustuskykyisempää naarmuille, mikä mahdollistaa maalipinnan kestävyyden pidempään.

Uniikin itsekorjautuvuutensa ansiosta maalin kerrotaan olevan ideaali puhelimiin, jotka altistuvat naarmuuntumiselle päivittäisessä käytössä. Japanilainen NTT DoCoMo tulee lisensoimaan sen käyttöönsä Japanissa lanseerattaviin puhelimiin, ja sen toivotaan muodostuvan asiakkaille arvoa lisääväksi ominaisuudeksi.

Nissanin Scratch Shield -tekniikan käyttöönoton laajentumisesta esimerkiksi muilla markkinoilla tai puhelinvalmistajien toimesta ei toistaiseksi ole tietoa.

Kommentit (6)

Donghae (vahvistamaton)

3

Eikös se niin mene, että mikä ensin tulee Japanissa kuluttajien saataville, tulee sitten vuosien päästä länsimaisille asiakkaille.

Vastaa
kikuu
kikuu

4

Ei todellakaan mikään paha lisä olisi puhelimiin, mutta saisivat kuitenkin ensin tuoda naarmuuntumisen korjauksen lasille ( näyttö ja kameran linssi)

Vastaa
Nks123
Nks123

5

Jutusta unohtui mainita, että kyseinen tekniikka vaatii UV-valoa (käytännössä auringonvaloa), jonka avulla maali "sulaa" kevyesti ja levittäytyy naarmun päälle. Autothan ovat lähes koko ajan ulkosalla, joten ne saavat jatkuvaa UV-"hoitoa". Kännykät ovat kuitenkin lähes koko ajan taskussa tai pöydällä sisätiloissa, jolloin ne eivät korjaannu. Lisäksi koska tekniikka perustuu maalipinnan "sulamiseen" ja naarmun päälle levittäytymiseen, niin naarmu tarkoittaa kohtaa, josta on menetetty maalia.

Seuraavasta ei ole varmaa tietoa, mutta veikkaisin, että kännyköiden maalipinnat eivät ole kovin paksuja ja näin ollen pinnan maali kuluu suhteellisen nopeasti jos tulee useita naarmuja ja alkaa jossain vaiheessa muovi kuultaa läpi. Kyseisestä Nissanin Scratch Shield -tekniikasta löytyy kattava artikkeli muistaakseni jostain vuoden 2006 Tekniikan Maailmasta.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

6

Itseänikin epäilyttää ko. tekniikan toimivuus kännyissä, mutta kaipa sitä on valmistajan toimesta testattu ennen suurta 'hehkutusta'. (Tai sitten ei, nykyäänhän tärkeintä tuntuu olevan hienojen myyntiargumenttien aikaansaanti.) Toisaalta ne naarmut eivät mitenkään haitta laitteen käyttöä, joten en oikeastaan haluaisi maksaa senttiäkään lisähintaa moisesta ominaisuudesta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja