Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin kosketuspuhelinmyrsky: 50 miljoonaa jo kaupaksi

10
Markus Lehtiniitty

Samsungin kosketuspuhelinmyrsky: 50 miljoonaa jo kaupaksi
Maailman toiseksi suurin puhelinvalmistaja Samsung on tiedottanut saavuttaneensa 50 miljoonan myydyn pelkkään kosketusnäyttöön perustuvan puhelimen myynnin rajan. Viime vuonna kosketuspuhelimia meni kaupaksi noin 10 miljoonaa ja tänä vuonna marraskuun loppuun mennessä jo noin 40 miljoonaa. Samsungin julkistamissa luvuissa ovat mukana siis vain kosketusnäytön sisältävät ns. "full touch" -puhelimet, eivätkä esimerkiksi myös esiin liukuvalla täysnäppäimistöllä varustetut mallit.

Samsungin mukaan kosketuspuhelinten myynnin yli nelinkertaistuminen osoittaa suuren käyttäjämassan nopeaa kosketuspuhelinten käyttöönottoa, jota ajavat eteenpäin intuitiiviset käyttöliittymät, tehokkaat multimediaominaisuudet sekä virtaviivaisesti muotoillut puhelimet.
Samsungin tiedotteen mukaan se on myös ylittämässä täksi vuodeksi aiemmin asettamansa 200 miljoonan puhelimen myyntitavoitteen.

Suosituimpien Samsungin kosketuspuhelinten joukkoon lukeutuvat S5230 (tunnetaan myös Star-nimellä), jota on myyty toukokuusta 2009 alkaen jo yli 10 miljoonaa kappaletta sekä F480, jota on toukokuusta 2008 alkaen myyty yli yhdeksän miljoonaa kappaletta. Myös Samsungin tuore edullinen kosketusuutuus, S3650 Corby, on käynyt erittäin hyvin kaupaksi: sitä on myyty vain kahdessa kuukaudessa jo yli kolme miljoonaa kappaletta.

"Samsungin kyky toimittaa laitteita, jotka vetoavat laajaan käyttäjäkuntaan on mahdollistanut meille kiihdyttää täysin kosketusnäyttöön perustuvien puhelinten evoluutiota suuren yleisön laitteiksi. Samsung tulee jatkamaan laajentumistaan globaaleilla kosketuspuhelinten markkinoilla esittelemällä yksittäisille alueille ja käyttäjävaatimuksiin räätälöityjä laitteita tyylikkään muotoilun, intuitiivisen käyttöliittymän sekä viimeisimpien ominaisuuksien kera", sanoi Samsungin Mobile Communications -yksikön johtaja JK Shin yhtiön tiedotteessa.

Eniten kosketuspuhelimia Samsung on saanut kaupaksi Euroopassa: 19 miljoonaa kappaletta. Eurooppaa seuraavat Yhdysvallat 6,3 miljoonalla, Kiina 3,4 miljoonalla sekä Etelä-Korea 3,0 miljoonalla puhelimella.

Kommentit (10)

LaruX (vahvistamaton)

3

se mitä näet tänään ei ole sama asia kuin se mitä tapahtuu huomenna. Nokia on ottanut itseään niskasta kiinni ja palaa takaisin innovaatiojohtajaksi pikapuoliin. Paluun askelmerkit ovat web runtime, qt ja maemo. Nokia ei tod.ole kanveesissa - sen sijaan se katsoo horisonttiin eikä varpaisiin.

Vastaa
LaraY (vahvistamaton)

4

Antaa nokian katsella horisonttiin vaan. Vikkelät vie rahat. Kyllä nokia on kanveesissa. Mene mihin puhelinkauppan vaan, ei ihmiset pyöri siellä missä on nokialaisia. Samsung LG yms vetää väkeä. Nokia nyt vaan on lada. Se on ihan sama mitä samaraa sieltä pukkaa. Ei se lada kuule enää kelpaa kenellekkään.

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

5

#4 n. 7 miljoonaa myytyä 5800xpremusicia, n. 2 miljoonaa N97:aa, varastosta loppuneet N900:et ja tuhottomasti myyneet "normaalipuhelimet" sotivat kommenttiasi vastaan.

Kyllä Nokia on vielä vahvasti pelissä mukana. Parantamisen varaa toki on, mutta ei se jättiläinen pienistä kuole.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

6

@LaraY "Ei se lada kuule enää kelpaa kenellekkään."
Ihan tosiaan meinasit jotta ladalla ajelivien markkinaosuus on 3 neljännestä maailman auto kannasta? xd

Vastaa
EmDzei
EmDzei

7

(Kuvassa kakkospaikka on voittajan vasemmalla puolella, ei oikealla. ;-)

Nokian suuruus mitataan väärin: myytyjen puhelimien määrällä. Kehittyville markkinoille (lue: Aasia) voidaan sumputtaa vielä noita Ladoja. Haluttujen kännyköiden listalla Nokialla on tarjota lähinnä vain N900, joka ensimmäisenä Maemo5 laitteena on tietenkin hieman raakile (Ovi tuki, puhelinominaisuudet jne.).

Vanjoki kuitenkin höpisee 30.12.2009 Digitodayn jutussa olevan mahdollista luopua kännykkävalmistuksesta kokonaan ja keskittyä nettiyhtiöksi. Luontevaa sikäli ettei Nokia noita luureja valmista tälläkään hetkellä, vaan esim. N900:aa duunataan Koreassa eli kootaan muiden valmistamista osista. Vähän kuin Nokia Booklet 3G:kin.

Linkki: http://www.digitoday.fi/bisnes/2009/11/3...924714/66?rss=6

Vastaa
user (vahvistamaton)

8

>Nokian suuruus mitataan väärin: myytyjen puhelimien määrällä.
>Kehittyville markkinoille

Markkinaosuutta mitaan yleensä toimitusmäärillä, suuruutta mitataan myös liikevaihdolla.

Nokia ei ole kaikilla markkinoilla kappalemääräisesti ja/tai liikevaihdolla johtaja. Yhteistä niille markkinoille joissa Nokia pärjää keskimmäriästä huonommin on tunnusomaista markkinoiden suokeineisuus, operaattori ohjaus. Yleistäen, mitä vapaammat markkinat, sitä paremmin Nokialla menee.

Samsung pärjää myös monilla vapailla markkinoilla, se pärjää myös monilla enemmän tai vähemmän suljetuilla markkinoilla, Koreassa luonnollisesti, mutta muuallakkin (USA).

Samsung on erittäin vahva keskihintaisissa ja vähän kalliimissa peruspuhelimissa, jossa se nyt kykeneen hyödyntään rautapuoltaan, (ja joiltain osin valuutta/kustannus etuaan), sama tilanne oli vuosituhannen alussa.

Samsung haasteet ovat älypuhelimissa, se on nyt saanut kosketusnäyttö puhelimiaan myytyä osittain samoille markkinolle, mihin muut tuuppaavat jo älykoneitaan. Samsung toimettomana ole touhua katsellut ja kuten olemme lukeneet, pyrkii se tuomaa sille segmentille omaa ratkaisuaan.

Jos katsotaan kahta suurinta toimijaa, niin kumallakkin haasteensa ja kummallakin, varsinkin Nokialla pullat hyvin uunissa. Muilla valmistajilla onkin enemmän mietittävää ja virta vie, Motorola ehkä muista niitä harvoja jolla reitti piiretty tiekarttalle, mutta se kartta ei ole oma.

Vastaa
saaben
saaben

9

Ja Samsung jatkaa vyöryään. Jos näillä nyrkkeilytermeillä jatketaan niin tilanne on pitkälti se, että ottelu on kääntynyt puolen välin krouvissa ja Samsung on pistänyt myllyn käyntiin, kun Nokia on jo eväänsä syönyt. Jos ilman tyrmäystä (Samsungin ohitusta) selviää, niin ihme on.

Samsung FTW!

Vastaa
keke (vahvistamaton)

10

EmDzei kyllä puhuu harvinaisen vahnvalla mutulla. Nokian Bookleteiden ja N900:n valmistuksella ei ole käytännössä mitään yhteistä. Bookletit valmistaa sopimusvalmistaja ja n900 valmistetaan nokian tehtaalla(Jymy-ylläri: Ihan niinkuin kaikki muutkin Nokian puhelimet). Ja mitä kokoamiseen tulee: Mitä osia Nokian pitäisi itse valmistaa? Ainoastaan samsung käyttäää valmistamissaan puhelimissaan omia piirejään, koska sattuu olemaan myös piirivalmistaja. Nokia ei valmista välttämättä yhtäkään komponenttia itse. Sen sijaan esim. verkkoteknologioissa, yms.(Mitä nokai nyt ikinä on sattunut tutkimaankaan) Nokia hyödyntää sopimusvalmistajiensa kautta omia patenttejaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja