Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung lanseeraa bada-käyttöjärjestelmänsä 8. joulukuuta

1
Markus Lehtiniitty

Samsung lanseeraa bada-käyttöjärjestelmänsä 8. joulukuuta
Samsung on ilmoittanut lanseeraavansa jo aiemmin julkistetun bada-käyttöjärjestelmänsä 8. joulukuuta Lontoossa, Isossa-Britanniassa järjestettävässä tilaisuudessa. Tällöin bada-käyttöjärjestelmästä on odotettavista huomattavasti lisätietoja.

Alun perin Samsung julkisti badan avoimena älypuhelinkäyttöjärjestelmänä, mutta tämän jälkeen julkisuudessa esiintyneiden tietojen mukaan kyseessä olisi lähinnä uuden kehitysympäristön luominen Samsungin vanhan, suljetun käyttöjärjestelmän päälle. Todellisuudessa bada ilmeisesti lopulta sijoittuu jonnekin näiden käsitysten väliin.
bada.com-sivuilta löytyvässä bada Blogissa Samsung on jo väläyttänyt hieman lisätietoa bada-käyttöjärjestelmän arkkitehtuurista. Se koostuu neljästä erillisestä tasosta, jotka ovat ydin, laitetaso, palvelut sekä rajapinnat. Samsungin mukaan badan ytimenä voi toimia joko sen omaan kehitystyöhön pohjautuva, aiemmin tuttu käyttöjärjestelmä tai Linux.

Laitetaso puolestaan sisältää ydintoiminnot, kuten järjestelmän- ja turvallisuudenhallinnan, grafiikat sekä ikkunointijärjestelmän, tiedonsiirtoprotokollat sekä puhelin ja multimedian hallinnan ja niin edelleen. Palvelutaso sisältää esimerkiksi viesti- ja yhteystietojen hallinnan. Rajapintataso sisältää sovellusten kehittämiseen tarvittavat asiat.

Toistaiseksi ei tiedä, aikooko Samsung julkistaa 8. joulukuuta jo ensimmäiset badaa käyttävät puhelimet. Markkinoille ensimmäisen bada-puhelimen odotetaan kuitenkin rantautuvan vuoden 2010 ensimmäisellä puoliskolla. Kyseinen puhelin on jo mahdollisesti vuotanut julkisuuteen.

Samsungin tulevassa tilaisuudessa tulevat olemaan mukana ainakin Samsungin varatoimitusjohtaja ja Media Solution Centerin johtaja Hosoo Lee sekä Twitterin mobiilijohtaja Kevin Thau.

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja