Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian E75:lle ensimmäinen merkittävä päivitys

10
Markus Lehtiniitty

Nokian E75:lle ensimmäinen merkittävä päivitys
Nokia on julkaissut E75-älypuhelimelleen ensimmäisen merkittävän ohjelmistopäivityksen. Päivityksen myötä E75:n ohjelmisto päivittyy 100-sarjan versioista 200-sarjaan - uuden, nyt julkaistun ohjelmiston versionumero on 201.12.01.

Uusi ohjelmistoversio tuo mukanaan niin uusia ominaisuuksia kuin myös paljon bugikorjauksia sekä yleistä vakautta parantavia muutoksia.
Uudessa ohjelmistoversiossa on nyt muun muassa mukana Ovi Contacts -sovellus integroituna, Facebookille, YouTubelle sekä MySpacelle kuvakkeet sovellusvalikossa (riippuu markkinasta), N-Gage-sovellus on päivitetty, kalenteriin on tehty nopeusparannuksia ja korjattu synkronointiin liittynyt bugi, Online-jako-sovellus on päivitetty, täysnäppäimistön toimintaa on optimoitu tarkkuuden kasvattamiseksi, Nokia Messaging -sovellus on päivitetty, osoitekirjan toimintaa on aiempaa nopeampaa, Web-selain on päivitetty 7.1-versioon, joka on aiempaa nopeampi ja sulavatoimisempi sekä Quickoffice-toimistosovelluspaketti on päivitetty 5.3-versioon. Lisäksi koko käyttöliittymän laajuisesti on tehty nopeusparannuksia.

E75:n päivittäminen onnistuu joko tietokoneen kanssa Nokia Software Updater -ohjelmalla, jonka kautta tuoreella päivityksellä on kokoa noin 153 megatavua. E75 tukee myös suoraan puhelimella verkon yli tapahtuvia FOTA-päivityksiä, mutta uusi ohjelmisto ei ainakaan toistaiseksi ole vielä saatavilla tätä kautta (PÄIVITYS: on saatavilla myös FOTA-päivityksenä). Uuden ohjelmiston saatavilletulo voi myös vaihdella markkina- ja kielialuettain, joten kaikille varianteille sitä ei välttämättä vielä ole saatavilla.

E75 tukee User Data Preservation (UDP) -ominaisuutta, joten käyttäjän puhelimen muistiin tallentamien tietojen ja sovellusten pitäisi säilyä päivityksen yhteydessä koskemattomina. Joka tapauksessa varmuuskopion ottaminen ennen päivittämistä on tästäkin huolimatta suositeltavaa.

E75:n nyt julkaistun päivityksen ohella viime viikolla E71:lle julkaistu päivitys on tullut saataville myös E63- ja E66-malleille.

Kommentit (10)

Puppek
Puppek

2

"Uudessa ohjelmistoversiossa on nyt nuun muassa mukana Ovi Contacts -sovellus integroituna, Facebookille, YouTubelle sekä MySpacelle kuvakkeet sovellusvalikossa "

Oikeasti. Mitä ****** tuollaisen puhelimen käyttäjä tekee integroiduilla Facebook-, Youtube- tai MySpace- ohjelmilla? Luulin, että tuo on työkännykkä, ei teinien lelu. N97:kaan sen voi jotenkin hyväksyä, mutta kuka maksaa 600e puhelimesta päästäkseen sillä Facebookkiin?

Vastaa
Puppek
Puppek

6

@3

a) Minulla on 5800
b) En käytä silläkään facebookia tai myspacea
c) Tarkoitin 600e hinnalla N97:aa, mutta kuka maksaa E75:sen hintaakaan päästäkseen facebookkiin?

Esimerkiksi eilen näin mainoksen uudesta Led-tv:stä ja siinä: "Yhteydet facebookkiin, youtubeen ja twitteriin". Kuka ostaa 2000-3000 euron leditelkkarin, jos aikoo kirjoittaa twitteriin päivittäin vaikkapa: "Haisen tänäänkin pahalle"? :)

Vastaa
elmomc
elmomc

7

Ovi store näyttää olevan täysin jumissa päivityksen jälkeen! Sovellusten uudelleenlataaminen onnistuu nyt mutta ohjelma on hidas kun mikä ja jumittaa koko laitteen minuutiks kaheks!

Mitään noista mainituista kuvakkeista ei muuten ilmestynyt ainakaan mun puhelimeen..

Selain on päivittynyt selvästi nopeampaan mutta samalla joutuu opettelemaan melkein kaikki komennot uusiks. Lähempänä tämä uusi 7.1 on kuitenkin esim. Opera Mobilea joka tähän mennessä on vienyt Noksun omaa ihan miten vaan!

Vastaa
jazzzman
jazzzman

8

ja nopeasti kirjoittaminen on tehty ihan mahdottomaksi...

kokeilkaapa kirjoittaa nopeasti "french kiss", varmasti jättää jonkin kirjaimen rekisteröimättä kun on monia kirjaimia vierekkäin

Vastaa
joo (vahvistamaton)

9

Ilmeisesti tässä on torkku muutettu niin että kestää ainoastaan 30min, eli ei mitään järkeä.
Google accounttia olen yrittänyt tuloksetta saada toimimaan tässä jo pari päivää tuloksetta.
Puhelimen logiikka tuntuu muutenkin olevan ihan vitun huono.

Vastaa
elmomc
elmomc

10

Torkku on aikaisemminkin ollut max 30 minaa joka on ihan hyvä ominaisuus koska mikään ei oo tyhmempää kun herätä kelloon ja torkutella viiden minuutin välein! Miksi ei sitten suoraa laita herätystä myöhemmäksi..?

Päivitys Ovi storen toimintaan: Toimii nyt mukavasti ja vaihtui vielä suomen kieleenkin, ilmeisesti epäkunnon aiheutti Noksun ilmoittama päivitystyö viime yönä.

Kokemukseni mukaan puhelin toimii nopeammin osoitekirjan, kalenterin ja etenkin selaimen puolesta!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja